Софиянски зове: Премиер и министри - с мажоритарен вот!

Аргументът: Така всеки ще стои с името и биографията си
29 яну 2019 22:32, Екип на Bulgaria On Air
75

Бившият столичен кмет Стефан Софиянски е създал нова Конституция заедно с група съмишленици. Гостът обясни в "Денят ON AIR", че сегашната е остаряла и не съответства на проблемите, които има в днешното общество и управление.

Софиянски предлага България да бъде разделена на региони и да има второ ниво на самоуправление.

"В момента най-голямата партия в парламента избира министър-председателя, а той назначава министри. Ние предлагаме да бъде въведена мажоритарна избирателна система, с която да се избира министър-председател и министри. Така всеки ще стои с името и биографията си", категоричен е бившият столичен кмет пред Bulgaria ON AIR.

Според него президентът в момента няма почти никаква функция и само предизвиква скандали.

"Противоречието между президент и правителство се появява тогава, когато държавният глава няма много функции, а правителството пък има свръхфункции. Президентът има право на вето - това обаче е отрицание, което не ни трябва. Заковани сме на последното място във всички класации и трябва да променим това", сигурен е Софиянски.

Бившият кмет заяви, че в новата конституция се предвижда президентът да има повече законодателни инициативи - да може да предлага решение за дадени спорни текстове.

Според него всички пълномощия на президента, парламента, правителството, кметовете и областните управители трябва да бъдат по-ясни и всички да се допълват.

"За да се развиваме, управляващите трябва да си съдействат, а не да се контролират едни други. Изобщо трябва да се смени цялата философия на управление", допълни гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искам да бъда адвокат на видния демократ Софиянски, но когато го запитаха веднъж защо толкова много краде-Стефчо каза: Абе имам три дъщери,бе......
36
3
 
14
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Крадеца на софийските ХАЛИ се кланя на РадеФ за евентуален СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР!
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до ГошоЩом се оженил за богатата еврейка Соня Бакиш, значи не му трябва висше!
34
2
 
5
 
! Отговори
Тони преди 5 години
МИфко ти като какъв изказваш мнение бре.....видяхме и ти какво мазало направи ми си тръгнал акъл да даваш!!!!Трябва да си по нисък от тревата гнидооо!!!!
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да прави Софиянски си остава в съзнанието на българина като Усмихнатия крадец.На българският народ му писна от нагли политикани от криминалния преход вече 30 години.Невинни НЯМА.
32
1
 
5
 
! Отговори
до Гошо преди 5 години
А другаря Станко Тодоров Георгиев е министър-председател на България в две последователни правителства на Народна република България 75-то (1971 1976) и 76-то (1976 1981), заемал най-дълго този пост в българската история- е само с завършен 3ти клас.
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвратителна мижитурка и гад, и очевидно отново се домогва.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бг се правят само Конституции, Визии, Агенции, Комисии, НПО, Коалиции, Обединения и какви ли не сдружения с никаква дейност, но с ГОВОРЕНЕ, за което получават заплати, бонуси, комисионни и пр.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са десет, а шест или седем. Не че това променя нещата. Той се оказа най-невинният от всички политици на прехода.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянски има цели десет оправдателни присъди от независимия български съд! Той е за Гинес!Невинен и непорочен и всеотдаен , не е алчен и крадлив!
26
2
 
3
 
! Отговори
опетков преди 5 години
Каквато и конституция да се измисли "матрялът" е един и пак същата или подобна пяна ще изплува отгоре. Да се избират мажоритарно министър-председател и министри е глупост, която не мислех, че дори Софиянски може да измъдри. Президенството у нас е недоразумение, измислено от червените "велики" депутати от страх да не ги бесят по стълбовете. Това, че народното събрание е послушко на министър-председателя си ни е национална "особеност". Нещата могат лесно да се оправят като се забрани шеф на парти
25
1
 
4
 
! Отговори
ПИТАНЕ преди 5 години
До кога само с Конституцията ще се занимаваме?Държавите от бивщия соц.лагер си направиха канституция и вървят напред, а ние къде сме?Кой гарантира,че след 15-20 г. няма да се пръкне някой, който ще каже: "Хайде да правим нова конституция"?Като гледам какъв е съставът на сегашния парламент,какви калпави закони приема, какви ли ще са тези депутати,които ще гласуват този нов върховен закон?
24
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Няма наказани...Софиянски, Костов, Борисов, Кунева - НА ВСИЧКИ ИМ СЕ РАЗМИНА.Ако няма възмездие няма как да се оправим..не можеш да даваш пример с това как лошото е победило. Историята ще ни съди.
23
5
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Предложението е коректно, но лично БиБи и Цецо никога няма да сторят това. Кой ще избере този неук ББ за премиер: необразован, с почти никакви икономически познания, чужд език не владее, закотви ни вече 10 г. на дъното. Или за министри Цуца Цачева, Захариева, Томи Дончев, Шкем.бе войвода, Николова, Маджо Маринов, Порожанов, Ананиев, Горанов? Хем неуки, хем зле с ума, мързеливи, някои от тях крадливи. А са министри на отговорни министерства. Б.Б. все по-неуки министри назначава- като себе си...
22
1
 
15
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Скрий се бе, мръсен крадец - в затвора.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МОГО СЕ ДРАЗНЯ КАК БАДЖАК ЖУРНАЛИСТИТЕ НИ НАВСЯКЪДЕ КАНЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ- ПРОВАЛЕНИ ДИСКРЕДИТИРАНИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО, ВМЕСТО ДА СЕ СКРИЯТ, С ЕБУТАТ ПРЕД КАМЕРИТЕ. ТАКЪВ Е И ЛУЧАЯ С МАФИЯНСКИ, ВИЕ ЩЕ КАЖЕТЕ ЗАЩО СОФИЯНЦИ МУ ЛЕПНАХА ТОЯ ФОЛКЛОРЕН ПРЯКОР.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много са закъсали соропитеците и краварите да извадят от нафталина тоя рептилтрябва им яне дето да плюе гербавите и после да им е патерицакато отвлече гласовете на недоволните и после да ги предастави на гербавите крадливи папуаси
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак някой е платил тлъста сума,този да излезе от нафталина и да дава интервюта по медиите.
18
2
 
20
 
! Отговори
Биатлонист преди 5 години
С удоволствия тоя на снимката,Костов и още един двама бих ги погледнал през моята оптика!!!!