На поход в памет на Никола Крушкин – Чолака

Събитието започва на 23 февруари от 10:30 ч. пред Драгалевския манастир
18 фев 2019 22:30, Красимир Ангелов
2

3155 гледания   |  Още видео

Каква е връзката между Никола Крушкин – Чолака и Васил Левски?

"Той е познат още като "Шопския апостол". Личност, с която бистричани се гордеем. Оставил е трайна следа с живота и делото си в онези смутни времена. Той е роден в с. Бистрица. В ранна детска възраст претърпява злополука от която получава изгаряния на ръцете и краката. След това бива даден на четмо и писмо в Драгалевския манастир "Света Богородица", където по-късно израства. Изпълнявайки мисия за събиране на дарения през 1868 г. се запознава с Дякона", разказа кметът на с. Бистрица Николай Гюров.

"За 16-та поредна година каним хората на поход, който тръгва от Драгалевския манастир с крайна точка с. Бистрица. Там ентусиастите ги очакват изненади и топъл чай. Участват най-разнообразни хора от всякакви възрасти. Тази година очакваме много деца. Събитието ще бъде на 23 февруари от 10:30 часа от Драгалевския манастир и се тръгва в посока с. Бистрица", сподели гостът на "Денят ON AIR".

Николай Гюров е кмет на село Бистрица вече 12 години, но не мисли да се кандидатира на следващите избори отново.

"Взел съм решение да не се кандидатирам отново за кмет. Преливам от енергия, но не мисля, че на позицията, на която се намирам, ще бъда полезен. Човек на този пост не може да направи друго, освен да се изхаби. Хората не правят разлика между община, район и малко село. Ние нямаме възможност за кандидатстване по европроекти. В селото нямаме канализация. Строителните проблеми нарастват ежедневно", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Що ми се струва, че статията е леко недовършена?