С баба Бонка начело: Жители на "Младост 1" пак на протест

Гражданите са против строеж в градинка за отдих в квартала
15 фев 2019 13:30, Красимир Ангелов
34

Живеещите в "Младост 1" излизат на протест срещу застрояването на градинка за отдих в квартала. Лице на протеста е Баба Бонка, която е изпратила писмо до премиера, в което разказва как преди 40 години е засаждала дръвчета в градинката, която ще се изсече.

Проблемно е мястото в карето между 3 блока. Преди години този терен е взет от държавата, след което през 2009 година е върнат на пет от наследниците. Те са намерили инвеститор, който иска да строи два пететажни магазина. Хората от квартала обаче са категорично против.

Жителите желаят строежът да бъде спрян изцяло и да не се слагат заграждения.

От ефира на Bulgaria ON AIR жителите се обърнаха с апел към премиера да се запознае с техния случай, да им обърне внимание и да не позволи строеж и заграждане на мястото.

"От Столична община са наясно, че проблемите с презастрояването в София са сериозни, и в тази част на "Младост 1", и в други райони. Оказа се, че подробните устройствени планове не работят. Отстоянията между блоковете не са достатъчни, конкретно в "Младост 1" няма останали блокови пространства, няма достатъчно паркинги, всичко се опорочава", сподели Кристияна Тодорова от Инициативния комитет "За Зелен Младост" в "България сутрин".

Петимата собственици на терена са съгласни да се откажат от строителството, ако на всеки от тях се даде обезщетение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво става с Иванчева, кога тръгва към Сливенския?
26
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тези нагли хора, които гледайки нещо през прозореца решават, че това е тяхна градинка за отдих или детска площадка.
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след Иванчева няма да се намери човек да спре строителството ,на никого не му се ще да го затворят и да му разрушат живота .Да ви е честито и при мен застрояват но се изнесох в селце срещу мафията се не рита
24
0
 
8
 
! Отговори
Перспектива преди 5 години
Българите намаляваме с бързи темпове, селата и малките градове опустяват първи и всичко що е годно да работи отива в София или чужбина. За тези преселници трябват жилища в София. А тези жилища в бъдеще ще се ползват от глобалните хора от Далечния Изток или Близката Африка. Да строим за тях !
23
8
 
16
 
! Отговори
... преди 5 години
Бабо Бонке един съвет! Виж какво направи премиера ни с предишната кметица на Младост, която също беше против строежите! И като погледаш как тя стои десетки часове вързана и после и слагат по 5 -6 ката пранги и на краката и на ръцете и на вратъ и където се сетиш, че може и после се замисли искаш ли да протеститаш и да "ОГРАБВАШ" власт имащите в момента техния дял от тия баш строежи в Младост! Та помисли баба Бонке, че ако те хакнат я в Белене я некъде другаде и там ше си и умреш!
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МладостПреди две седмици се наложи няколко пъти след 15 години да ходя в Младост-2. Ужасно и отвратително. Там вече не е място за живеене. Блок върху блок. Термитник до термитник. Прекрасно оформен преди 40 години парк стои запуснат и с пълзящи в и към него грозни строителни метастази. Няма въздух, няма обзор, няма светлина, няма тревичка и птичка, дърветата са изсечени...мръсотия, неприбрани строителни отпадъци от години, ровове, насипи, асфалт, асфалт, асфалт, между другото - канцерогенен
21
3
 
16
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Бабо Бонке, те на морето дюните разрушиха и изметоха, за да изтресат на тяхно място познатите ни от Несебър и Созопол вертепи, та ти ли в Младост ще ги спреш?!
20
4
 
13
 
! Отговори
Една преди 5 години
Ей, не оставиха едно петънце зема незастроено и простор за глътка въздух не остана в пустата му София! Натресоха се и набързо се натурализираха в чисти софиянци де що имаше нахъсани професионални провинциалисти, но манталитета си не оставиха по родните си места! Аман! Вече нормална реч не може да се чуе в София! Може би и защото освен всичко друго, софиянци избягаха в чужбина и из страната. Защото града ни стана непоносим! Хайде, режете и последното дръвче, че да се знае!
19
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от тия платени бесепарски протести!
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внимателно! "Младост" е под зловещия строителен знак на ВАКЛОТО АГНЕ! "Да строим неуморно другари, да напълним джобак и шкембак, а за внуците нека оставим каменяк, и асфалт, и мъртвак..."Кой(я) ли кльощава кметица ще опере пак пешкира на мафията?!
17
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Петимата собственици на терена са съгласни да се откажат от строителството, ако на всеки от тях се даде обезщетение."Ясно. Ще вземат едни пари и след 5 години - пак ще се пробват ;) Схемата е известна отдавна.
16
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана със забраната върху земеделски земи да се строи.Нали такива са били когато са им ги отнели.И хоп сега същите се водят урбанизирана територия за застрояване.Как се променя статут с реститтуция?
15
2
 
13
 
! Отговори
Стар преди 5 години
Каква тиква,каква кметица бе,ела в Лозенец да видиш какво ,,уплътняване" на терените е вече 30 години.Така го наричат и главните архитекти и до сега казват че има възможност за още уплътняване.При нас вече не може ,а в комплексите място бол.И ние уж бяхме .края на София,сега сме център.Горубляне,Бояна,Драгалевци,Обеля си станаха квартали ,какви,какви междублокови пространства.в центъра такива няма Всичко се застрои А и съдбата на панелките не е съвсем ясна,само със саниране няма да мине.
14
1
 
15
 
! Отговори
Младост преди 5 години
Между 3,5% и 5% от населението на България живее или работи в ж.к.Младост в София
13
2
 
20
 
! Отговори
Младост преди 5 години
25 години живях в Младост - хубав квартал БЕШЕ. Много добре замислен и изграден, но дойде 1989 година и започна едно хаотично строителство без инфраструктура като в тази градинка. Застроиха се паркинги, перзастрои се между блоковета, застроиха се празните площи до Младост без един булевард в повече да се направи или поне да се разшири. Резултатът е, че Младост вече не ставаше за живеене и преди 15 години се преместих от там. В последните 15 години в Младост стана още по-зле, а са 150000 човека
12
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НПО-то на Пъпчо Кърджилов обяви "транспортърката" Иванчева за светица и задели някой грош и за форумните ***, които добавиха нов празник в църковния календар - Свети Pay-day, когато светицата ги пръска със семки и бонбонки.
11
7
 
10
 
! Отговори
ГНЕВНА преди 5 години
До АнонименГЕРБеджийте трябва да и съберат пари .Тяхна е вината за унищожението на здрави животни и поминъка на населението в този район.
10
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм много на ясно, но при лошия соц, на хората им събориха къщите и им взеха дворовете и в замяна получиха апартаменти(имам доста познати живеещи в такива) , та не ми е ясно тези(и още стотици като тях) кой и как им е отчуждил имота без насрещната компенсация.
9
18
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
От такива протести и инициативни комитети се пръкна и Кметицата Иванчева ... Аман от улични протестъри от разни крайни квартали и паланки, които пак ще излюпят някой себеподобен на ръководен пост и после пак шъ ривът че въпросния техен представител е бил закопчан и заключен - неправомерно ... !!!
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В младост 1 застрояват зелени площи, а в Младост 2 вече са налазили и детските площадки -законно реституирани имоти въпреки, че принреституцияра ако има изграден обект, каквато е детската площадка собствениците се обезщетяваха с друг парцел.Най- интересната част е, че е един и същи инвеститор, който застроява детските площадки и всичките парцели са купени през периода, когато Боко беше кмет на София от възрастни хора, който са починали.