Столипиново - превишаване на полицейските права или спецакция?

Коментар на общинския съветник от ВМРО в София Карлос Контрера
Обновена: 2 фев 2019 20:01 | 1 фев 2019 22:57,
57

През седмицата в най-голямата ромска махала на Пловдив - "Столипиново" беше проведена специализирана полицейска акция на Криминална полиция по линия наркотици. Арестувани бяха четирима души, иззет беше близо 1 кг наркотик. Единият от задържаните е наркодилър от Кричим, а другите трима са негови приближени. Акцията обаче не се размина без напрежение. В махалата се събраха над 300 души пред заведение, където е извършено претърсването. При арестите жители на "Столипиново" се опитали да възпрепятстват действията на полицията, а самите роми обвиниха полицията в упражнено насилие.

Общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера заяви в студиото на "Денят ON AIR", че жителите на "Столипиново" определено си измислят като казват, че са били бити от полицаи по време на акцията, защото по думите му, ако униформените наистина са били направили това, самите жители са щели да изглеждат по друг начин.

Контрера нарече това "митове", защото никъде по медиите не са били показани бити хора.

"Става въпрос за работа на МВР срещу криминалния контингент, а не за потушаване на кръчмарска свада", настоя Контрера.

По думите му при положение, че става въпрос за специализирана акция е нормално да се приложи сила и то при положение, че ромите са се опитали да предпазят "наркодилъри", при положение, че има съпротива.

"Един тръгва, тарторът, и другите по него без да се замислят. Нека се замислят - наркодилърите ли ще защитават", обясни още общинският съветник от ВМРО пред Bulgaria ON AIR.

Карлос Контрера коментира и темата за ромската интеграция като отново посочи, че това зависи от самите хора, а според него с гетата трябва да се справя държавата, защото много малки общини няма как да отделят целият нужен ресурс за премахване на незаконните постройки.

Контрера обаче беше категоричен, че много политици не искат това да стане, защото от криминалната дейност в махалите се обогатяват страшно много хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОКОГА ЩЕ ГИ ИЗХРАНВАМЕ?В ЕВРОПА СА ПРОПИЩЕЛИ ОТ ТЯХ. ЗАТОВА НЕ НИ ПУСКАТ В ШЕНГЕН, ЗАЩОТО ТЕЗИ ВЕДНАГА ЩЕ ПОТЕКАТ КАТО БУЙНА РЕКА НАТАМ.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво пак е говорил ония с два пръста чело.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Използването на отделни случаи за мотивиране на нови, и нови, и нови правомощия на полицията няма да доведе до нищо добро. Какво означава ако само погледнеш полицай неодобрително и вече да си престъпник, или 2000 лева глоба. Полицаите не са извънземни, не са юристи-светци само със чисти помисли. В един определен момент след преяждането им с власт кой ще ни защитава от самите полицаи. Да бъдат напомпани със прекомерни правомощия е изключително тъпо.
32
1
 
5
 
! Отговори
До До 22 преди 5 години
Ти как реши, че полицаите не са се легитимирали?И редно ли е онези да скачат да се бият с полицаите, вместо да изпълнят нарежданията им? В материалите по темата изрично се казва, че не само в заведението, но и в целия район Столипиново са се опитвали да попречат на полицаите и да ги възпрепятстват.Затова е логично да ги понапердашат. В друга държава щяха да им разкажат играта. Тук ги разглезиха и те ни се качиха на главата. Което доказва, че с този етнос трябва да се контактува с твърда ръка.
31
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
За да се интегрират ....... трябва да не бъдат в гетото. За целта тези *** които имат сигурна платена работа, да им се предложат жилища под наем и наема да им се удържа наема от заплатите. Децата им задължително трябва да учат и да се къпят да са чисти и да не миришат. Когато спазват законите учат и работят ще бъдат уважавани. Но когато нарушават закона, да знаят какво ги чака. Дори по между си трябва да се възпитават да спазват законите.
30
0
 
4
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕНИ преди 5 години
В Столипиново са си превишили гражданските права, като нарушават обществения ред и възпрепятстват полицията. И аборигените в България са равноправни със всички останали и трябва да спазват законите в страната. Затова престъпниците трябва да бъдат в затвора. Защото престъпността съществува във всяка религия, раса или партия. Затова законите трябва да важат за всички. Това е една от стъпките към интеграция на италианците (римляните).
29
0
 
3
 
! Отговори
V преди 5 години
И войната си вървиии.Не мисля че тези в парламента могат да решат проблема .Трябва си друга система и друг парламент.Не може в парламента да влизат само хора не обличали работни дрехи и да искаме да няма проблеми .Тези ,,хора,, не претежават нормална ценностна система и трябва да си ходят от там.Ако това не стане .Тия които искат да работят ,а не да ,,учат ,, за да не работят ще избягат и тука ще останат само маргенали.ЕС може и да дава , на и взема .А тия дето ги взема не ги виждам у парламента
28
0
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
не се ли въведе по висока наказуемост срещу посегателство над полицай дори ако то е едва вербално ще продължаваме да сме свидетели на агресивност и възпрепятстване срещу работата им. може би нещо като докосване на полицай и в затвора за 1 год а за удар на полицай 10 год.иначе този контингент няма респект и са като подивели зверове,под натиск днешната полиция се бои да превиши с физическа сила правата сивсяка акция трябва да се заснима за доказателствен материал
27
7
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
Когато някой някъде нахлуе с викове полиция и нищо не ти казва и показва е напълно възможно да са предрешени бандити в полицейски униформи и да ви изпозастрелят е-те-та ка или да ва поотвлекат както много пъти вече става...не може всякакви полицеиски групи да го играят постоянно като на война --покажи закон в който да пише че всеки път при залавяне на престъпник трябва да се влиза с взривове от всички страни и през покрива и да се бие всичко дето още не е паднало или да се стреля...
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ot centralnata cast na makedonia
25
2
 
22
 
! Отговори
Когато някъде нахлуе преди 5 години
полиция с викове "Всички на земята! Да ви виждаме ръцете!", значи се е случило нещо много сериозно и е преследван или издирван някой, който е извършил много тежко нарушение. Затова нареждането се изпълнява безпрекословно. И децата го знаят, поне от филмите.Недоумявам как така някакви посетители на заведение не са изпълнили веднага нареждането на полицаите, а са тръгнали да се бият с тях и да им пречат да си вършат работата?Редно е всички тези да бъдат съдени като съучастници на престъпниците!
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя воевода от коя част на Македония и ония Сиди
23
2
 
20
 
! Отговори
Край преди 5 години
нормалния човек в България страда от полицейско безсилие а не от полицейско насилие.
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пи Ар АКЦИЯ за изборите !
21
1
 
34
 
! Отговори
Абе... преди 5 години
Чета новината и коментарите..и си представям..,акоооАко докарат да речем 1000 турски или сръбски или гръцки полицаи и им кажат.момчета работим по закона на турц сърб или гърция!!! Какво ще стане с шведите... На кой и срещу кого ще реват! Ще хвърчи перушина...ама..това са само ..мечти май.!! България им позволява безнаказаност ...за съжаление
20
2
 
15
 
! Отговори
голяма СИМБИОЗА преди 5 години
Има един лаф --свършили работа за 5 лв направили беля за 20 лв ..че се продават наркотици в Столипиново всеки знае--ама зад всеки / ром / продавач седи някакъв тартор ,а най-отгоре българин НО като гледам на мода не е хероина ,а разни други модерни препарати който ги разнасят разни момчета с по големи коли гордо наричащи се дилъри и работещи на телефон с толкова много клиенти ,че полицията няма начин да не знае всяка тайна от живота им като те дори не се и крият, но всички са в...симбиоза ДА !
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът в заглавието е погрешно поставен и не е насочен към правилните хора.
18
1
 
41
 
! Отговори
истина е преди 5 години
От всичко най-лошото е ,че не са ги застреляли на място !!
17
2
 
25
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
щом ги жалиш, приеми ги да спят и ядат у вас, пък той брадатият дядка ще ти го впише като плюс !
16
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешни стеКакви права имат наркодилърите