Починалият при инцидента с тролей - известният архитект Жеко Тилев

Той стои зад проекта на "Арена Армеец"
Обновена: 12 фев 2019 17:42 | 12 фев 2019 17:40, Красимир Ангелов
36

Известният архитект Жеко Тилев е починалият при произшествиета с тролейбус на столичния булевард "Акад. Иван Евстратиев Гешов" снощи, съобщава Bulgaria ON AIR.

По първоначална информация 69-годишният мъж е паднал на спирката. Тепърва ще се изяснява дали му е прилошало или шофьорът на тролея е потеглил преди пътникът да се качи. Очакват се резултатите от аутопсията на Тилев.

Още по темата
На място веднага е извикана линейка. Медиците обаче само констатирали смъртта на архитект Жеко Тилев. От Столичния електротранспорт подозират, че му е прилошало. Тролейбусът бил изправен, а шофьорът е почивал през уикенда.

От МВР съобщиха, че водачът на тролейбуса, участвал в инцидента, е с отрицателни проби за алкохол и наркотици.

Близките на арх. Тилев не са били с него, но увериха, че е бил в отлично здраве. Никъде по тролейбуса и платното не са били установени следи или кръв. Водачът на тролейбуса е с 5-годишен опит. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство, в рамките на което ще се изясняват всички факти и обстоятелства по случая. Известно е обаче, че масово шофьорите в столичния градски транспорт работят извънредно заради липса на кадри.

Починалият арх. Жеко Тилев стои зад проекта на зала ''Арена Армеец'', Пленарна зала на Народното събрание, Великият египетски музей в Египет, Олимпийският комплекс в Инсбруг, Австрия, Мемориалният комплекс "Васил Левски" в Карлово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
3
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
Този специалист, да не е Член на тайно общество или руски шпионин, че се вдига толкова шум за него!?
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все още има шофьори от градския транспорт, които обичат да ти затварят вратите под носа, както в доброто старо време, да тръгват докато се качваш, да не отварят предната врата, да тръгват докато слизаш. Разбира се ние всички сме им длъжни и те могат да правят каквото си искат, без някой да им търси каквато и да е отговорност, просто шейсет и девет годишните дядовци не са много пъргави.Скоро имаше подобен инцидент и на Дойран с възрастна жена.
23
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МНОГО ЛЪГАНЕ ПО САЙТОВЕТЕ!!ПЪРВО БЕШЕ ПИСАНО, ЧЕ Е ПРИ СЛИЗАНЕ СЕГА ПИШЕ, ЧЕ Е ПРИ КАЧВАНЕ!!ЯВНО ЦЕЛТА Е ДА СЕ ЗАМАЖАТ НЕЩАТА ЗА ДА НЕ СЕ СЪДИ ОБЩИНАТА!ОТ ПОЛИЦИЯТА, СЛЕДСТВИЕТО И ПРОКУРАТУРАТА ЛЪЖАТ! НАМЕРЕН Е ПЛЬОСНАТ ПО ОЧИ КАТО ГЛАВАТА Е БИЛА КЪМ СПИРКАТА А КРАКАТА КЪМ ПЛАТНОТО!!!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отнето му е предимството на пътника / като клиент / от водача на тролея.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, сега при демокрацията има ли трамвайни допирачи? Напоследък се качвах един-два пъти на ГТ, но беше много рехаво.
20
1
 
23
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Нали беше дядо? Сега е аехитект и сменихте музиката. Журналясти мръсни, само им дай кръв да показват!
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кажете.... случайност. "карай да върви"."какво тук значи някаква си личност"??? поета си го написа.между другото - този стих на Вапцаров учат ли го в Русия.
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
През Октомври 2017 по много сходен случай убиха Баба ми ! Поведението на шофьора е било безотговорно и недопустимо !Отделно, въпреки съставения протокол за ПТП, той не дава алкохолна проба,.. същата е направена няколко часа по-късно, в дома му !!!( Защо му бе оказана тази рядка привилегия, никой от 'разследващите' не можа да ми обясни...! )Прокуратурата и полицията полтулиха случая по отвратителен начин, и ми заявиха че смъртта на Баба ми няма връзка със ПТП-то...!!
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 6Ти кой си, бе? :) Що се обаждаш от коневръза? :)Да не би да си усетил един генно модифициран, така, да ти е малко по-навътре? :)А, сега сериозно:Че си "водач на електро-МПС",ЕДИН от МНОГОТО, то е ясно.Но, че починалият е ЕДИН от МАЛКОТО известни хора, постигнали нещо, това е далеч от ограничения ти кръгозор.
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До това води "живота" в комунистическото блато.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Абе, анонимен комунист! Ти пак ли избълзя, да ни залъгваш с антикомунистически коментари? Ние те знаем !! Не се прави на умряла лисисца, не можеш да ни заблудиш!
14
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше ми преподавател във ВИАС. Голем пич. Да почива в мир!
13
1
 
49
 
! Отговори
К.Д. преди 5 години
Що за неуважително отношение към мъж на тази възраст?! Дядо е на внуците си - за вас, господа журналисти е или "господин" или "възрастен мъж"! Имайте малко уважение...
12
9
 
7
 
! Отговори
Танке преди 5 години
Защо не споменете, че шофьора е с отрицателни проби за алкохол и наркотици?
11
3
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Ама разбира се ,вие всичко знаете бе!!!И за столичният електротранспорт и за генното инженерство и за ядренната физика .Пък за политика,спорт и здравеопазване да не говорим. Само гащите си още не можете да ,,завържете" ама и това ще научите
10
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още една жертва на безмилостния комунистически геноцид!!!
9
7
 
19
 
! Отговори
2019та преди 5 години
Газим архитекти и развъждаме Тикви и Слушалки!Скоро ще затваряме сергията.
8
10
 
13
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
твърде вероятно е шофера на тролея да е направил нещо ! иначе няма как човека да падне под тролея сам ... няма смисъл да се пишат поръчкови статии ...
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Починалия се е движил при слизане с "несъобразена скорос" с условията на Масовия Градски електротранспорт.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тролейбусът бил изправен, а шофьорът е почивал през уикенда."---Абе, знаем как си почиват шофьорите... И за изправните тролейбуси сме чували. :)Е, как да не им вярваш на Столичния елетротранспорт, а, де? :)