"Новичок" като че ли се оказа доста разпространено вещество

А защо се хвърлят просто хипотези в общественото пространство?
Обновена: 13 фев 2019 01:15 | 12 фев 2019 20:38,
26

Казусът с бизнесмена Емилиян Гебрев отново е на дневен ред. Причина за това е информацията, че служител на руските специални служби, замесен в случая "Скрипал", е бил в България по времето, когато е направен опит да бъде отровен Гебрев. Българските служби започнаха ново разследване за отравянето на бизнесмена. Вчера във Варна руският посланик определи като абсурдни твърденията за връзка на Русия с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев през април 2015 година.
Още по темата

Експертът по международна сигурност Димитър Гърдев коментира случаите в студиото на "Денят ON AIR" като каза, че общото между "Скрипал" и "Гербев" е бойното вещество новичок, което по думите му се е оказало доста широко разпространено.

"При другите бойни отровни вещества имате някакъв шанс да оцелеете, тук процентите да оцелеете са изключително малки. Ако беше новичок, никой нямаше да оцелее", обясни експертът по международна сигурност.

Той бе категоричен, че отравянето е метод, който не се използва само от Русия и нейните специални служби, а историята на разчистване на сметки по подобен начин е от много време.

"Разследването трябва да бъде проведено изключително професионално, за да не бъде оставяно никакво съмнение, че България позволява на нейна територия да бъде извършена подобна операция на чужда държава", посочи Димитър Гърдев пред Bulgaria ON AIR.

Експертът беше категоричен, че както се е използвал случаят "Скрипал" така и сега със "Гербев" страната ни трябва да е много внимателна, за да не попадне в политически и дипломатически скандал, който да има много сериозни последствия за взаимоотношенията ни с Русия и Европейския съюз.

Според него не трябва да се хвърлят просто хипотези в общественото пространство, защото един такъв случай може да се използва в много посоки. Гърдев подчерта, че страната ни трябва да обърне много сериозно внимание на случващото се в региона около нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
3
 
! Отговори
опетков преди 5 години
Никой и никъде официално не е говорил, че Гърдев е тровен с "Новичок". Беше казано, че е вещество от групата на нещо си в която влиза и Новичок. А и това ли е най-важното в случая? Авторчето тук влиза в групата, хвърляща прах в очите на тълпата от всичкознайковци, която е готова дори да ти каже как се прави студен ядрен синтез, химикали като Новичок ги вари в кухнята си. Основното в този скандал е умишленото безхаберие и престъпна некадърност на нашите служби и правителство, неспособни да защитя
17
3
 
6
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Преди 5 месеца на 5 октомври сутринта повръщах сигурен признак за отравяне с / новичок /да се провери на тази дата имало ли е руски граждани в държавата.п.с. Сега се сещам,вечерта пихме от гроздовата,може да ни е дошло малко повече.
16
4
 
11
 
! Отговори
Мариела преди 5 години
Абе май че някой друг а не руснаците разпространява близко по съдържание вещество с цел да ги компрометира. Последните имат най- голям достъп до всяка точка по света а и този от Дунарит го изтръскваха и поставяха на колене няколко пъти. В чии интерес???
15
3
 
7
 
! Отговори
Мая преди 5 години
Какъв Новичок пестицидите в храната са бъкони със концентрация. Питайте тези които ги произвеждат. Гадни ГМО и пълни с пестициди и Е- та храни. Това са новите удоволствия.
14
2
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Твърде много подлeци се подвизават у нас,особено по коридорите на властта ,а това означава ,че отрови има всякакви.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Не е необходимо на ниво *** някой да се опитва да обяснява нещо на прости хора. Има си специалисти занимаващи се с това и не е за всеки. Толкова много литература има, че си нямаш и на идея.Не го вземай лично, но на твоето ниво дори и "Basic and Clinical Toxicology of Organophosphorus Compounds" - Mahdi Balali-Mood, Mohammad Abdollahi, 2014, ти е много, за да разбереш нещо.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руколата - най-новото и най-страшно оръжие на Путин! Демократи от всички страни борете се с руколата! Унищожавайте я!
11
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Където има жив руснак и русофил е равносилно на "Новичок" !
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По важно е кой прибра милиардите, които Мадуро преведе в България?Има съмнения, че вече са усвоени от ГЕРБ.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никъде и никой не е описал състава и написал формулата на този Новичок,а и практическото му производство от производни вещества и методите им на обработка за да се гадае за строеж и сравнение това ли е Новичок или не,само се прибавят като на слуки разни съединения от разни групи,пък дано се вържат в това условно съединение като взаимодействие и се получи нещо като този продукт нов за пазара,че незнайно кой така го нарекъл,че преличащ на други по химически назования на реакции и последователност.
8
5
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Новичок не е "вещество",а,ситема от вещества,по отделно безопасни,които са опасни когато се смесят.При това действието им е за кратко време.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и вашата телевизия клекна последния месец пред властта.
6
3
 
10
 
! Отговори
Д преди 5 години
Ха ха на кой му трябва този дядо измислиха новичок друга работа няма проблеми няма тук освен дядо
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рассията ще тръгне да се занимава с ***, дето целокупното й населени, с черноработниците чистещи немски памперси не достига и 50% от населението само в столицата на Масква...Дето имаше една смешка "Ние само да ви намерим къде сте на картата и ще ви дадем да се рабзерете"... хахахахаха.
4
11
 
4
 
! Отговори
MEN преди 5 години
TO IMETO MU E RUSKO-,,NOVI4OK,,!
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербев е третиран с Дурачок.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Експерт: Новичок се оказа доста разпространено вещество."---Да, бе! Кой ли вече не го произвежда ... и прилага, де! :)
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започвам да вярвам, че НАИСТИНА има такова вещество, което поразява...........Като слушам изключителните безмислици и абсолютна нелогичност, догатки, които се поднасят като "факти"...........даааааа...вече вярвам, че на една част от нашия "елит" това вещество направо им е поразило мозъците и въобще функцията да разсъждават!!!!!!!!!!!!!