Мнение: Президентството не се конфронтира с кабинета!?

Йотова и Радев били първият екип, в който има разбирателство
Обновена: 22 яну 2019 11:37 | 22 яну 2019 10:15,
85
Мнение: Президентството не се конфронтира с кабинета!?
Снимка: Булфото, архив

"Дълги години Президентството беше патерица на изпълнителната власт. Така хората отвикнаха да чуват гласа на българския президент. Затова сега се получава впечатлението, че търсим конфронтация, а ние просто имаме мнение по всеки важен въпрос. Имаме много ограничения според Конституцията, но пък никой не може да ни отнеме правото на мнение", обяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя подчерта, че техният екип с държавния глава Румен Радев е първият на "Дондуков" 2 от началото на демокрацията, в който има разбирателство.

Още по темата

Йотова категорично отказа да коментира темата с покупката на нови изтребители за армията ни. Тя каза само, че няма основание да не вярва на преценката на президента.

"Не искам да съм един от онези хора, които за едно денонощие станаха експерти по темата. Това не е сериозно. Но у нас много лесно се раздават квалификации. Ако не си съгласен с мнозинството, веднага те упрекват в лобизъм", заяви Йотова пред Нова тв.

Тя коментира и казуса "Войводиново", като заяви, че ромският въпрос няма да се реши "с насилствени мерки и събаряне на къщи".

"Така нищо няма да стане. Няма държава, която да наложи правила и наистина да се заеме с този проблем", настоя вицепрезидентът.

Според Йотова следващият български еврокомисар трябва да отговаря за разширяването. Вицепрезидентът изрази мнение, че страната ни заслужава това и трябва да си го поиска.

"В края на този месец ще изнесем статистиката за това колко затворници са помилвани от нашия екип. Ако не ме лъже паметта, това са 11 човека, като ¾ от тях са помилвани по чисто хуманни причини и заради здравословни проблеми. Но като цяло затегнахме режима", каза още вицепрезидентът.

Тя коментира и допусканията, че Румен Радев готви нов политически проект.

"За мен въпросът с политическата партия много отдавна е решен. Аз съм кандидатура на БСП, човек с леви убеждения. На мен не ми трябва никаква нова формация. Що се отнася до това дали президентът трябва да прави нова партия, смятам, че през изминалите две години Румен Радев показа, че е държавният глава на Република България", заяви Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, станала е грешка.Не са ми трити коментари,извинявам се!
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ми триете коментарите за БСП и Евророма?
37
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30Активирането на ромския етнос на последните избори,когато БСП водеше в резултатаНапомням, че БСП е в коалиция с Евророма от 20 години.Още от времето на Първанов, когато лично той помилва Цветелин кънчев когато беше в затвора.
36
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 33а когато роми набиха командос-върховния главнокумандващ на армията Румен Радев,подви опашка скри се, и млъкна.Защото ако много дрънка председателя на Евророма Цветелин Кънчев може да нареди на ромите да не гласуват за него и тогава ...
35
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изнервения,какво направихте за 10 години за народа,освен,че забогатяхте като Крез?Нищо и половина.А омразните ви комунисти(вие също сте комунисти,но пребоядисани)повишиха пенсията на баба ми с 10% и ако не бяхте взели властта с фалшификации,сега можеше да е далеч по-добре.Да не говорим,че минималната заплата е колкото дневната ставка на един датчанин.Така че,по-добре се скрийте и по-бързо да ви забравим.
34
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Букла Йотова е типичен пример за ...от дивана на екрана,от екрана в политиката,евродепутат и сега вицепреЦедент.
33
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....през изминалите две години Румен Радев показа, че заедно с жена му са "първите"туристи на издръжка на Република България".И може да набира на успоредка а жена му да ръси глупости в социалните медии,а когато роми набиха командос-върховния главнокумандващ на армията Румен Радев,подви опашка скри се, и млъкна.
32
6
 
10
 
! Отговори
Радев преди 5 години
Илиано, аз му козирувам, а ти се пльосваш пред него! Разбрахме се!
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
30
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изнервен светлосин ***,не сме забравили Костинброд и всичките фалшификации на Цецо крадецо.Активирането на ромския етнос на последните избори,когато БСП водеше в резултата.Затова сега не ги пипате,щото пак ще ви потрябват.
29
6
 
10
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 26. Абсолютни глу.пости си написал. Изнервен съм само, защото БСП още не е изтекла в канала. А ялови прогнози не хващат дикиш, *** червен. ГЕРБ спечели през 2009, 2014 и 2017 при ваши правителства и в БСП, а в ГЕРБ, има уличени в изборни фалшификации. Ей това как стана бе, червен цър.вул?
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14. А ти как реши, че си от "умните"?
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Президент ли е или журналист??? Никъде по света не го канят на срещи, никой не го има за фактор, само тук няколко заблудени дущици му се възхищавате, ама за какво по-точно и вие не знаете.Възхищават му се, защото в русороб.
26
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изнервения,знам,че сте изнервени,защото губите почва под краката си.Хората одавна не вяи вярват,.но още ви търпят.Въпреки машинациите и фалшификациите на Цецо и Мишо,този път ще загубите.Вервай ми.
25
8
 
10
 
! Отговори
Гербер преди 5 години
До 22 червен анонимник. Нещо сме много ли? Нали уж никой не харесвал ГЕРБ? А вие, червените ***, да защитавате пРезидента може, така ли? Може би ако вземете властта ще ни забраните да критикуваме. Хубаво разбиране за свобода на словото, типично по позитански.
24
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са активирали целия си потенциал-от баба до бебе с цел спечелване на изборите-евро и местни,зер,ако бъдат победени,ще трябва да отговарят пред съда за огромната корупция и злоупотреби с държавни средства,за които сега никой не им търси сметка.
23
3
 
2
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Едно е да имаш мнение и съвсем друго да ръсиш лъжи и прокоби.
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам герберастите се хвърлиха на амбразурата в защита на вожда с поредната помия срещу президента.Станахте вече банални,досадни и много неприятни.Вие работа нямате ли или това ви е работата-да плюете срещу президента.Добре ли плащат,а?
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, не с еконфронтира, то това му е работата възложена на Решетников.
20
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен Радиомълчанието къде се ската !?Сега бута Йотова да му е говорител, защото се разбра, че той е един неспасяем черногледец, злопаметен, отмъстителен, злобен и разделящ българския народ Президент, какъвто няма аналог в Историята на България !