Спортисти на протест в "Борисовата": Не на кучетата в парка!

Носят тениски с надписи "българоубийци", "джендъри", "атеисти"
23 яну 2019 10:45,
211

На тренировка през уикенда деца и възрастни тичат в Борисовата градина с тениски, на които ясно се вижда и тяхната кауза - "Не на кучетата в парка!".

Инициативата им предизвика гнева на екозащитници, а собственици на софийски кучета се заканиха да излязат на протест срещу "насаждане на такава агресия сред децата".

На тениските освен знак за забрана на животните, са изписани и думи като: "българоубийци", "джендъри", "атеисти".

"Спортистите не сме срещу кучетата и този знак не значи, че ги гоним, а значи, че трябва да се спазва законът и всички указания, които не поставят нашите сигурост, бъдеще и живот в опасност", обясни пред Bulgaria ON AIR председателят на Комисията по планинско бягане Димитър Кисьов.

По неговите думи не е имало друг начин за справяне с проблема, тъй като институциите се правят на разсеяни.

"Нямам нищо против инициативата, но начинът, по който тя се случва, е скандален. Едно от децата, участвали в този маратон, ми каза, че е било заставено да носи такава тениска. Това объркване с тези думи "джендъри", "българоубийци" е много несериозно. Трябва да се подходи по съвсем различен начин", коментира ветеринярният лекар Мила Бобадова.

Според нея трябва да се намери компромисен вариант и да се обособи част от парка, в която спортистите да тренират и друга, където хората да могат да разхождат кучетата си.

Димитър Кисьов отрече децата да са били накарани да носят тениските насилствено и заяви, че родителите им също са знаели и са подкрепили каузата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичам кучета всякакви , Но съм За ред и чистота и гражданска Съвест !в парк Хиподрума направиха площадка ,заградена за кучета , ама що да видиш ? - вътре 3 кучета ,а 33 тичат отвън без намордници,без каишки , Хора вразумете се - Страшно е ,овчарки,ротвайлери, аргентино,питбули и тям подобни зверове -имайте Съвест !
49
16
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучкарите са отвратително общество, противни са на всички. Ама много е лесно, вместо да ми чупят само стойки полицаите с конете, за това са там да слизат от тях и да глобяват кучкарите които пускат кучета без каишки. Елементарно е, но не им се занимава на полицаите.Децата излизат за това, защото полицията не и дреме за тия с кучетата, а всички ги виждаме. Има специални площи оградени за кучета. Тука у нас си правят каквото си искат. Там у кошарата и толкова, навън без каишка, глоба, елементарно
48
11
 
35
 
! Отговори
сд преди 5 години
кучетата гонят, когато видят някой с колело или да тича. мен лично са ме нападали няколко пъти и то домашни кучета. твърдо за съм
47
15
 
24
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 5 години
Следва:кучетата на протест Не на спортистите в парка!Педофилите Не на възрастните в парка!Ислямистите Не на атеистите в парка!Умните Не на релилгиите в парка!Журналиcтите Не на правописа в парка!Расистите Не на либералистите в парка!Либералистите Не на свободата в парка!Глуnавите Не на атеистите в парка!Храстите Не на веганите в парка!
46
33
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да направим протест против спортистите в парка. Да ходят по стадионите. Какво дирят само да развалят удоволствието на нормалните хора?
45
7
 
45
 
! Отговори
Кучетата преди 5 години
са несъвместими с някои дейности в парка като например, разхождане на деца, детски площадки и пясъчници, велоалеи, алеи за разходка на хора, тичане и спорт, полянки и ливадки за почивка и полягване. Да се обособят паркове и алеи за разходка на кучета, които да се оборудват с подходящи кошчета и найлонови пликчета и КАМЕРИ които да следят дали собствениците си събират "съкровищата". И яки глоби ако не.
44
17
 
23
 
! Отговори
Сульо преди 5 години
Баш па тия момченца, дето подтичкват из парка по чоропогащници да ми кажат джeндъp?!! Аре нема нужда.
43
31
 
33
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Мене пък ме дразнят тез бягащите. Седнал съм си на пейка, пийвам си биричката и съм опънал крак и някви дето си нямат работа която да ги умори ми търчат покрай мен и ми развалят заслужената почивка. Няма ли си обособени места за бягане? Спортни зали, стадиони, тва онова? А тоя дето му пречели кучетата да си тренира планинско бягане да го питам що не го тренира в планината ами се е изтипосал в центъра на София че и претенции има?
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :) 45Евала!
41
2
 
44
 
! Отговори
:) преди 5 години
Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на животни - домашни любимци /кучета и котки/ на територията на Столична общинаЧл.13. Собственикът на куче - домашен любимец е длъжен:1. На обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5м., а при кучета - домашни любимци над 10 кг. на неразтеглив повод до1,5м. или с намордник.
40
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички кучкаре с данък куче и намордник,на кучето де,не на кучкаря.
39
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 43Хич не ми го хвали Лондон. Хайде бягай да живееш там, що толкова те влече!
38
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми със всички тези кучета. В един парк не можеш да се разхождаш нормално. *** навсякъде по алеите, да не говоря в тревнит площи. Почти никой от собствениците на любимците си не им събират лай*ната. Но това е така, защото всеки гледа куче, ама дали може никой не следи. Ако всички си плащаха данъците за кучетата, софийска община големи приходи щеше да събира.
37
9
 
39
 
! Отговори
Bit преди 5 години
По повод по-долу коментиращите, аз ще добавя случка с моето дете и куче на някаква баба.Бабата пуснала от каиша кучето, което беше 6-на овчарка, дъщеря ми на почти 3г., онова му се играе вярно, и преди да стигна до нея за беда кучето се изправи на два крака и я одра с нокът на 2см. от окото й. Кучето в случая не бе виновно, това ясно, а бабата ми идваше да я ликвидирам с един удар. Тъй че куче, намордник, каиш и в парка/места определени за разходка на кучета!!!!
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отворете сайта на община Средец и отворете - кадастрална карта на район Средец на места за разхождане на кучета:sredec-sofia.org/uploads/maps/Sredec_kucheta_optimized.pngТам ще видите, че алеята за кучета в Борисовата е успоредната на Цариградско, както и ъгъла на Яворов и Цанков.
35
7
 
21
 
! Отговори
:) преди 5 години
Всички кучета от определен размер нагоре трябва да са с намордник - пък да си тичат където искат.
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Лондон си имат отделни паркове за кучета и отделни за деца, но там могат да си го позволят този лукс с над 700 парка. А при нас освен бетон, нови и нови сгради, друго няма да остане.
33
27
 
15
 
! Отговори
Striker преди 5 години
Очевидно прекаленото много спорт наистина доста уврежда мозъка и започват да ти идват мега тъпоумни идеи! Следва Не на катериците и Гълъбите вън от парка...Малко им е работата на тея маргинали...
32
5
 
31
 
! Отговори
Кучешки паркове преди 5 години
Гледали сте Цезар Милан, надявам се:Кучешки паркове - това са площадки заградени с ограда, където кучетата да си играят на воля. Измислено е вече:* Децата си играят в детската площадка, * Кучето в кучешкия парк, * Спортистите си тичат по алеите в парка.
31
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдаааа, на българина все някой му пречи. Дали ще са кучетата, децата, велосипедистите, политиците, Ким, папата, Доналд или извънземните няма значение! Той е най-най-най ама не може да си използва таланта и уменията защото някой му пречи.