Скъсаната дига на Чая - заради естествено преместване на реката

Според Нено Димов реката вече се връща във фактическото си корито
8 фев 2019 15:20,
9
Скъсаната дига на Чая - заради естествено преместване на реката
Снимка: архив "Булфото"

Скъсването на дигата на река Чая е следствие на естественото преместване на коритото на реката, обясни министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Още по темата
Село Катуница остава в частично бедствено положение, докато дигата на река Чая не бъде укрепена. В селото са категорични, че реката е променила течението си заради незаконен добив на инертни материали.

По думите на министър Димов реката вече се връща във фактическото й корито и след ремонта на дигата, проблемът ще бъде отстранен.

"Проверки са установявали взимане на инертни материали в района. Може и това да е причина. Но не са установени на място нито хора, нито техника. Подадени са сигнали до прокуратурата", коментира още Нено Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
шепот преди 5 години
Нено не се бой.Знаем ,че дигата сама си е виновна,както,когато полицайубиха човек.Тогава фонтанният писуарцял мандат увираше в и .д. И .отс.китълкувания и убеди себеси.Изрусявайсе и на парада на рзовите емиции.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нено и хидроинженер стана след като от лифтове почна да разбира. В тая държава всеки втори май е хидроинженер.
5
0
 
7
 
! Отговори
24/7 преди 5 години
Брех мама му стара , много шавратлива тази река.
4
0
 
8
 
! Отговори
Бен преди 5 години
Много е тежко и трудно да се занимаваш с естествено прости хора на власт.
3
0
 
25
 
! Отговори
страна на чудесата преди 5 години
е българия, дигите се късат поради естествено преместване на коритата на реките, а не заради незаконно изгребване на инертни материали, дюните не са дюни, а селскостопански земи в които по последните промени в закона не може да се строи, но се строят хотелски комплекси с разрешително отпреди 10 години. И т.н няма виновни от властта, всичко е наред.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом като има дига, това едва ли е естественото корито на реката. Да не говорим, че всяка една река си мести коритото ежегодно и трябва да бъде оставена на мира от всякакви изкопни дейности и т.н., за да няма непоправими последствия.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инертните материали сами са се изгребвали от реката и са се извозвали до определените места.Сигурно фирмаджията е някой местен велможа или герберски активист, та така се замазват нещата.