2 поредни дни на мръсен въздух в София... "зелен билет", няма

Въвеждането на тази мярка е възложена на кмета Фандъкова
Обновена: 20 яну 2019 07:37 | 20 яну 2019 07:30,
44
2 поредни дни на мръсен въздух в София... "зелен билет", няма
Снимка: Булфото

През вчерашния ден в 10 града у нас бе отчетено замърсяване на въздуха. Най-мръсен отново бе въздухът в София. Най-големи стойности в столицата са регистрирани в станциите в "Надежда", "Хиподрума", "Павлово", "Младост" и "Дружба".

Още по темата

Замърсяване над нормата бе отчетено и на 18 януари в столицата. Защо при 2 поредни дни със завишено ниво на замърсяване не бе предприета мярката "зелен билет"?

Общинските съветници от БСП разпространиха позиция, в която припомнят, че с решение от 06.12.2018 г. Столичният общински съвет е приел, че предприемането на действия за реализиране на мярката "зелен билет" се възлага на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

"През последните два дни в София сме свидетели на наличие на няколкократно по-високи стойности от допустимите за замърсеност на въздуха. А управляващите в Столична община демонстрират арогантно мълчание и бездействие", заявяват социалистите и питат защо кметът Фандъкова не изпълнява решението на СОС и не въвежда "зелен билет"?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
11
 
4
 
! Отговори
Мръсен дизел преди 5 години
AQI не е превишавало 160 - 170, какъв мръсен въздух ви гони.
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как тъй ве, къде ще е файдата за Файдъкова!?
1
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то всеки ден замърсяването в ГЕРБЕРАСТКАТА *** софия е над нормите, така че Зеленият билет трябва да е целогодишен. Да ама Крадлив Фандък няма да може да ла па.