Всички погледи за венецуелската афера са насочени към ДАНС

Не е сериозно американските служби да информират за случващото се у нас
15 фев 2019 09:40,
52

В позиция "Инвестбанк", чието име се появи в медийни публикации във връзка с венецуелската афера, отричат да са имали директни отношения с трезори във Венецуела.
Още по темата

Финансовата институция няма и не е имала кореспондентски отношения с венецуелски банки, се посочва в позицията. Оттам отричат и наличието на транзакции, свързани с Държавната петролна компания на Венецуела.

И уточняват: Извършените входящи и изходящи трансфери са свързани основно с доставка на хранителни стоки за Венецуела, за които включително имаме представени товарителници.

Според финансиста Преслав Райков самите схеми се правят така, че да са трудно проследяеми транзакциите.

"Точно тези схеми се правят по такъв начин, че винаги да има повече страни, повече банки, парите минават през по-голям кръг от хора, за да се докажат по-трудно, че са от т.нар. "черни пари". Напълно е възможно "Инвестбанк" да не е замесена в аферата", обясни Райков в "България сутрин".

Той е категоричен - в целия свят при подобни схеми се перат около 15 млрд. долара.

Разследващият журналист Николай Христов смята, че не е сериозно американските служби да алармират българските, че се извършват нередни практики на наша територия.

"Защо българските служби не знаят за какво става дума. Всички въпроси в момента са отправени към ДАНС. Апелирам службата да "открехне" вратата към случая", категоричен е журналистът пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
но окей, "демоклокрацията". приемаме, че нито борисов, нито меркел, обама, клоинтън (грешката е верна), сорос, ротшилд, халибъртън, буш, буш младший и английските им страдфоствъщи... не са знаели за действията на тайните си служби, тогава кой управлява тайните служби? ние с "изборите" за европарлама? въпрос е! длъжен си да отговориш, защото АЗ Съм ШЕФА ВИ!!!! Е? ЧАКАМ! и не смей да ме лъжеш с лумбаговщини!!!!
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Брюксел конфискуваха 4.7 милиарда евро от сметката на венецуеслкото правитеслтво. Парите са били предназначени за плащане на храни, продукти, лекарства и средства за производство.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Връзката ДС-Москва ......
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуела използва български банки за трансфери при закупуване на храни и медикаменти предназначени за народа.САЩ използва български банки и оръжейни доставчици за финансиране и въоръжаване на терористите от Ислямска държава.
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки един българини по всяко време може да бъде арестуван и с белезници екстрадиран в САЩ, дори и никога да не е стъпвал там. Достатъчно е само някой местен прокурор да издаде заповед за арестуването му защото е нарушил някой абсурден щатски закон и българските власти са длъжни да го арестуват и доставят в САЩ.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ какво казват за милионите на Христо Бисеров във швейцарските банки, не информират ли България по случая?
21
5
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
аз съм свидетел, очевидец, ако щете, че българия бе превърната от агентите на цру във венецуела с американски бази. или една *** и днес не се запали от бедност? а номер 23? много е гнусно, даже аз смятам за падение агенти на дс да защитават разграбването на обществото от агенти на цру. окей... днешните агенти са като силиконовите гърди (мъжки).. колкото повече ги помпаш, толкова повече пари получаваш от "фенове".
20
3
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
и нека уточним (вие де) най-накрая: кой управлява? (тайните служби, без избори, прокуратурата, пак така, феновете на фк юнакиня, или третополов друг, който е получен от двата пола и наместо двуполов е записан третополов. ето тук ми убягва логиката на джендърите в службите и медиите им, а именно 1+1=3.
19
1
 
11
 
! Отговори
ДАНС преди 5 години
Кой превърна ДАНС в руско-венецеуелска перачница на пари? Руските *** в министерският съвет ще превърнат България във втора Венецуела...
18
2
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
нека го речем така, по нашенски: тайните служби са едно гюбре, дето никой политик (самопровъзгласил се от народа) не ще да си завре главата, камо ли задните части..., все пак гей-прайди идат...
17
2
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
или тайните служби ще се окажат нищо по-долнопробно от ало измамниците, които поддържа в името на банковата система? въпрос е! длъжен си да отговориш! или демокрацията не разрешава подобни действия? е, добре тогава! АЗ СЕ САМОПРОВЪЗГЛАСЯВАМ ЗА ШЕФ НА ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ!!! ДЛЪЖНИ СТЕ ДА МЕ ПРИЗНАЕТЕ!!! :-))))
16
2
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ти Тиме си комунист-русофил от КГБ и съм сигурен че подържаш лични контакти с Федотов и сега двамата сте тръгнали да ръсите марулите на хората с новичоци. И мен ме отровихте с новичок ама сега нищо ми няма.
15
1
 
7
 
! Отговори
Име преди 5 години
на мен лично ми е интерeсно да бъдат проследени явно всички сметки на "тайните служби", за да се разбере от онези, които им плащат заплатите (а именно Данъкоплатците) за какво са разходвани средствата хвърлени по заплатите им.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е тоя троянски кон у Троян има много коне особено у нашта маала и кво е това КГБ да не е Коце габровецо на Бекир сино
13
5
 
13
 
! Отговори
Тим преди 5 години
До 14 Стига с тези приказки за Русия и КГБ. Направихте ги всесилни, а все плюете колко са *** рашките. И какво общо има президентът , като банките са независими, а Радев не е бил президент по време на преводите на пари. Защо не се пише за грубото нарушение на суверенитета ни от САЩ. Те са вода ненапита. Всичко е въпрос на сфери на влияние
12
2
 
7
 
! Отговори
дедо Боне преди 5 години
газов хъб нема да има оти на мене личностно ми се обадиа от САЩ да ми кажат че че ми газофицират *** на прасето Гошо с първокачествена американска газ от некаков терминал у швеция и аз се съгласих
11
4
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Не е сериозно американските служби да информират за случващото се у насСЛЕДВА ЯВНО ДА ИМ БЛАГОДАРИМ; ТЪРСЯТ ЛИ РАБОТА ?ДА ГИ НАЗНАЧИМ НА ЗАПЛАТА
10
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може една държава да има за Президент протеже на КГБ и да тя да не е Троянски кон !
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
газов хъб няма дя имаза това са тука краварчетатада набият чемберите на банкянския си послушникцелта е де се удари русия- и централна европагазът да неможе да мръдне от турциятова с венецуелските пари си е мъгла за деби.лчетата дето се връзват на всички краварски номера
8
8
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
и от къде ЦРУ разбра за превода има къртица около мадуро за мен няма нищонезаконно обикновени банкови трансфери защо американците не се поинтересуватот българите в силициевата долина а се ровят в петрола