Спокойно, посред бял ден: Млад мъж замеря с камъни Синагогата

Случило се е по време на празника Шабат в събота
21 яну 2019 09:30,
186
Спокойно, посред бял ден: Млад мъж замеря с камъни Синагогата
Снимка: кадър Нова тв

Мъж потроши с камъни прозорци на Софийската синагога посред бял ден.

Служители на молитвения дом, освен от вандализма, са възмутени и от факта, че това се е случило посред бял ден и от записи се вижда как никой от минувачите не се е намесил и не е опитал да спре извършителя. Той все още не е задържан.

"Това се е случило по време на нашия празник Шабат в събота, 15 часа", каза пред Нова тв председателят на организацията на евреите в България "Шалом" доц. д-р Александър Оскар.

"В голямата зала, за щастие, не е имало хора. Няма как да приемем с лекота, че това е един обикновен акт на вандализъм, на хулиганство. Когато се оскверняват храмове – това е изключително обезпокоително. Не трябва да оставаме безучастни", каза още той.

"Безопасността на хората от общността в момента е най-важна и ще работим заедно с органите на реда и компетентните институции в страната тя да бъде гарантирана. Не можем да се примирим, че в България езикът на омразата вече има физически прояви с директни посегателства върху еврейска комунална собственост", се чете в становище на Организацията на евреите в България "Шалом", публикувано във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
36
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Този човек е емигрант - и ясно вижда че камерата го снима - платено му е явно - Може би вече не е в БГ -
13
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си МВР и прокуратура, да си го приберат и съдят, най-вероятно е някоя откачалка която благодарение на социопатските НПО-та се разхожда свободно, чупи, бие, изнасилва и т.н. на воля.
12
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката - Андрешко, хванал камъни в ръката си и хвърля по сградите, като ***, неуправляем!Как България ще просперира с такъв нехранимайко ?
11
4
 
24
 
! Отговори
напротив преди 5 години
До Анонимен 16Трябва да изключваш!Я кажи колко българи си видял да дадат отпор на разгащени шведи!?Щото и аз не съм виждал!Да се жалят и оплакват-да,еша си нямат!Но иначе невероятна бъзльовщина,маскирана като толерастия и европейщина!!И ти смяташ,че такъв нашенец ще си зареже спокойствието,и ще тръгне да върши щуротии,дето изобщо не му влизат в работата,така ли!?Съжалявам,приятелю,но си мисля че не познаваш нашенеца!
10
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещу джамията май нещо не му стиска ...
9
12
 
9
 
! Отговори
ДО 2 преди 5 години
До АнгелХахаха...ти един поне евреин познаваш ли???Евреите могат да се избият едни други, но на синагогата си, никога няма да посегнат.
8
19
 
13
 
! Отговори
Do 15 преди 5 години
До не разбирамХаха...кой българин ще се занимавал с това???Ами, че промити атакисти, псевдопатриоти, путинофили и всякаква ...уж...защитаваща православието и славянската култура, срещу лошите евреи и англосансонския свят...
7
21
 
15
 
! Отговори
ДО 18 преди 5 години
До АнонименХаха...айде, пак...те сами са си виновни. Те, сами са си изпочупили синагогата??Ние, българите сме цвете, откъснато от непорочната земя?!!!Познавам доста евреи и мога да ти гарантирам, че никой няма да направи подобно нещо- сам да изпочупи стъклата на храма им.
6
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До не разбирам"Кой българин ще се занимава с такава простотия" - за съжаление не са чак толкова малко. Простотията е повсеместна, така че не изключвам нищо...
5
8
 
37
 
! Отговори
не разбирам преди 5 години
Кой българин ще се занимава с такава простотия!?Нещо май ни подценяват!?Що ли ми прилича на провокация!?Какво ли ще искат!?
4
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт е, че това най-вероятно е провокация (ако човекът няма някакви отклонения).
3
8
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те хората в центъра само им до това да гледат кой хвърлил камък по сграда. Там вече точно в този район е бъкано от семити араби, и е доста притеснително да минаваш.
2
8
 
53
 
! Отговори
сс преди 5 години
никой от минувачите не се е намесил и не е опитал да спре извършителя, да бе има иляда иледи полицая дето ми лежперят не плащат данъци и ще им вършим тяхната работа, да гоним престъпници, полицая като мине и види *** на земята ще почне ли да ги събира да чисти и да помага на хората от "Чистотата" не нали, ами за какво трябва да се месим в работата и задълженията на полицията, който не са мой задължения, ако отида и му бия два шамара на този и изпадне в кома кой ще е виновен аз нали ....
1
30
 
18
 
! Отговори
Мечка преди 5 години
Дано полицията го открие първи.