Столичната община чака по-високи приходи от данъци и такси

Данък "сгради" и такса "смет" тази година нямат повишение
Обновена: 5 фев 2019 21:40 | 5 фев 2019 21:15, Красимир Ангелов
8

От днес започна данъчната кампания за недвижими имоти и такса "битови отпадъци" в София. До края на април трябва да се заплати поне първата вноска за такса "смет", а до края на юни – първа вноска за имотните налози. Отстъпка от 5% за имотния данък пък може да използва всеки столичанин, платил си всички данъци до 30 април.

Още по темата
"Всеки, който заплати целия размер на данъка ще може да се възползва от отстъпката. По-голямата част от средствата ще отидат в трите наши приоритетни сектори, а именно екология, образование и транспорт", коментира в студиото на "Денят ON AIR" зам.-кметът на столицата Дончо Барбалов.

Данък "сгради" и такса "смет" тази година нямат повишение. Изключение правят само имотите, които се намират в парк "Витоша", както и в курортните зони Банкя и Панчарево, но в случаите, когато те не са основно жилище на собствениците. За тези имоти повишението касае такса "сгради".

"Много хора се възползват всяка година от тази възможност. Призовавам ги и тази година да го направят. Ще изпращаме и съобщения, следващите няколко дни предстои отпечатването и изпращането им, както го правим всяка година за данъка за недвижимите имоти за гражданите", oтбеляза още Барбалов.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни, че се очакват по-високи приходи спрямо миналата година.

Кампанията за данъка за автомобилите започна в средата на месец януари и ще продължи до 31 октомври, когато е и крайният срок за втората вноска по имотния данък.

Плащането може да се извършва във всеки от 22-та данъчни отдела на Столичната община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат и с ПОС терминали за плащане с дебитни или кредитни карти. Друга възможност е по банков път.

Какво още каза Дончо Барбалов вижте в следващото видео

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Данъци и такси,а насреща нищо.Последният мандат на кмети ата не видях нищо хубаво за София освен скандали и как градът ни се превръща в ***.
4
5
 
4
 
! Отговори
Край преди 5 години
При сегашния начин на управление на града Манастирски ливади,Малинова долина, Кръстова вада, кв. Витоша НИКОГА няма да видят асфалт и тротоар.Всеки ден в града се регистрират коли които няма как да бъдат паркирани законно - просто в града няма вече място.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данъци такси далаверка, данъци такси далаверка, данъци такси далаверка- мокрите сънища на българските управленци.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некадърници.
1
2
 
9
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Търтеите само това чакат -високи заплати ,бонуси и пари под масата