Дупка до дупка, в момента – локва! Добре дошли в "Обеля"

Читател сигнализира за лошото състояние на улици в района
Обновена: 12 фев 2019 15:13 | 12 фев 2019 15:02, Красимир Ангелов
53

Снимка: Читател

Множество огромни дупки по улиците тормозят жителите на столичните ж.к. "Обеля 1",  ж.к "Обеля 2" и "Обеля", сигнализира читател на Dnes.bg.

По думите му от години в района не се прави нищо за решаване на проблема, освен от време на време да се запълват некачествено дупки.

"В момента районът е като разкопана нива с множество дупки, някои от които с дълбочина 15 см. Наясно съм, че в този сезон, поради ниските температури, не е подходящо да се извършват подобни дейности, но защо администрацията не е възложила ремонта на фирмата, с която има сключен договор за асфалтиране още през есента, преди започване на зимния сезон", пита в писмото си читателят.

Той отбелязва, че улиците стоят разбити още от лятото, а сега след студа и солта, дупките стават все по-големи.

"Улица "Обелски могили" е невъзможна вече за движение и на автомобили, и на пешеходци. В края на улицата, където започват ромските къщи, няма  изградени тротоари, дъждоприемни шахти и уличното платно е цялото разкопано. Многократно сме сигнализирали на районната администрация, също така и на Столична община, но без резултат. При проливни дъждове водата влиза в дворовете на хората, улицата става непроходима и като езеро", пише читателят и пита в заключение:

"Тук е момента да попитам вас: В кой век живеем, че толкова години този проблем не се решава?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една от снимките на улицата са частни имоти който в момента течът процедури по Учождаване
43
1
 
1
 
! Отговори
Обеля преди 5 години
Аз се закупих гребна лодка, все пак ако потопа продължи съм си отворил фонд "моторна лодка"
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътя по принцип е незаконен в скоро време ще бъде затворен така, че радвайте му се сега на него макар и с дупки, че го има.. Това са частни имоти!!!
41
6
 
1
 
! Отговори
Ужаст преди 5 години
Че там какви "софиянци"има???Боже, опази ни!!!
40
7
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Ама тия в София ли са ,или в Монтана или Видин!!! 20_25км от центъра!!! София е далеко за тях
39
1
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
В кой век живеем, че толкова години този проблем не се решава?" AAAAAAAАКО ПИТАТЕ БОРИСОВ.......ПРОБЛЕМИ НЯМА И БЪЛГАРИЯ ПРОСПЕРИРАВ ОБЕЛЯ ДА СИ КУПЯТ ЛОДКИ
38
1
 
5
 
! Отговори
гост преди 5 години
Така е в страната на Тиквите, докато няма хора да изметат тая *** на власт, така ше бъде !
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Toва е очакван резултат от държава потънала в безстопанственост ! Много интересно е как ще изглежда инфраструктурата ( и държавата, като цяло..) след 20-ина години, с това 'темпо'...
36
1
 
8
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 5 години
Аз дупки не виждам, виждам равен път като огледало. Толкова равен и гладък, че чак можеш да се огледаш в повърхността му.
35
1
 
6
 
! Отговори
мак преди 5 години
Страховито място. Предполагам, в много градове е така, щом всички сили и средства се хвърлят да се оправи центъра и да се усвоят едни парички, пък на метри от центъра скръб и ужас, все едно там не живеят хора и няма нужда от подобрения.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахаха и софиянци се смеят на провинцията! Вие луди ли сте? В ПРОВАНСА където живея имаше преди много години такива квартали, не че сега е перфектно в България сме, ама най-гадния квартал даже тука не е чак толкова зачукан. ХАхахахахахах София честно супер гетари сте сигурно за това плюете толкова провинцията, време е да поемете реалноста че живеете в жива гето-тоалетна!
33
1
 
12
 
! Отговори
Вася преди 5 години
И аз живеля в Обеля-2. Да, дупките са като кратери . Не са запълвани от години. Кметът Младенов не е стъпвал в квартала да види проблемите на хората, камо ли да се срещне с тях. Канализацията вони- не е чистена с години. Улицитге са мръсни и кални.Никаква инфраструктура. Транспорт до метрото- рейс 150, който е от и до Волуяк и в събота и неделя понякога е през час. Супер живот в Обеля-2. Засрамете се ГЕРБ-аджии!Не може всички да сме от Банкя. Хайде малко цивилизовайте и Обеля.
32
1
 
6
 
! Отговори
Сина ми Андрешко преди 5 години
Аз работех като преводач превеждах овците от един хълм към друг
31
1
 
8
 
! Отговори
антикомунист преди 5 години
До АнонименКато гласувате все за едни и същи хора, ще си мрънкате по форумите. ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО, Воля, Атака, НФСБ ... всички са креатури на Държавна Сигурност или производни на БКП.
30
1
 
7
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Значи този проблем го наследихме от Станишев! То и по негово време така си беше! И сега вие какво искате!? Не ви разбирам Искайте от Станишев да ви го оправи! Ние за този проблем не сме виновни! А за решаването на този проблем също няма да сме виновни ние! Да живей ГЕРБ!
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяла София е в този вид и се чудя на кое отгоре само се хвалят управляващите. Те не могат столицата да оправят, а какво остава за другите населени места, а за селата не ми се мисли.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-*** е, че в действителност никои не ни обръща внимание. Мрънкаме си тук по форомите, аз лично и аз съм писала до институции и е глас в пустиня. Пред нас улица няма изобщо..липсва вече. Почнаха няколко строежа и от тежките машини пътя пропадна. Как си стигаме до нас очевидно на никого не му пука. Улицата е точно до Никола Габровски в близост до парка на УНСС...сравнително натоварено място. Нямам думи как не ги е срам
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сте доволни ами че за това име решение. Наказателен вот на изборите и всички сеяндури ги пращате да доят кравите и да пасат овцете.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съсипаха я тази столица. И мен ме е ям и на мен ми омръзна да се чувствам излъган и унижен от цялата администрация и управление. Само някакви блокове никнат като гъби, местните кметове получават по 2,3 апартамента, за да дадат разрешение и всеки се прави, че не знае и не правят на маймуни. А кой ще поддържа всичко е въпроса...Не стига само да се строи
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СОФИЯ - ВЕНЕЦИЯ НА БАЛКАНИТЕ.РЕЗУЛБТАТИТЕ СА ВИДИМИ!