Едва сложени, а вече разместени - плочките пред "Св. Седмочисленици"

Обектът не е завършен, за пореден път обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова
Обновена: 1 фев 2019 12:05 | 1 фев 2019 09:10,
273

Едва сложени, плочките на площада пред църквата "Св. Седмочисленици" вече са разместени. И след лятото, когато бяха в центъра на вниманието заради цвета им, днес отново предизвикват полемика заради това, че някои от тях вече са пропаднали.

С разтопяването на снега на повърхността на площада се появиха разкривени, вдлъбнати или извадени плочи. Наоколо стърчат тръби, показват се кабели от разораната кал. Работници в далечината набиват плочи край шахтите в земята. Част от разместените шахти служат на хората за да почистват калта от обувките си, разказва Bulgaria ON AIR.

"Отново ще кажа нещо, което поражда вече ирония, но то е факт – обектът не е завършен. Завършени са само трамвайните релси", заяви кметът Йорданка Фандъкова.

От фирмата изпълнител обясниха, че всички повредени настилки и неравности в обхвата на проекта ще бъдат отстранени. В момента ремонтните дейности са преустановени заради зимните атмосферни условия.

В страницата си във Facebook от Транспорт за София пишат, че показаните в социалните мрежи разместени плочки са поставени върху временен капак на шахта, с цел обезопасяване. Освен това, за всички шахти са поръчани специални капаци в Германия, които обаче не са пристигнали към момента на зазимяване на обекта.

Дали обаче немската прецизност ще се мултиплицира в българския прав ъгъл, ще видим,когато атмосферните условия са благоприятни за изпълнението на проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе защо никой не говори за ремонта и плочките?Всички бистрят политиката, други - дискутират историята от Османското робство до днес, трети кълнат на смърт - е така щото могат...Каква е тая нашата мила родина, пълна с ***...
211
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е що не поръчаха тея капаци от Германия през Габко - досега да са дошли и да са сложени на място...
210
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една тумба брат_чеди се мотат напред, назад и въобще нито могат, нито им е ясно какво правят. ГеПигруп така работят за 16 милиона. Поне пет пъти завишена цена.
209
0
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
От съвета не искат да разберат че при минусови температури не трябва да се слагат тротоарни плочки, същото е и с мазилката. Защото като се затопли се размръзва и се разпада. Не трябва само да се присвояват парите, но да се направи нещо качествено. Освен това трябва да не се спират строежите на транспортни надлези на кръстовищата. Всяка година трябва по няколко надлеза да се правят. Това е най важното за да няма задръствания и от тях мръсен въздух.
208
3
 
8
 
! Отговори
аман преди 5 години
Стига с незавършените проекти. Върнете двете павета от Дондуков плочката пред НДК и ЦУМ Оставете ни да живеем спокойно не давайте ефир на комунистите.
207
4
 
14
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
"""""До 1990 г. стандартът на живот се е изчислявал въз основа на БВП, който не се публикува официално от държавите, а се оценява от големите банки. По брутен вътрешен продукт на глава от населението през 1988 г. България е заемала 25-то място в света. През 2013 г. България заема 78-мо място в света, през 2016 г. - 88 място в света, по данни на IMF. """"""
206
3
 
13
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
""""Когато на роботърговските кораби от Африка за Америка продоволствията намалявали, част от робите, западно-европейците изхвърляли в океана, тоест жертвали живота на едни, за да спасят не живота, а продажната цена на други"""""Кой както иска да го разбира
205
0
 
18
 
! Отговори
Тънка лайсна преди 5 години
Кадърните майстори не работят за смешните пари на тия бандитски фирми. С такива фирми и работници толкова.
204
1
 
15
 
! Отговори
баш мсйстора преди 5 години
Така са по арт нищо не разбирате еииииииии
203
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Waffen SS 221Ако Кремиковци не беше преустановил дейността си, всеки десети жител на София е щял да заболее от рак на белите дробове. Това алармираха от медицинските среди в края на соца, още докато това чудо си работеше.И, ако случайно не знаеш, когато все още са замисляли създаването на този комбинат, Круп им е пратил изчисления, с които доказвал, че ще ни излезе по-изгодно да купуваме от него готова стомана.
202
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Waffen SS 223Не от ***, а от качествена стомана се правеше въпросният чарк. И децата знаеха онзи тъжен факт, който ти се опитваш да отречеш.
201
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целият ремонт уж щеше да бъде осъществен за няколко месеца.После казаха "до есента".После конкретизираха "до края на ноември". После, "до Нова година".И сега, когато минавам по "Граф Игнатиев" вече се питам, коя ли Нова година имат предвид? Следващата или по-следващата?
200
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не съм се редил през соца на опашка за млЕКо.Ама сега се редят за топла супа и за направления
199
16
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Половината сте комуноиди, половината от другата половина - лyмneн-npoлeтapиaт. Затова нито работата ви работа, нито парите ви пари.
198
26
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До Waffen SS 228:Може и на 1-во място да си, ама като се редиш на опашка за млеко от 6 сутринта и за 15 минути свършва каква файда от парите, дето уж ги имаш? Комунизмът ви е изпил акъла доживот.
197
0
 
9
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Българска работа = българска заплата.А пискате.
196
21
 
2
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До Анонимен 230:Скотовете дават минуси и въздишат, съжаляват за обора в който живееха и плявата, която преживяха.. За повече няма сили и ум..
195
1
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
когато бивши пазванти,ваксаджии,бензинджии и търгаши "УПРАВЛЯВАТ" държавата,САМО лоши неща ще се случват!..А това,че "не били довъшени","времето било лошо","предишните са виновни","неочаквано задуха вятър" и подобни показва,че ви смятат за достатъчно безмозъчни за да ви лъжат както си искат..
194
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, които пишат, че София е хубав град и е добро място за живеене просто не са виждали други градове досега.
193
40
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не слушайте червените кърлежи, българите живееха като скотове по времето на БКП,нямаха никакви права , не можеха да излязат от концлагера, а ако можеха, сега БГ щеше да е най-много 2-3 милиона!