Бързи и яростни... Ежедневието на столичните пожарникари

Софийските огнеборци с клипче за шофирането из столицата
27 яну 2019 12:35,
25
Бързи и яростни... Ежедневието на столичните пожарникари
Снимка: архив "Булфото"

Пожарната служба е уважавана институция в България. За своята многогодишна история тя е спасила хиляди животи в страната ни. Службата на пожарникарите не е лека и все пак това е една от най-мечтаните професии за всички деца.

Още по темата

Шеста Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в град София е решила да покаже как се шофира из улиците на столицата ни.

Клипът е заснет и монтиран, а публикуването му е извършено в социалната медия Facebook.

Коментарът на пожарникарите е само с една дума: "Ежедневие..."

Остава въпросът какво точно трябва да мислим за многоточието – дали пожарникарите не се опитват да алармират за наличието на проблеми в културата на шофиране на столичани?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във вас да дойдат да работят мързеливите и заспали пожарникаеи....
21
11
 
1
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 5 години
Ха-ха-ха... Хайде, хайде, всички знаем, че спите и пърдите по цял ден...
20
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименНикой не иска да воюва с теб и дай Боже на всички това, което пожелаваш, но си много далече от реалността!Просто безплатен обяд няма!
19
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименНе искаш ли всеки пожарникар да си закупи оборудван пожарен автомобил?
18
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобчоПомияр ще наричаш себе си.Обясних ти как стоят нещата в частните фирми.Като имаш нужда от нещо-купуваш си го или караш без него.Таксиметровите шофьори изплащат 50000 лева за да имат право да работят.Новият автомобил.Като го изплатят става само за скрап защото е на 1,5млн километра.Мога да дам още примери със частният сектор.Със сигурност на пожарникарите не им е лесно но пък от друга страна не са длъжни да умират безмислено,нали така.Ако спасят някой спасят.Ако не -такъв е животът.
17
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
Хайде, хора които са виждали само огънчето на запалката си да не дават акъл!Наистина личното облекло и предпазни средства на пожарникарите са скъпи, но те се зачисляват и всеки си носи отговорност за тях !Не бъркайте униформено облекло със специално!
16
0
 
11
 
! Отговори
Jorov преди 5 години
Това са хората вьв бьлгаирия ,които заслужават ,наи голямотоми уважение и почит ,Бог да ги благослови те са навсякъде и при пожар и при всички изваредни ситуации те заслужават увеличение на доходите ,защото са верни и много добри в професията си само някои дане вземе да си помисли че си правя женк сьс тях чесно пред Бога ви казвам от всички други институции пожарникарите са останали истинските Бьлгари за което се пкланям пред тях останалите са като Полиция и други институции са много на заден пл
15
2
 
7
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Какъв помммияяяр трябва да си да напишеш, че пожарникаря ако нямал екипировка, да си я купел сам, на кредит?! Утре като ти се подпали къщичката или като те размажат в колата ти и останеш заклещен само си представи как иде пожарникаря без униформа или без ония хидравличните щипки, дето режат колите, защото не си е купил, видиш ли.....
14
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комплекта дрехи е към 2000 лв.Предполагам,че могат дръпнат един кредит с ниска лихва и преференции и да си ги платят.Как в една частна фирма карат програмистите да си купуват лаптопи и компютри ако искат да работят там? В Бг нещата са кофти -свиквайте мили деца.Безплатни семки и бонбонки в училище по Коледа.Може би.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какви дрехи им дават?! Ако им дадат - летни за зимата и зимни за лятото. Обувки през няколко години, ако имаш късмет втора, не трета ръка! За състоянието на маските и бутилките, с които би трябвало да влизат в пожари дори няма да коментирам. Докато катаджиите свличат по 20-50лева на "жертва", пожарникарите се чудят от къде да си вземат екипировка със собствени пари, за да не дишат всеки ден тоя дим! Отпуските не им дават да си ги вземат, и пенсията не е 1000лв! Наизуст говорите, злобари!!!!!!!
12
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До художникаИ ти не си влизал в горяща къща с туби с бензин и снаряди.Каква е тая къща?Кой йдиот държи туби с бензин и патрони до креватчето на детето си?
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не плюйте, дребни душици - пожарникарите са единствените заслужаващи признание от системата на МВР. И е вярно, че животът на оперативните служители по време на всяко дежурство е в риск - горящи и/или катастрофирали коли с теч на гориво, бедствени ситуации, пожари! Поклон пред вас, хора. Вие и лекарите заслужавате най-голямото признание!
10
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре бе хуу, фенове сте на пожарникарите.мога да живея с това но ми е странен телешкият възторг.те просто са на работа.за това им плащат.
9
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До художникаЕ нали е облечен със защитни дрехи да не влиза гол в тая горяща къща? Къде па ги видя тия горящи къщи където всеки ден благородни пожарникари ти спасяват децата?Твойте деца.Аз деца нямам.Който има да си прави къща от негорими материали.
8
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да съм жалък но съм реалист.Не кисна на държавната хранилка и не чакам 20 заплатки на 50 години и 1000 лв пенция.Тия там са затова.Тва им е проблемът на държавните работници че цял живот са свикнали някой да ги храни.Интересно ако всички станат пожарникари дали ще има държава?
7
1
 
20
 
! Отговори
художника преди 5 години
До анонимен 4Ти влизал ли си да спасяваш хора в горяща къща, без да знаеш какво ще изгърми вътре бе Гольо? Я газова бутилка, я туба с бензин, нафта или ловджийски боеприпаси. Тия хора всеки ден рискуват живота си за нас.
6
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименА на теб, като ти е тежко защо не смениш професията?
5
1
 
10
 
! Отговори
Груйчо преди 5 години
До Анонименти си такъв ***, че дори не го и осъзнаваш....***....
4
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми като им е тежко да не работят.Да заповядат в някоя частна фирма да видят малко реалният живот.Заплатката ако я дават се радваш щото може и да няма,осигуровки-може би да може би не, всичко без хартията се плаща от робът-имах един шеф бивш военен беше ни сметнал че на месец му дължим по 20 лева за студена чешмяна вода.Топлата отделно.Такива ми ти прелести из частният бизнес по Българията.И тва е масова практика.Лигавщини-вижте камиона не може да мине.Ми ако трябваше да плащате глоба закъснение?
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствените работещи , които не са тръгнали по лош път,заради лошите пътища.Решават проблеми и намират възможности да са полезни.