Дипломат: България трябва да се подготви за Brexit

Всички в Европа се готвят за излизането на Великобритания от ЕС
Обновена: 13 фев 2019 01:13 | 12 фев 2019 22:05,
16

Британският парламент няма да гласува тази седмица ревизирано споразумение за Brexit. Причината за решението е, че премиерът Тереза Мей поиска още време, за да договори необходимите промени, които да гарантират подкрепата на парламента за сделката с Европейския съюз.
Още по темата

На 26 февруари тя ще уведоми депутатите за евентуални промени в сегашната ситуация. Според анализатори, дори Мей да успее да получи одобрение от депутатите за споразумение, може да се наложи Великобритания да поиска удължаване на преговорния период за Brexit, за да бъде прието необходимото законодателство. Все още обаче как точно ще се развият събитията и как ще излезе Великобритания от Европейския съюз не се знае, дали ще има или няма да има сделка.

Бившият заместник-външен министър на България Милен Керемедчиев коментира темата в студиото на "Денят ON AIR" и заяви категорично, че страната ни трябва също като останалите членки на Европейския съюз да се подготви за този момент.

По думите му българското посолство във Великобритания ще бъде изключително натоварено и по всяка вероятност ще се наложи да се изпрати допълнителен персонал, защото от наша страна най-важното е да осигурим защита на българските граждани там.

"Ние още не знаем от какво ще трябва да ги защитим, защото не знаем какво ще им се случи. Ако има сделка, има две години транзитен период. Без сделка никой не може да защити никой, тъй като на 30 март Великобритания става абсолютно външна страна за ЕС, с външни граници, с визи, без полети", подчерта Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Бившият заместник-външен министър на България обаче изрази увереност, че напускането на Великобритания ще бъде със сделка.

По думите му обаче, не трябва ЕС да прави повече отстъпки на Тереза Мей, защото това ще е лош знак и за други страни, които биха поискали също да напуснат общността.

"Изострянето на отношенията достига своя апогей, но тук говорим за застрашеност на цялото Обединено кралство", категоричен е той.

Керемедчиев подчерта, че вече Шотландия заговори за самостоятелност, което може да доведе до още проблеми и трудности при разрешаването на този казус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
До Цара-Падаратози банкет ще е със сигурност последния ти щото без ЕС след това те чака голям глад
12
0
 
0
 
! Отговори
панчо преди 5 години
До Анонимен 8каква ти е представата за нас след като излезем?
11
0
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
До Анонимен 10кое му е фалшивото?и на къде да поеме БГ ако излезе? към братска русия ? към ориента?
10
1
 
3
 
! Отговори
Курти преди 5 години
Британците казаха, че няма повече да плащат чужда сметка. А България ще се оправи, когато прогони руснаците от земите си. П.С. За начало Узаконете Проституцията и Марихуаната. МВР, като болшевишка организация да се закрие и ще има доста пари в държавния бюджет.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова е фалшив този ЕС,че е Най-добре и ние да се махнеме.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След Брекзит и твърда граница в Ирландия ИРА ще и трябва оръжие,така че българския ВПК отново ще има поръчки. Отделно ще им трябват консултанти и логистична подкрепа. Шотландия ще се отцепи по-лесно,защото ядрените подводници са в бази на нейна територия и те лесно ще ги завземат. Предстои интересна година. Кралството ще намалее на територия и ще бъде отново на три животни - мързеливия шибек, дръгливата крава и близкоизточното куче - представителна извадка от населението в южните части.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ние кога ще излезем от този ограбваше, развращаващ сатанински съюз?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общото между Brexit и декемврийският сняг е че и двете ще изненадат България
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ЗА КО?
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ква търговия въртите с енгелезите ча така се стегате. Да не би да са за милиарди. Проблем ще възникне ако Германия излезне от ЕС тогава ще фалирате тотално без изгледи за възстановяване.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ни изхвърлят от Британската империя. Свиквайте.
2
6
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...dragi,ES da se gotvi za napuskaneto na BG !!!
1
9
 
9
 
! Отговори
Цара-Падара преди 5 години
От кога чакам ЕС да се разпадне. Банкет ще вдигна :)