Бойко Борисов гарантира: 10% скок на заплатите тази година!

Премиерът "подари" финансовия министър на КТ "Подкрепа"
Обновена: 8 фев 2019 15:13 | 8 фев 2019 13:10,
591
Бойко Борисов гарантира: 10% скок на заплатите тази година!
Снимка: архив "Булфото"

"Над 10% ще е ръстът на доходите догодина. При този ръст на икономиката - поне 10 процента ще вдигнем заплатите. Гарантирам.", това заяви премиерът Бойко Борисов на 30-годишния рожден ден на КТ "Подкрепа". И вметна: "Моят подарък към вас е финансовият министър", съобщава "24 часа".

Още по темата

"Ще си търсим обещаното като завещано", зарадва се лидерът на синдиката Димитър Манолов.

Над 116 милиарда ще мине БВП тази година, преди 10 г. беше 50, напомни премиерът.

"За мен доктор Тренчев е символ на демокрацията. Когато ние марширувахме по плаца, ти извоюва свободата", обърна се с респект Борисов към почетния председател, който днес е също рожденик.

"Вдигането на заплатите е неизбежно. При дефицита на работна ръка пазарът го изисква", от своя страна заяви министърът на финансите Владислав Горанов.

Той пожела на делегатите здраве и да изберат за лидер правилния човек, когото той "само погледна" - сегашния президент на профсъюза Димитър Манолов, който преди 3 г. пое щафетата от почетния лидер д-р Тренчев.

На конгреса са още президентът Румен Радев, кметът на София Йорданка Фандъкова, омбудсманът Мая Манолова, вицепремиерът Марияна Николова, социалният министър Бисер Петков.

Малко над 2 милиона домакинства в България нямат нито едно дете, само 300 хиляди са с две или повече - такава статистика прозвуча от трибуната.

За 3 г. да върнем 100 000 българи от Молдова и Украйна, за да променим демографията, ни трябват само 200 милиона лева ще на година, а ние харчим милиарди за глупости, подчерта от трибуната лидерът на КНСБ Пламен Димитров. За 4 г. може да постигнем средните доходи за Европа - такъв разчет направил той.

1.7 млн. сега са под прага на бедност, подчерта той.

8.2 пъти е разликата между най-високата и най-ниската заплата в страната, а в отделни случаи разликата надхвърля 100 пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари