Всички погледи за венецуелската афера са насочени към ДАНС

Не е сериозно американските служби да информират за случващото се у нас
15 фев 2019 09:40,
52

В позиция "Инвестбанк", чието име се появи в медийни публикации във връзка с венецуелската афера, отричат да са имали директни отношения с трезори във Венецуела.
Още по темата

Финансовата институция няма и не е имала кореспондентски отношения с венецуелски банки, се посочва в позицията. Оттам отричат и наличието на транзакции, свързани с Държавната петролна компания на Венецуела.

И уточняват: Извършените входящи и изходящи трансфери са свързани основно с доставка на хранителни стоки за Венецуела, за които включително имаме представени товарителници.

Според финансиста Преслав Райков самите схеми се правят така, че да са трудно проследяеми транзакциите.

"Точно тези схеми се правят по такъв начин, че винаги да има повече страни, повече банки, парите минават през по-голям кръг от хора, за да се докажат по-трудно, че са от т.нар. "черни пари". Напълно е възможно "Инвестбанк" да не е замесена в аферата", обясни Райков в "България сутрин".

Той е категоричен - в целия свят при подобни схеми се перат около 15 млрд. долара.

Разследващият журналист Николай Христов смята, че не е сериозно американските служби да алармират българските, че се извършват нередни практики на наша територия.

"Защо българските служби не знаят за какво става дума. Всички въпроси в момента са отправени към ДАНС. Апелирам службата да "открехне" вратата към случая", категоричен е журналистът пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
5
 
! Отговори
КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО? преди 5 години
Венецуелското правителство е привело едни милиони за закупуване на ХРАНА , които АМЕРИКАНЦИТЕ окрадоха , за да закупят ОРЪЖИЕ и го вкарат под формата на ПОМОЩИ в страната която при продажбата на петрол си ОТКАЗА ДА ПОЛЗВА ДОЛАРА КАТО ПЛАТЕЖНО СРЕДСТВО!!На никой не му прави впечатление, че ВЪПРОСНАТА СМЕТКА която бе блокирана в ИНВЕСТБАНК , не е в ДОЛАРИ , а в ЕВРО!!САЩ са бесни. Във Венецуела на ДОЛАРА Е ПОДПИСАНА ПРИСЪДАТА. И САМО ТАМ ЛИ? АМИ В РУСИЯ , ИРАН , ИРАК , КИТАЙ ......??
46
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Че ДАНС е гола вода го знаят и децата. Там политиците си набутват свои послушни некадърници. Все пак банката е трябвало да алармира. Един адвокат получава едни огромни пари, които веднага изчезват нататък по веригата-това си е класически случай на пране на пари!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много трудно е да се сдобиеш с договор от държавна компания за изпълнение на определена услуга за някаква доставка с вид плащане предплата дори да е наясно даден бизнесмен как ще процедира нещата с организацията по закупуването,консултациите с плащанията по нататък,дори и по някаква линия да е разбрал,че въпросната компания има нужда и че търси вид изпълнител за тази услуга,само как влезе и се появи за предложението конкретно що предлага от което имат нужда с голяма любезност го приемат и до тук
44
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 46: Крим станал руски, ама друг път? *** се разходи до там с украинска виза, и ще видиш чий е.А по темата: Откъде накъде един паричен превод от държавната петролна компания на Венецуела да е "пране на пари" и какво престъпление ДАНС трябва да търси тук? Тръмп замрази банкови сметки на Венецуела за милиарди, банка във Великобритания не им връща злато за милиард и половина. И ние трябва да им помагаме да пречат на Венецуела да купува храни с парите на тяхна държавна фирма?
43
1
 
4
 
! Отговори
Кике преди 5 години
В Данс чакат да се пенсионират на 45, а през останалото време се чудят как да убият времето - судоку, кафене, безсмислени доклади...
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 44Крим стана руски...ама друг път !
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изглежда Венесуела си има слабо място и това е че са зависими от вноса на храна.От хилядолетия първата тактика е при подготовка за война е да спреш на противника доставките към него ,за да бъде изтощен за войната . Тактиката може да ви изглежда доста средновековна , но е ефективна и днешно време и не е отпаднала и е приложима.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до АнонименА с Крим какво стана?
39
2
 
1
 
! Отговори
Име преди 5 години
сичуейшън: сиям филия с мас, поръсена с червен пипер... (комунистически) и коментирам борисов. кое е подсъдно за цензурата на борисов?цацаров.правилен отговор!
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турски поток ще мине през Гърция, САЩ намя да разрешат на българското правителство да прокара тръбата. Гърция ще касира парите за трансвер и после тръбата най-вероятно ще мине през Македония за Европа. България пак остава на сухо след като вендъж вече спря по нареждане на господарите от Вашингтон Южен Поток.
37
2
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
да, путин е тоя форум! забелязвал съм го, как от името на странджата цензурира! и всичко товаа.. през камерите на ми5 и гоце! но и плевенлиев е на една ръка разстояние! в спасяването на офшорките си...
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Англия конфискуваха златото на Венецуеала което беше дадено на трезор.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36 путински тролТипично по путински, но не забравяй че този които се смее последен се смее най добре! Я да видим какво стана с Черна гора, Македония, Южен поток, Северен поток, турски поток и т. н патоци. Какво стана с радостта с избора на Тръмп? Какво става с Беларус, която по всякакъв начин иска да избяга от Путин и Русия, така избягаха и Украйна, Грузия, Молдова и т, н.
34
1
 
4
 
! Отговори
ДАНС преди 5 години
В Мензистерския съвет на Борисов всички са руски ***.
33
5
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Тоя сайт е пълен с руски ***, отврат.Не мога да разбера, български ли е, или на Путин?! Господин Борисов вземете сериозни мерки! Свобода на словото, ама ..........дървото!
32
2
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
планът ПАК не успя, а?шок , а?:-)))))
31
2
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
два минуса от агент гоце за уилкомена на американските бази на основа ***..! направо ме усмърти, агентино!a планът не успя, а?планът не успя, а?:-))))
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сички агенти на БАНДАТА Монтерей са актовирани да обясняват по медиите че всичко с венецуелската контрабанда е "законно".Банката на Монтерей отново е замесена в мега-престъпление.Ако не е каптрагон ще е нарушаване на ембарго.Само гледайте КОИ се изказват по темата.Всички са част от едно голямо ОПГ.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя сайт е пълен с руски ***, отврат.Не мога да разбера, български ли е, или на Путин?!
28
2
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
получил съм два минуса от привържениците на гоце. не е кой знае каква загуба в сравнение c американските бази... които гоце- подари на изтребителите на индианците, а в българия друго не остана, освен гоцевци..."индианци"