Спортисти на протест в "Борисовата": Не на кучетата в парка!

Носят тениски с надписи "българоубийци", "джендъри", "атеисти"
23 яну 2019 10:45,
211

На тренировка през уикенда деца и възрастни тичат в Борисовата градина с тениски, на които ясно се вижда и тяхната кауза - "Не на кучетата в парка!".

Инициативата им предизвика гнева на екозащитници, а собственици на софийски кучета се заканиха да излязат на протест срещу "насаждане на такава агресия сред децата".

На тениските освен знак за забрана на животните, са изписани и думи като: "българоубийци", "джендъри", "атеисти".

"Спортистите не сме срещу кучетата и този знак не значи, че ги гоним, а значи, че трябва да се спазва законът и всички указания, които не поставят нашите сигурост, бъдеще и живот в опасност", обясни пред Bulgaria ON AIR председателят на Комисията по планинско бягане Димитър Кисьов.

По неговите думи не е имало друг начин за справяне с проблема, тъй като институциите се правят на разсеяни.

"Нямам нищо против инициативата, но начинът, по който тя се случва, е скандален. Едно от децата, участвали в този маратон, ми каза, че е било заставено да носи такава тениска. Това объркване с тези думи "джендъри", "българоубийци" е много несериозно. Трябва да се подходи по съвсем различен начин", коментира ветеринярният лекар Мила Бобадова.

Според нея трябва да се намери компромисен вариант и да се обособи част от парка, в която спортистите да тренират и друга, където хората да могат да разхождат кучетата си.

Димитър Кисьов отрече децата да са били накарани да носят тениските насилствено и заяви, че родителите им също са знаели и са подкрепили каузата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
12
 
! Отговори
Гюро Кюмюро преди 5 години
Решението: велоалея, до нея за алея за тичащи, до нея за деца и последно една за четириноги с техните стопани. Даже може състезания да се организират.
109
7
 
15
 
! Отговори
бай Спиро преди 5 години
До СофиянецИма нещо вярно. Но не забравяй, че истинските столичани са избити и разселени след 1944 г. На тяхно място са заселени каскети, обирджии на мандри и убийци на попове и даскали.После софийско гражданство се даваше само на особенно неумни мързели от селата, които убедено вярваха, че българския слон е малкия брат на съветския слон. София в началото на 20-ти век е била село без улици с двайсетина хиляди души. Сега казват, че сте два милиона ...столичани ?!?
108
5
 
9
 
! Отговори
ф преди 5 години
Въобще не знаем кое е това "кръговото" и "българския Юджин", и няма право някакъв спортист да завзема ей така части от Борисовата градина като ги прави с някакъв световен статус. И всичко това на гърба на кучетата. Това място било световно известно, но само той и неговите ученици го знаели. А дали знаят че има пътека за разхождане на кучета в самата Борисова градина, има си и маркировка.
107
9
 
30
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Човека с мустаците сто пъти им обяснява, че има нахапани хора, ама жур.налята са невменяеми, или се правят на такива , и си защитават кучкарите разхождащи песовете си без намордници...
106
11
 
28
 
! Отговори
Чудомир преди 5 години
Софиянеца има здрав селски корен. На село по правило, остатъците от храната се дават на прасетата и кокошките.В града този инстинкт се компенсира чрез бездомните кучета, котки и гълъби.Освен това обича в дома му да е фъкано с животински косми и телесни течности.Още като отвори входната врата да го лъхте типичната смрад на пес. За капак иска под масата да има топка от косми, която периодично да лае гневно за храна и после доволно да се изпърди.Такива ми ти работи.
105
1
 
10
 
! Отговори
redordead преди 5 години
то хората не спортуват само в залите, ама аз отговарям на Ивана, която иска да изгони децата от парковете...и аз ѝ казвам, че е малко нагло...
104
8
 
18
 
! Отговори
зоогледач преди 5 години
Свободните кучета в камионетка в зоопарковете-лъвовете са гладни.
103
10
 
18
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Твърдите, че се страхувате за живота си, за спокойствието си?! Какво бихте казали за анархията по пътищата, за футболното хулиганство, за фасовете по планините. Или може би кучетата са виновни за всичко това! Не, просто мразите необосновано и си затваряте очите за истинските проблеми. Защо не напишете гневни коментари, когато някой човек умре на пътя, защото някой смята, че на пътя има място само за него и не е нужно да се съобразява с другите?! Омраза, неразбиране, простотия....
102
1
 
17
 
! Отговори
абе вие преди 5 години
луди ли сте.Пари,пари има в кучетата.Пълно е с глутници,с марка на ухото-демек,ние сме го регистрирали.И какво от това.Иначе е просто-в парка,пуснато свободно-глоба.Ама няма да стане.
101
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До redordead 101. Спортът не се ограничава само до залите ! Парковете са за хората не за животните. Мястото на животните е в природата, а не във вашите домове, но иначе всички сте природозащитници, нали ? А бирата можете да си я пиете по бирариите !
100
9
 
26
 
! Отговори
Татко преди 5 години
Не е проблемът, че няма създадени места за разхождане на животните ! В Младост 4 до Лидл има прекрасно обособено място за кучета, обаче част от кучкарите си пускат кучетата да тичат свободно, въпреки че на метри има детски катерушки и може да стане голям проблем, но важното е да няма език на омразата, нали ? Колко от кучкарите наистина си водят кучето на повод, както е по закон ? Колко от кучкарите слагат намордник, когато кучето е от агресивна порода ? Много малко, така че подкрепям протеста !
99
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 96И там не безопасно. На спортния комплекс в Студентски град преди няколко години глутница кучета за малко да разкъсат момиче докато тичаше!
98
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, не случайно казвам, че да си "марсианец", обратен, рецидивист и кучкар в България. Само права и никакви задължения. Аууу, много докачливи! И те: "езика на омразата". Ако някой каже истината, или поиска да се спазват законите веднага да го убием с камъни! "Този е разсист"! "Фашист"! И т.н. Вече и по еко пътеки не можеш да се разхождаш от агресивни глутници кучета!
97
10
 
22
 
! Отговори
redordead преди 5 години
Ивана, за децата не си права, то ако не могат да си играят вече и в парка, къде да ги водят? Улиците и тротоарите са заети от коли, сега пък остава и тичащите да си присвоят парка...Ми мен пък може да ме дразнят спортуващи, що не си седите в залите и да си тичате там, па оставете парка на децата и на пиещите бира...
96
12
 
15
 
! Отговори
Ивана преди 5 години
Нещата са прости.Никой не е длъжен да търпи нито пищящи деца,нито нападащи животни.Не може да си тичам мирно из парка и да ме напада животното на някой си.Не може децата на някой си да нарушават почивката на останалите.Доста хора не харесват кучета и деца,не са длъжни.Не можете да им ги натрапвате.
95
2
 
10
 
! Отговори
Филип преди 5 години
За съжаление споровете на тема кучета, както и редица други за пореден път доказват една тъжна истина - наличието на омраза. И това, че се позоваване предимно на емоции и спекулации. От законова гледна точка, наредбата, с която толкова много се спекулира, включително и от полиция, всъщност е отменена от Административния съд, но все още гордо краси сайта на общината. Друга тема на разговор е доколко е адекватна като идея на първо място. Разбирателство и компромиси са това, което е необходимо...
94
5
 
32
 
! Отговори
redordead преди 5 години
преди редовно минавах сутрин през парка на път за работа и ми се случи 2 пъти да ме нападат домашни песове, докато собствениците им седят отстрани и се подсмихват, без да вземат никакво отношение. Вторият път отидох при тях и им казах, че на другия ден ще взема един кол с мен и ако някое от псетата ме погне ще го скъсам от бой. Гледаха като пос.рани.Кучетата са приятни спътници, но трябва да са на каишка и с намордници, защото като се случи нещо и собственика винаги после почва да мънка...
93
6
 
9
 
! Отговори
76859 преди 5 години
А защо на тениските им няма задраскан велосипедист? Движет се където си искат, по тротоари, паркови алеи, без светлоотразителни жилетки и светлини на велосипедите. Те са също толкова опасни - не хапят но газят!
92
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спортистите да си ходят на стадионите.
91
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичам животните, но тази мръсотия в София не се трае. Няма къде да стъпиш по тротоара, само *** -къде размазани, къде не. Говоря за центъра. Трябва да се накарат собствениците на кучета да почистват, защото е кошмар.!!!