2 поредни дни на мръсен въздух в София... "зелен билет", няма

Въвеждането на тази мярка е възложена на кмета Фандъкова
Обновена: 20 яну 2019 07:37 | 20 яну 2019 07:30, Цветелин Димитров
44
2 поредни дни на мръсен въздух в София... "зелен билет", няма
Снимка: Булфото

През вчерашния ден в 10 града у нас бе отчетено замърсяване на въздуха. Най-мръсен отново бе въздухът в София. Най-големи стойности в столицата са регистрирани в станциите в "Надежда", "Хиподрума", "Павлово", "Младост" и "Дружба".

Още по темата

Замърсяване над нормата бе отчетено и на 18 януари в столицата. Защо при 2 поредни дни със завишено ниво на замърсяване не бе предприета мярката "зелен билет"?

Общинските съветници от БСП разпространиха позиция, в която припомнят, че с решение от 06.12.2018 г. Столичният общински съвет е приел, че предприемането на действия за реализиране на мярката "зелен билет" се възлага на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

"През последните два дни в София сме свидетели на наличие на няколкократно по-високи стойности от допустимите за замърсеност на въздуха. А управляващите в Столична община демонстрират арогантно мълчание и бездействие", заявяват социалистите и питат защо кметът Фандъкова не изпълнява решението на СОС и не въвежда "зелен билет"?


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Asat преди 1 месец
Нали не мислите, че автомобилите са виновни.За къде ви е този зелен билет?За печки зелен билет няма.
22
0
 
2
 
! Отговори
Orkite преди 1 месец
горят гуми,пласмаси и какво ли не и като няма вятър у софето немое се диша и после да замажат положението измиват улиците и всичко е прекрасно чисто и слънчево като във страната на чудесата:)
21
0
 
6
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... преди 1 месец
По време на грипна епидемия да караш хората да се придвижват с автобуси вместо с колите си е престъпление.
20
1
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 1 месец
На всички е ясно, че въздуха в София не става за дишане през зимата, защото едни паразитни създания са формирали гета, където се гори какво ли не и никой нищо не предприема по тоя въпрос..
19
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 месец
След като повишават цените на тока, всички ще дишат мръсен въздух!
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Със здравето на хората не трябва да се заиграва, а популизмът и лъжите, че автомобилите замърсявали най-много, води до увреждания на здравето ни. Зеленият билет е за наивници и изобщо не намалява замърсяването в София. Затова и Фандъкова не го въвежда - тя много добре знае, че това е една голяма лъжа. Проблемът на Фандъкова и ГЕРБ в случая е, че точно техните платени избиратели са големите замърсители на въздуха в София.
17
0
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Зеленият билет е само една манипулация имитираща, че уж нешо се прави запо-чист въздух. Реалността е, че със зелен билет или без него, замърсяването си остава същото, защото автомобилите са пренебрежимо малък замърсител в такива дни. Двигателите на колите замърсяват около 1-2 микрограма на кубичен метър, при норма до 50 среднодневно, а в тези дни замърсяването надминава до три известни квартала и 620 микрограма/м3, а в останалата част на София е около 120-200 микрограма/м3.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съдът се произнесе за цената на билетчето и все едно нищо не се е случило! Има ли санкции за неизпълнение на съдебно решение? Оттам нататък пък следва и въпросът за зеленото билетче, което беше измислено за замазване на очите.
15
4
 
9
 
! Отговори
Е и вие пък, преди 1 месец
всяка седмица ли искате зелен билет?!? Тази зима имаше един път,миналата също...догодина/който оцелее/ ,пак и...така!Важно е са се вдига шум
14
2
 
22
 
! Отговори
цък,цък,цък язък преди 1 месец
Дреме и на Картофелия за вас!
13
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комуниста прекръстил се на социалист много мрази далаверата .... , в която не участва. Всичко де е безплатно, да няма данъци , но високи пенсии и заплати. Как да стане другари.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми как ще има!?
Всичко са далаверки на Суджуците!
11
12
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 1 месец
Махнете паветата от булевардите!
10
1
 
37
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Фандъка не се интересува от вази,софиянци,камо ли от вашето здраве!И вие не се интересувате как мъжът й построи 2 (две!) болници за 2 (две!) години.Ама нищо,като се разболявате от мръсния въздух,нали си плащате като ходите и в тия две болници!Пито-платено!
9
5
 
25
 
! Отговори
Елемаг преди 1 месец
Оня ден се изкачвах до Черни връх.По време на изкачването ,може да се наблюдава цялостната картинка.Само над София-убийствен смог.Отсреща някакъв ТЕЦ май ми казаха пушеше в черен пушек с тонове,който е от там да каже какво е.Както и да е,мисълта ми е: Вие не сте нормални да живеете в този град.Това ви е гаранция за кратък живот,стрес и каквито се сетите болести.Качете се над Алеко софиянци и ще видите, за тия 200 лв. отгоре разлика с провинцията,че не заслужава да сте там!!!Изборът си е ваш!!!
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Управляващите града са зарязали хората
7
1
 
35
 
! Отговори
Ристу преди 1 месец
Зимата е хубаво с колата да се ходи на училище, защото в автобусите има много грипави. Може да те хване всякаква болест в градския транспорт. Дори бълхи.
6
0
 
26
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
спрете застрояването защото в люлин не може да се диша
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ВИЕ как мислите 4е Кметицата ще се лиши от приходи? кметицата не се интересува от софиянци, а само от нейните гласоподаватели от ромски произход.
4
0
 
62
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Нямат край тъпните "Най-големи стойности в столицата са регистрирани в станциите в "Надежда", "Хиподрума", "Павлово", "Младост" и "Дружба"
Истината е че само в тези квартали общината мери. Ако се сложи измервател във Факултета/Красна поляна, Овча Купел или Христо Ботев ще им се строши брояча.