Ваканция дай! Учениците в столицата с петиция за грипна ваканция

Забавни колажи заляха социалните мрежи
25 яну 2019 12:45,
27

Снимка: Instagram

"Дали грипът закъсня, или времето бързаше?
Дали грипът закъсня, или всичко бе сън?
Отшумя като приказка... сред сополи, подсмърчане…"

След като в продължение на седмица в по-голямата част от страната върлува грип, а епидемията затвори и стотици учебни заведения в 16 области, днес и в столицата най-накрая беше обявена грипна ваканция, он от идния понеделник.

София-град беше една от последните области - крепости, които обявиха грипна ваканция, а това идва след решение на Столичната община, а и след продължително настояване от страна на учениците, които в продължение на седмица бленуваха за съдбата на своите връстници от провинцията.

Още по темата

"Ваканция дай! Ваканция дай!
И повече не ме мъчи…
Тежък грип мори страната,
а ние тук стискаме зъби…"

Именно закъснялата грипна ваканция роди и някои забавни колажи в социалните мрежи, които бяха споделени лично от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"Уважаеми ученици, получих всички около 3000 съобщения с молби, заплахи, искания, петиции и т.н. за грипна ваканция. Знам, че "целият Млечен път е във ваканция, само София-град – не е", но грипна ваканция се обявява при определени показатели, които се следят ежедневно от Здравната инспекция.

Съжалявам за теста по химия в сряда, но от тестове и контролни човек в крайна сметка не може да избяга. Пазете се и се обличайте топло", написа в страницата си във Facebook Фандъкова.

Припомняме, че грипната ваканция е обявена за територията на София-град от понеделник и ще продължи до 4-ти февруари включително, но децата ще са в клас на 6-и, защото 5 февруари е обавен от МОН почивен - междусрочна ваканция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има училища , чиито ученици са цяла година във ,, ваканция ".За учителите прикриващи това е ,,болезнено " да крият учениците и да си вземат заплатите .........Хвала на държавниците , които също поддържат това ,,благосъстояние " на държавата !
26
0
 
31
 
! Отговори
???? преди 5 години
Пише се Убеден - обеден (т.е. по обяд) :) п.п. И аз съм имал няколко грипни ваканции :).
25
1
 
33
 
! Отговори
???? преди 5 години
. даже съм обеден, че на по-голяма част от болните, мед. бележки са фалшиви. Или са симулирали или доктора е пич.
24
0
 
32
 
! Отговори
До meanwhile in Japa преди 5 години
е, в тоя случай е малко по-различно...за позата :))
23
0
 
33
 
! Отговори
meanwhile in Japan преди 5 години
Хората ходят с маски за да не заразят другите
22
0
 
34
 
! Отговори
До ???? преди 5 години
грип винаги е имало,но такива ваканции не,защото тогава тия лиготии с "болните" толкова не минаваха,та никой дори не си е помислял за подобно нещо !!
21
0
 
35
 
! Отговори
да преди 5 години
следващия цирк ще бъде,че ваканцията била прекалено кратка,а в стаите било студено:))))всяка година един и същи номера на мързеливци,които са напълно здрави(защото наистина болния от грип ученик никой не може да го задължи да е на училище дори да няма ваканция..все пак ваканцията е почивка,а боледуването не е !!!
20
0
 
38
 
! Отговори
???? преди 5 години
Абе да Ви питам нещо - преди 90-та имаше ли грипни ваканции. А грип? А по телевизията въртяха ли реклами за лекарства- нонстоп? Майките тогава не ги ли беше страх за здравето на децата? Или сега грипът се е развил? Ама мене ме съмнява, че само по медиите.
19
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен17Да си станал и ти учител, та да видиш какво е то ваканция, живот.
18
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е софиянци пак си издействахте най-дългата грипна ваканция.
17
11
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Учител да си на това време-грипна коледна зимна пролетна лятна дървена и какви ли не още ваканции Като дойде празник от 1 ден за тях стават 10
16
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам истерията. Завършил съм езикова гимназия в София с пълно отличие, завършил съм СУ, после съм учил в Калифорния- завърших магистратура там. В момента съм мениджър в ИТ компания. Цял живот съм бил много отговорен към училището, но умирах да излезем в грипна ваканция и толкова много се радвах. Имаше една зима, в която първо имахме 4 дни дървена ваканция преди Коледната, после Коледна ваканция, а след нея- седмица грипна. Рай. Вие си научете децата на отговорност към ученето, ама е късно
15
1
 
32
 
! Отговори
Луд преди 5 години
До СмешкоАко и ти си беше УПОЛЗОТВОРИЛ времето да учиш...
14
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да не ви се вярва ,за съжаление грип има и това е най-добрата мярка .В класа на сина ми последната седмица бяха 12 деца от 25 . Никаква ефективност на учебния процес.Това ,че големите ученици не спазват предписанията за стоене вкъщи си е техен проблем и отговорност на родителите .Кокото до пропуснатите уроци , няма кой знай колко да загубят .Здравето е най -важно
13
5
 
40
 
! Отговори
Отличника преди 5 години
Никаква ваканция! Искат да ходят да пушат трева, да вземат синтетични наркотици, да пият алкохол, да се отдават на поквара и други порочни ученически практики, водещи до деградация и подкопаване на нравствено утвърдените морални устои на съвременното общество!
12
3
 
43
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
От малки станаха активисти, Отворено общество сигурно е много гордо със себе си.Като порастнат ще се влеят активно в организациите с петициите и протестите.
11
0
 
66
 
! Отговори
от морето преди 5 години
Моловете са пълни, но вина имаме и ние по-дъртите. Оня ден ми се наложи да отида в един голям МОЛ, за едни очила. Гледам тези за бързо хранене -фраш от младежи и докато чакам взех една ЧАША кола-2,85лв. Загледах се в цените-високи, 3-10лв за да хапнеш нещо супер елементарно. Значи им даваме повече джобни, който да изхарчат за глупости? В Испания, Италия, в моловете ходят на пазар, а учащите спортуват, парковете пълни, по-градинки и т.н., при нас е малко на разходка в МОЛа
10
4
 
38
 
! Отговори
да преди 5 години
Пука ми София-град!!!!
9
3
 
55
 
! Отговори
мда преди 5 години
Айдеее сега у молааа....Мнооого ги мързи да четат, ама мноооого
8
2
 
42
 
! Отговори
!!!! преди 5 години
номера на мързеливи !!!!