Helpbook: Ще се срути ли оградата на инфекциозна болница в София?

Граждани алармират и за проблеми на детски площадки в кв. "Красно село"
12 фев 2019 13:00, Анисия Иванова
25

Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме обезпокоителен сигнал за опасно наклонена и рушаща се от години ограда на столично здравно заведение. Авторът е възмутен и от липсата на всякаква възможност за придвижване на пешеходците, особено на трудноподвижните такива.

"Прилагам снимки на рушаща се и потенциално опасна ограда намираща се на ул. "Хан Пресиян", принадлежаща на СБАЛ по инфекциозни и паразитни болести. Оградата е занемарена от години, а найлоновите ленти ги поставиха преди около година и половина. Оттогава няма никакво раздвижване по въпроса за ремонт или отстраняване на изключително опасното съоражение. Чака се тоновете тухли и мазилка да се срутят ли? Отделно, по тротоара е невъзможно да се върви, от едната страна е наклонената ограда, от другата - паркирани автомобили, по средата уличен стълб. На въпросната улица се намират няколко болници, достъпът до тях е силно затруднен, особено за слабо подвижни хора и пациенти с колички. Моля, вземете мерки докато не е станала някоя беля!"

Преминаваме към проблемите с детски площадки в кв. "Красно село". В първия се съобщава за строящ се обект, който изолира детска площадка и я превръща в свърталище на съмнителни лица.

В същия район на друга детска площадка осветлението липсва. В сигнала се твърди, че никога не го е имало. Според автора това създава предпоставки за криминални деяния, които вече са факт, тъй като е установена липсата на част от съоръженията.

Липсва осветление и в друга част от квартала - на ул. "Лайош Кошут", в отсечката между бул. "Христо Ботев" и бул. "Скобелев". Потребителят се опасява, че липсва видимост и това създава предпоставки за инциденти.

Отправена е молба към същата администрация за проверка на възможността за промяна на посоката на движение по улица в квартала, за да се улеснят завиващите автомобили и да се избегне претоварване на трафика през по-голямата част от денонощието.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе всичко, не всичко!Луксозните офиси на мутрите, както и луксозните им прогимназии в полите на Витоша няма как да се срутят!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СПОКО, ЩЕ СЕ СРУТИ! ТЯ ОГРАДАТА НА ГРАНИЦАТА СЕ СРУТИ, ЧЕ КАКВО ОСТАВА ЗА ТАЗИ...ТО ВСИЧКО В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВЕЧЕ Е ОТДАВНА СРУ.ТЕНО.
17
1
 
4
 
! Отговори
Цвента Ц преди 5 години
Евала на гроб и фандъка-добре се грижите. "Ще гласуваме пак за вас"-АМА ДРУГ ПЪТ
16
2
 
4
 
! Отговори
Заклещени кучета преди 5 години
До АнонименТи може и да ходиш на работа по цял ден, но това не означава, че си в положение да проявяваш капризи и да се правиш на господар на положението.
15
1
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Бойко обеща да не закрива болници, ще ги остави сами да паднат!
14
1
 
8
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
ГЕНОЦИДЪТ продължава !
13
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Не, няма, ще изкара още поне 50 години. Ако се "санира" ще падне след месец.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Заклещени кучетакакво трябва ние готованците да направим освен да плащаме данъци и насреща да има порутени улици, огради, болници, аз ли да отида да построя оградата, нали ходя на работа цял ден.... аман от недоразбрали
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
държавата е страхотен стопанин, *** в управлението се скъсват да работят
10
2
 
2
 
! Отговори
Стар преди 5 години
Гошееее,ГошеРемонта на графа не включва само смяна на настилката ,а нови кабели, водопровод,канализация-със отклоненията по съседните преки,не сменяни от 30те години на миналият век,както на много,много места в центъра и релси не сменяни повече от 40 години.Аман от полуинформирани и полуграмотни,,разбирачи" и симпатизанти на гей дружинката ,,Спаси/смучи/ София" вперили поглед в две плочки и крадящи павета за да защитят интригата си.Хубав стана Графа и принадлежащите му.А за селяните........!?!?
9
2
 
3
 
! Отговори
Възрастен преди 5 години
Тя и да се срути стената не е толкова страшно,ами като почнат панелките да се срутват какво правим? Пак ли Фандъкова,Борисов и Ив.Костов ще са виновни.Над 2 милиона и половина българи живеят в тях.
8
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 5 години
До ГошоНа Графа имаше нужда от ремонт на трамвайното трасе - трябваше разбитите панели да се подменят с по-адекватна основа за да се намали шумът, да се избегнат рискове и евентуално в бъдеще да се вдигне скоростта на трамваите.
7
6
 
7
 
! Отговори
Заклещени кучета преди 5 години
Много ви бива да снимате с телефоните си и да качвате снимките в нета. И постоянно изисквате "някой да направи нещо" или 'нещо да се направи". А вие, какво направихте, освен да изисквате и да се правите на много отворени? За съжаление с такива мързеливи, завистливи и примитивни готованци като вас, нищо не може да се направи.
6
1
 
13
 
! Отговори
Италянеца преди 5 години
Helpbook: Ще се срути ли държавата на мутрите, крадците и убийците и управлението на Мафиотите.
5
6
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Щом има паркирани автомобили по цялото протежение на стената, значи няма да се срути. Простолюдието сте големи тарикати и няма да си паркирате колата накъде, където може да бъде увредена. Пък и самото място е ОБЕЗОПАСЕНО. Обезопасяването стана много важно за простолюдието, през последните години. През 5 мин. ревете, че нещо, някъде си, трябвало да се обезопаси. Ето, ОБЕЗОПАСЕНО е!
4
1
 
4
 
! Отговори
Kuala преди 5 години
Ами че то цялата територия на Медицинска академия е опасна за разхождане по нея. Масово изоставени строежи и стари рушащи се сгради, тук таме обезопасени, тук таме заблатени.
3
1
 
4
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Много има да чакате докато падне това не е като строежите на гербавите. По-скоро си е удобна тема за разтягане на локуми и съвсем друг въпрос, че е необходим немного скъп ремонт (може би и заради това не го правят) и ще стане като нова.
2
3
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Да се срути, но върху Фандъкова или някой общински чиновник. Проблемът с тази ограда и строежът 100ина метра по - нагоре е от години, не от днес. За ненужният и напълно *** ремонт на графа се изхарчиха сумати грешни пари. Некъдрни са изпълнители на поръчката, некадърни са и отговорните лица за финансирането на този ремонт.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като падне оградата, ще тръгнат Walking deads!