Софиянски зове: Премиер и министри - с мажоритарен вот!

Аргументът: Така всеки ще стои с името и биографията си
29 яну 2019 22:32, Екип на Bulgaria On Air
75

Бившият столичен кмет Стефан Софиянски е създал нова Конституция заедно с група съмишленици. Гостът обясни в "Денят ON AIR", че сегашната е остаряла и не съответства на проблемите, които има в днешното общество и управление.

Софиянски предлага България да бъде разделена на региони и да има второ ниво на самоуправление.

"В момента най-голямата партия в парламента избира министър-председателя, а той назначава министри. Ние предлагаме да бъде въведена мажоритарна избирателна система, с която да се избира министър-председател и министри. Така всеки ще стои с името и биографията си", категоричен е бившият столичен кмет пред Bulgaria ON AIR.

Според него президентът в момента няма почти никаква функция и само предизвиква скандали.

"Противоречието между президент и правителство се появява тогава, когато държавният глава няма много функции, а правителството пък има свръхфункции. Президентът има право на вето - това обаче е отрицание, което не ни трябва. Заковани сме на последното място във всички класации и трябва да променим това", сигурен е Софиянски.

Бившият кмет заяви, че в новата конституция се предвижда президентът да има повече законодателни инициативи - да може да предлага решение за дадени спорни текстове.

Според него всички пълномощия на президента, парламента, правителството, кметовете и областните управители трябва да бъдат по-ясни и всички да се допълват.

"За да се развиваме, управляващите трябва да си съдействат, а не да се контролират едни други. Изобщо трябва да се смени цялата философия на управление", допълни гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
25
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
А вие търкайте лотарийте ежедневно,за да може сват му на тоя да продължава да си прави милионите КАТА ДЕН!Тоя е.в.р.е.и.н разпродаде половин София!Помнете и четете за ОГРОМНИТЕ кражби със "Софийски Имоти:Антоан Николов и Любен Дилов-син/червен/жълт/лилав/зелен!
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интервюто в затвора ли е взето?
15
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов не обеща ли навремето, че такива като този ще прекарат една сериозна част от живота си в затвора?
14
1
 
50
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Добре,че му прибраха гащите ,провесени пред централна гара.***.
13
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага в Софийския. Конституция написал за федерална държава? Какво повече да направи срещу закона и единството на България?
12
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мажоритарната система е най-*** нещо. Абсолютна подмяна на волята на народа.
11
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мъдър българин - подготвя се цял живот за мисията на живота си: да краде и безчинства без край!
10
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя мъдрец въведе валутния борд и ни спаси от Виденов! Бойко тогава бе обикновен бизнесмен! Сетне когато Станишев ни включи в ЕС, взе властта и започна да усвоява заедно с хищния си прайд! Така се прави!
9
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само си припомнете на какво приличаше София по време на кметстването му...и тоя тръгнал акъл да дава...марш обратно в нафталина!
8
26
 
7
 
! Отговори
Тачо преди 5 години
Повече акъл има от калинките! Браво!
7
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този мечтае да превърне неделимата България във федерация като Германия. Направо ще ги кръсти държавици Добруджа, Македония, Мизия, Кърджали, Шопландия. Този ще иска всяка държавица да има собствено правителство и парламент.Този си е за синята лампа и на топло, за национално предателство и работа срещу законовия ред и сегашната конституция.
6
1
 
35
 
! Отговори
Гената преди 5 години
Докато бяхте на власт всичките " Чиста проба " мошеници мамехте и крадяхте народа, сега отстрани ръсите мозък ! Запазете свежите си мисли за деня "Х" който не подминава никого. Тогава ще трябва да бъдете стократно по - лицемерни в опитите си да заблудите провидението, че сте действали по съвест. . .
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България ще стане президентска държава, когато президент стане Тиквата! Ако е жив до тогава!
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви мажоритарни избори ви гонят! Още не се знае кой ще влезе в листите за евродепутати, но всеки знае, че ще гласува за Герб! За да не спечели случайно БСП! Сетне, защо всички евродепутатки там били с някакви странни чужди имена като Майдел, Ханс и Габриел? А Пиргова предните избори за малко да пробута някоя си Лаверн!
3
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роднина на Божков Черепа е този. Не му вярвайте
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Република България има разделение на властите както всяка република изпълнителна(Боце и министрите му),законодателна(народното събрание и депутатите) и съдебна власт(съдии,прокурори и т.н.) . Всяка от тези власти е независима от останалите,но в България корупцията е толкова голяма, а политиците толкова продажни, че няма значение.
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая мър^а която изнесе стотици милиони от София ..4 дела имаше срещу него като кмет на София се показва по телевизията прави се на света вода ненапита и ни казва как да правим избори а в същото време трябва да е в затвора Това е истината