Нова схема за измами – Мъже със скъпи коли изнудват жени шофьори

Инсценират катастрофи и искат 300 лева за ремонт
Обновена: 13 фев 2019 01:15 | 12 фев 2019 19:30,
65

Група мъже изнудват жени шофьори и такива с малки деца за пари, инсценирайки катастрофа. Къде и по какъв начин действат бандитите?
Още по темата

Около десетина мъже с две скъпи коли – един джип и един седанов автомобил набелязват жени шофьори с по-стари и видимо ударени от стари произшествия коли, пише Bulgaria ON AIR.

Изчакват дамите да слязат от автомобила си, след което доближават максимално близко скъпото седаново возило, инсценирайки катастрофа. Заснемат импровизирания удар и зачакват собственика на паркираната кола да се върне.

Когато това се случи, съобщават на собственика на виновния автомобил, че е забравил да си вдигне ръчната спирачка и колата е тръгнала надолу и е смачкала тяхната. След това им искат 300 лева за ремонт.

Последният случай е в столичния квартал "Слатина". Боряна отива заедно със съпруга и детето си на детски рожден ден в квартала. След края на детската забава обаче я чака неприятна изненада.

Пред колата ѝ я причакват двама мъже. Виждайки, че Боряна влиза в колата си, те тръгват към нея и я обвиняват в разбиването на техния автомобил. Жената недоумява как това е възможно.

Мъжете със скъпите коли обаче парадират с доказателство - показват ѝ снимка, на която се вижда, че двата автомобила са прилепени един до друг.

Въпреки, че не се има за виновна, предлага на мъжете да подпишат двустранен протокол за ПТП и те да получат пари от нейния застраховател, но те отказали и започнали да я обиждат пред детето и мъжа ѝ.

Боряна ясно им заявява, че няма да даде и стотника, което вбесява мъжете. На мястото пристигнали и полицаи, които в крайна сметка глобили Боряна.

Застрахователи твърдят, че получават сигнали от свои клиенти за подобни случаи постоянно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
8
 
! Отговори
**** преди 5 години
то е ясно, че са в комбина с престъпниците за да глобят жената! Държавен РЕКЕТ
38
0
 
16
 
! Отговори
Дедо ти преди 5 години
Ако полицаите са глобили жената, след като са констатирали, че няма вина и не е участник в ПТП, значи са от бандата на рекетьорите. Май нищо ново в Абсурдистан.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SHEFA по точно обезпокоила е полицията.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като е видно, че няма ПТП, а те я обиждат, защо не са ги задържали за хулиганска проява, а вместо това я глобяват. Или после защо е ниско общественото доверие в полицията. Иначе тези мутреещите се как ще сбъркат хората един ден, но въпрос на късмет, подпбират водача, подбират и колата да не е много лъскава. Дахте им данните за всеки случай, това е един от случаите в които съжалявам, че нямам fb, просто да ги знам, щото и аз имам учукана кола, сам ще се забия в лъскавата му и да слезе да се разб
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"в крайна сметка глобили Боряна" - WTF ?!!! Явно момчетата със скъпите коли се отчитат на когото и трябва.
34
2
 
3
 
! Отговори
66666 преди 5 години
До:30 Аз съм 1.78 100кг.Искаш ли да се пробваш!!!????
33
1
 
31
 
! Отговори
Gost преди 5 години
Дайте информация за какво са я глобили? Много ми стана интересно? А дали родната полиция няма информация вече и за джипа?
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моя номер е, да кажа, че парите са в колата, да запаля и да тръгна. Ако застане пред мен, видимо поставям ръка на очите, крещя че псукам съединителя и тръгвам.4 пъти съг го правил, и когато махна ръка от очите, все ги виждам, как тичат след мен, ама не е имало смелчаг, да се врътли под гумите :)
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
300 лева за смачкана кола, при това лиуксосезен джип?Тея трява ли пасат?
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Dash cam, камера за колата решава проблема отма.
29
3
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
прословут лаф на ромите :- бате защо да ходя на работа и губя времето след като мога да ходя да изкарам пари без да работясъс сигурност това е мурга.ва измамна схема
28
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждал съм млади полицайчета как защитават хулигани дрогарчета. Така е вече май.
27
11
 
12
 
! Отговори
69 преди 5 години
Ако не си намериш колата там където си я паркирал, очевидно е самопотеглила. Това трябва да е ясно дори и за Боряна.
26
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SHEFA. На мъже не го правят този номер щото не се знае на какъв ще попаднат и хем ще ги бие хем ще ги опраши на задна. Ако попаднат на такъв като мен луд за 9 села 1,87 м. на 90 кг. Ще им вземе колата и ще ги пусне да си ходят пеша. Ако се направят на каратисчета ще им преподам един урок безплатно.
25
1
 
37
 
! Отговори
Бяла държава до 26 преди 5 години
Има и още по лесно звъниш на полицията и ги задържат, но България е доказателството, че съществуват паралелни вселени.
24
1
 
24
 
! Отговори
много лесено преди 5 години
Много е лесно. Винаги ръчна! Като дойдат да ви се отварят снимайте още заключената кола с ръчната! Не отключвай от 20м. *** си до колата, виж дали всичко е ОК и тогава се качвай и тръгвай.
23
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутрите си имат държава това ако все още не вие ясно незнам кога ще ви се проясни. Спомних си застрахователите и охранителите с бухалките през 90-те години. Не ви ли е познато или сте забравили. Лошото е че играят с полицията която уж ни пази. Да пази ама не народа а мутрите. Как може да и съставят акт без никакви доказателства само по една снимка та това няма да издържи в нито един съд. Какви са тези полицаи Ментета ли са. Къдее прокуратурата да се самосезира и да провеи случая по спешност.
22
0
 
21
 
! Отговори
Дано има Господ преди 5 години
След всяка подобна статия тук,започвам инстинктиво да кълна и да псувам Сашо Нереза и Драгалевския гърбат Ай дук.
21
1
 
30
 
! Отговори
Екипна работа преди 5 години
"На мястото пристигнали и полицаи, които в крайна сметка глобили Боряна." Защо? Делчо Спасов?
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КаракачанистЕ, щом мислиш, че си най-знаещият тук, тогава наистина няма смисъл да се дискутира.