Кучкари vs. Кисьов: Разговор с него невъзможен, вади пистолет

Паркът е за всички, смятат любителите на животни
Обновена: 24 яну 2019 16:31 | 24 яну 2019 09:15,
185


Нов сблъсък между собствениците на кучета и Димитър Кисьов, чиято нетрадиционна инициатива цели да се спре с разхождането на кучета в Борисовата градина в София.

Пред Bulgaria ON AIR Кисьов обясни, че настоява на конкретно място в парка да не се разхождат кучета, защото нападали трениращите деца. Той организира състезание за деца от школата му, които носеха тениски с надписи, разтълкувани като "насаждащи омраза".

Още по темата

"Имаме непрекъснат досег до Димитър Кисьов, за съжаление. Той е обсебил една част от парка, който е за всички. Има разпоредба на кмета на район "Изгрев", че парк "Борисова градина" е свободен за разхождане на кучета. Кисьов използва градска база за организиране на спортните си мероприятия, но не плаща за нея. Тази база е на всички, а той иска да ограничава достъпа до нея. Има толкова много други тичащи в този парк, които не са спортисти", сподели Деян Дянков.

Той поясни, че има случаи, в които някои недобросъвестни граждани си заравят кучетата в парка.

"Но ние кучкарите се грижим тези животни да бъдат изравяни и предавани на правилните служби. Ние се грижим за чистотата на целия парк", категоричен бе Дянков.

"Разговорите с Кисьов не са възможни, защото той вади сигнален пистолет, който много прилича на истински. Той е заплашвал с убийство. Някои хора от неговото обкръжение също са несговорчиви. Дори полиция е викана", продължи гостът.

Афродита Пеева е друг любител на разходките с кучета. Тя отбеляза, че положението с Димитър Кисьов е вече от година и половина.

"Кисьов е обсебил част от парка – разлепва икони, кръстове, тениски по дърветата, знаменца. "Украсата" в парка става все повече. Дърветата са съсипани. "Материалите" по тях се закачат с габърчета, а когато някое от тях падне – може да бъде настъпено от всеки. Не искаме да пречим на Кисьов да тича, но нека той не пречи и на нас", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
22
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Абе как в нормалните страни въпроса с кучетата е решен? И няма ако никъде. Ами като въведат здрави глоби ще стане. От друга страна обаче заплашването с пистолет и присвояването на обществена площ също е незаконно и срещу този Кисьов също трябва да бъдат предприети мерки. Още повече ако прави някакви религиозни пропаганди на обществени места. Тоя явно е някакво психо и трябва да бъде спрян. Та искам да кажа, че само прилагането на законите ще въдвори ред, а не насъскване на хората едни против дру
27
4
 
48
 
! Отговори
op преди 5 години
Собствениците на кучета не разбират, че повечето от нас, визирам тези, които сме против разхождането на кучета свободно в парковете, нямаме нищо против самите животни. Аз лично съм имал две немски овчарки. Ние сме против това кучетата ви да се пускат да препускат свободно, особено край малки деца. Против сме да не чистите след тях. КАкво ви пречи да пускате любимците си в предназначените за целта терени, вече има такива? Искате толерантност, спазвайте правилата, това е толернатност!
26
4
 
33
 
! Отговори
op преди 5 години
Имам следното питане, сериозно: Към кого да се обърна да се оплача, когато кучкарите са си пуснали големите кучета свободно, без повод? Мога да ги снимам, но към кого да подам сигнал? Знам, че Наредбата е на Столична община. Към кого да се обръщам? Полиция, Столичен инспекторат? Благодаря за отговора. Ще пускам сигнали до дпука, докато не се научат "любителите" на кучета.
25
1
 
3
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
И това ще стане след още 10 години демокрация
24
11
 
30
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
По бай тошово време минахава по къщите и всяко куче което няма паспорт с бити ваксини го водеха на стадиона и го застрелваха, бездомните също
23
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сфАко си загрижен, си прибираш кучето вкъщи, ваксинираш го, регистрираш го, чипираш го, кастрираш го и т.н., да храниш бездомни кучета е престъпно и безотговорно поведение.
22
6
 
35
 
! Отговори
сф преди 5 години
Най ме кефят онези, които със самочуствието, че проявяват божествено милосърдие с артистичен замах изхвърлят остатъците от храната си пред блока. Спасявам живота на някое бездомна куче, си мисли полубога, не знаейки, че така храни предимно плъхове и ***. Но Той е полубог-спасител над тези неща е.
21
5
 
18
 
! Отговори
Край преди 5 години
След като 30г. не разбраха какво може и какво не може при демокрация - става напълно ясно че тази система е противопоказна за нашия народ и той линее болен и е на път да се затрие.Това кой къде и как може да разхожда куче трябваше да е станало ясно още на 11 ноември 89г.
20
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде в България кучкарите си пускат кучетата свободно и викат че не хапи. Трябва да има закон позволяващ стрелянето по пуснати кучете без каишка.
19
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами всяко куче без каишка в парка да подлежи на евтаназия. След като някои не спазва закона трябва да носи последствия. Не може куче да напада внука,аз го отървавам от него да идва стопанина да ми заплашва че ще ми съди за жестоко отношение към животните. Казах му че ако кучето му пак нападне детето просто няма да има повече куче
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-жалкото е че вместо остро да бъдат осъдени социопатите, които нагло престъпват закона, нагло дразнят всички околни с действията и бездействията си, ние им даваме трибуна, оправдаваме ги и даже ги изкарваме жертви. По същия начин убийци се изкарват жертви на обстоятелствата, защото били бедни, били наркомани и т.н. - когато няма разум, когато няма ясни правила, ще има напрежение, конфликти и саморазправи.
17
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилата са за всички.А за нарушителите на правилата-солени глоби.Разхождайте си кучетете в парка-нямам против!НО..на повод, с намордник, с ветеринарно свидетелство че е ваксинирано, с паспорт, с чип, с квитанция за платен данък и с пликове за фекалиите им.Когато куче като магаре тича към детето ми не съм сигурен ще му се радва или ще го хапе.И тогава съм в правото си да защитя детето си както намеря за добре!Животните са хубаво нещо и разбира се имат права, но хората също имат ЧОВЕШКИ права
16
1
 
42
 
! Отговори
Mitaka преди 5 години
Елате в Мюнхен - супер много паркове и градинки и почти всички за забранени за кучета.Има по една ливада обозначена, където може да се разхождат и това е.Отделен въпрос, е че всички кучета са ваксинирани, с паспорти и чипове и ходят на училище за кучета, където ги учат да не лаят и да не гонят хора.Собсвеникът е длъжен да събере кучешките акита в пличке ( пличкета често има на ливадата на нещо като автомат) и да ги хвърли в кофата.По пътеките кучето на повод за разходка и на една ливада мак
15
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Смешен плач!Да, страхлив съм. Имам страх от кучета. Не съм длъжен да ставам жертва на кучешки атаки, да ли нарушават личното пространство, заради безотговорни стопани. Парковете доколкото помня са създадени за хора, а не за да се изхождат кучета там. Както и да е. В тази оскотяла страна кучетата са по-важни от хората.
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Сократисда затвориш куче, колкото половин магаре в апартамент това ли ти е любовта към животните ? хората, взели си куче от улицата и грижещи се за него по всички правила са много малко. Имам такива приятели, освен всичко са доброволци към разните там приюти и организации и т.н. грижат се за кучетата по всички правила и също се възмущават от кучкарите
13
33
 
7
 
! Отговори
Смешен плач! преди 5 години
до анонимен 18 или който номер е вече след триенето на коментаритеАми ти си много страхлив бе момче! Не те ли е страх, че някоя лисица може да те погне или *** да ти скочи на врата докато си припкаш? Ходи си по тротоара и куче няма да те закача а ако искаш да тичаш има стадиони или си купи бягящя пътека в къщи.Дай да изсилим всички животни от парка за да си тичаш на воля, а? Ама си лигльо епилиран!
12
4
 
31
 
! Отговори
-10 преди 5 години
До Иван ПешевПешев, патриоте, що трябва да чакам да ме ухапе някое куче, за да взима някой мерки? За колите какви ли не крути мерки се взимат, постоянно увеличават сини, зелени зони, щото куцо и сакато иска да си вози Д-то, а за кучетата? Куцо и сакато навира по апартаментите кучета, после иска да ги разхожда. Ходи на село и си гледай колкото искаш кучета!
11
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Превърнахме се в "кучешка държава" от много години насам. Бездомни и домашни кучета ходят и с***т навсякъде, а малко са тези на домашните, които си носят торбички и си събират фекалиите. Да сте видяли в Нормалните държави свободно разхождащи се кучета (независимо малки или големи) по парковете. Има си специални предвидени зони. И тук почнаха да правят, но са недостатъчни. А парковете са ЗА ХОРАТА, не за животните! Да си седнеш на тревата и да си насладиш на зеленината и спокойствието.
10
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко пъти са ме гонили кучета докато тичам рано сутрин. Като падне едно лаене, едно ръмжене, едно чудо. После идва кучкaря и ми казва "то само си играе, какво толкова". Ами не е така защото имам страх от кучета. Като малък едно такова "играещо си" наяде по главата мое съседче. Накрая се отказах. В тази държава нищо не е измислено. Така трябва да се направи хем да има места където стопаните да си разхождат дoбитъка, хем и хората да могат да дишат спокойно, да се разхождат, да тичат.
9
44
 
23
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Да наричате хората, които отглеждат куче, приели са го за част от семейството си, грижат се за здравето му и отделят от средствата си за него - "Кучкари", е непристойно и обидно.По тази логика, трябва да се обръщат към всички родители като "Детешари".Всеки, който си е взел куче, не го е поръчал да се "произведе" специално за него, а го е избрал измежду вече създадени и безпомощни малки създания, чакащи своят покровител.Ограничете популацията и насърчавайте кастрацията-това е изхода.