Десетки дариха кръв в сградата на Съдебната палата

Акцията бе организирана от ВКС
21 фев 2019 15:10, Красимир Ангелов
9

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховният касационен съд и Националният център по трансфузионна хематология организираха акция за кръводаряване в Съдебната палата в столицата.

Всеки ден в София се преливат над 100 литра кръв. Хората, които се нуждаят от нея, разчитат на нас, а техният живот зависи от нашата съпричастност, посочиха в призива си от ВКС.

Как премина акцията вижте в следващите снимки на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Вероятно сте търговец на здраве.Как така имаш право на една банка? Ако ЗК покрива операция, за която са нужни 3-4 банки, защо пациента да ги търси?Вие скоро ще искате и скалпелите да виточим, и упойката да си плащаме, а болницата да пребира всичко по пътеката.
5
0
 
1
 
! Отговори
@4 преди 5 години
Това с безплатната банка кръв изобщо не е вярно. В 2 болници ни искаха да дарим или купим още от първата банка. Така че това което си написал просто не е вярно. И повтрарям, в чужбина, цялата нужда се покрива от дарителски кампании. Такова нещо като "айде няма да ти прелеем кръв, щото да не трябва да търсите" е някакъв АБСУРД!Както и обратното, да ти прелеят 5 банки и ти после да се чудиш от къде да ги намериш.
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Пациентът има право на една безплатна банка с кръв, за всяка следваща или се плаща или се дарява. Без такова ограничение нямаше да има възможност да се покрият нуждите на всички пациенти с наличния резерв от доброволни дарения.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това което е необяснимо,е защо при положение, че кръвта се дарява, болниците след това карат роднините на хора на които им е прелято кръв, да дават и те самите кръв. Тая сметка не излиза никак. Такъв бизнес с кръв никъде по света не съм виждала. Нито това да се изнудват близки и роднини и да се захранват едни ромск1 кланове с пари за кръв. Обикновено болниците правят кампании и събират кръвта която им липсва и чак ако е много рядка търсят от роднини.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отивам един ден да даря доброволно кръв, влизам в болницата и добре че има рецепция, едни коридори едни стълби намерих го...чаках час заедно с още 10-тина човека да излезе доктора да даде да попълним заявленията и още час за да ни дойде реда.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.....Десетки дариха кръв в сградата на Съдебната палата......Не са десетки, а хиляди, всеки ден и в цяла България.