Една бележка, нищета, но и алкохол... Люлинската съдба на Слави и Маргарита

Те молят за храна и помощ... Но заслужават ли я?
Обновена: 21 фев 2019 09:06 | 21 фев 2019 09:06,
117

"Добри хора, ако имате храна за изхвърляне, не я хвърляйте. С моя съпруг останахме без приходи, разболяхме се и останахме без храна..."

Това гласи надписът на бележка, която беше разлепена на няколко входа в столичния квартал "Люлин". Само за часове тя обиколи социалните мрежи и предизвика вълна от съчувствие.

Наред с призивите на съпричастност обаче, бележката беше придружена с десетки коментари на съседи и познати на семейството, представящи една по-различна гледна точка.

"Жената, която се казва Маргарита, дойде в 6:00 часа сутринта, за да иска пари за алкохол. Твърдеше, че мъжът ѝ ще умре без него. В този блок живеят добри хора, но те изчерпиха кредита им на доверие", казва пред Bulgaria ON AIR Емил Славов, един от съседите на семейството.
 
Маргарита и Слави са събрани под покрива на панелния си апартамент от общата неволя. Тя, вдовица от пет години , правила неуспешен опит да работи в чужбина, а днес изгубена между опита да спасява себе си и човека, с когото живее на семейни начала.

Слави, дълго време работил в медийната сфера, по-късно създава фирма, която след години фалира. И той се оказва изгубен – между, както сам я определя, тежка форма на депресия и алкохолизъм.

Именно те го довеждат  до това днес ръцете му да треперят, а на въпроса кога е пил за последно, той отговаря, че първото му питие е било още рано сутринта. За същото потвърдиха и от кварталния магазин.

В крайна сметка, след призива за помощ се отзовават много хора.

Познати на Маргарита и Слави казват, че това няма да реши генерално проблема им. Потърсихме и съседката им Юлия, живееща в същия вход, майка на тежко болно дете. Тя описва Слави като добър и дружелюбен . Промяната станала внезапно и той се превърнал в коренно противоположен човек.

Юлия обаче не ги съди, въпреки че смята, че Слави и Маргарита просят.

"Не сме в техните обувки. Не знаем какво се случва в тях", смята Юлия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
5
 
11
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Ти Смирноф недей така просто, има едни графика с броя опити за спиране и силата на абстинентния синдром - руснаците са ги извели още преди 100 години. Ако се прави както трябва няма грижи, има медикаменти в които се улеснява детокса.Има надежда за всеки алкохолик и наркоман но трябва първо околни и после той да повярва че ще се оправи !!!
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този сайт много обичат да пускат публикации на либералния Дойче Веле особено кога става дума за анти руска пропаганда,но питам защо не беше публикувана тук статия на същия Дойче Веле касаеща България. Става въпрос за съвсем скоро излязлия материал за България и живота на българите под заглавие ,,Българите работят до припадък и пак живеят в мизерия""..Явно за да не бъде публикуван тук този материал сигурно (не) отговаря на истината и е (фейк нюз) и част от (хибридната война0 на Русия срещу Б-я
54
14
 
1
 
! Отговори
Д-р Смирноф преди 5 години
Ако оставиш един алкохолик без пиене, вероятността да умре е 50%.Давайки пари на алкохолик, спасяваш живот. Дари бутилка, спаси живот!!!
53
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ме е жал за такива хора работя в чужбина и като си идвам в България много ми е тъжно от бедността обаче те също трябва да си помогнатИ съм ромка и никога не чаках съжаление хора размърдайте се не без действайте стига толкова
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ме е жал за такива хора работя в чужбина и като си идвам в България много ми е тъжно от бедността обаче те също трябва да си помогнат
51
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тези жестоки времена с липса на сигурност за утрешния ден никой не е застрахован от това да изпадне в дупка, а депресията и алкохола често вървят ръка за ръка . Молете се на Всевишния да не ви се случи.
50
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТочно така се палеха и когато искаха да свалят ГЕРБ,един и същ сценарий,та не се знае дали сами са се запалили или някой ги пали!Затова е най-добре да оставят на мира гербаджиите да си изкарат мандата,защото ще стане касапница в България и по-зле.След това на избори,да вземе властта този,който спечели изборите.
49
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ди Велт_ Българи се самозапалват заради мизерията в страната.Жена в българското село Камен и мъж от град Дряново,а няколко дни преди тях горя и мъж от град Рила .Жената от стражишкото село Камен се е самозапалила защото семейството и нямало пари с които да осигурява животоспасяващи лекарства за тежко заболяване.Основни причини за демонстративните мъчителни самоубийства в България са глад,мизерия,мъка,отчаяние и протест.За 10 г.над 60 българи са се самозапали.
48
6
 
57
 
! Отговори
един преди 5 години
Има една поговорка "Голям камък хвърли, голяма дума не казвай"! Живота е едно колело и както си от горната страна, така може да те завърти, че изведнъж да се окажеш от долната! Различни хора, различни съдби и житие, които могат да се променят и за секунди. Така, че когато някой критикува, нека се замисли и върху тези неща! За никой няма гаранция, че всичко ще му върви по мед и масло!
47
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ,Канада и Австралия са на издръжката на България от 25г.Това показва секретен доклад на финансовото мин.,според който от 2010г.само от златното находище в Челопеч е изнесено злато на стойност1 трилион и 150 млрд.евро.За периода в който златната мина в Челопеч е дадена на концесия на американско-канадско-австралийски консорциум от страната ни е изнесено злато за трилиони $ Това показват финансово-икономическите параметри по концесионния договор с Дънди Прешъс Метълс ?БЪЛГАРИЯ НЕ Е БЕДНА
46
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Отец ПешоПешоооо! Чичо ми бе в Коми и в Либия. Бе фрашкан с долари! Пропи всичко! Баща ми коля прасе и ме праща да му занеса! Вечерта пиян до козирката, минава покрай нас и псува баща ми! Защо? И той не знае! Храни пропаднал пияница да те обере, пребие или псува!
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
До Анонимен 4250 лева на седмица са си 200 лева на месец. Кажете къде е въпросната градинка и аз лично ще идвам да я прекопавам веднъж седмично за тези пари. Стига наистина да имате намерение да ги плащате, а не си пишете ей така.
44
3
 
31
 
! Отговори
истински случай преди 5 години
Миналата година седим с жената на кафе и едно коняче малко дойде да иска пари...не му дадох.Други хора му дадоха.След като понасабра някой лев отиде при майка си която имаше още 3 деца.. Гладни ,бедни и мръссни..Влязох в един магазин да си взема за ядене и в същия момент пред мен беше въпросното коняче и няма да повярвате какво си купи от магазина!Купи си ....Лотариен билет!!!!Златните пирамиди...неможех да повярвам!!Излезе отвън и заедно с майка си го изтъркаха!!
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 44Държавата, чрез бюрата по труда им дава възможности за работа и прекавалификация!!! Но питай служителите в бюрата за какви немотивирини, искащи само да полушавата ей така изпаднали индивиди става въпрос. Моя син след основното образование чрез бюрото си намери работа и мина курс. От две години и той внася данъци и осигуровки!!! Другия вариант е със сопата! Не можел, няма как! Така е намери!
42
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ЧСИ идва за тези които взимат кредити и после не ги връщат. Ако всеки пожелае така какви ще стане?
41
13
 
17
 
! Отговори
Отец Пешо преди 5 години
В София е жестоко. Там е закона на джунглата. На село или в малък град тия двамата нещастници биха получили хляб, закрила, съчувствие и помощ.
40
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Панелката 36Явно си абсолютно неподготвен. За съжаление и сега ЧСИ не може да пипне единствената панелка на безотговорните платци! После не питай защо лихвите в България са различни от лихвите в Европа. Компонентата за риск е много по-голяма. И такива като мен я плащат. Пият, пушат, не си напъват д-то.и т.н. Има работа, но няма кой да я свърши! И в бюрата по труда има незаети места и курсове за преквалификация на които получаваш пари. Трябва да сме малко по-критични, те бъркат в джоба ни!
39
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ги осъждам,не мога да осъдя никого който моли за храна,но и държавата и работодател трябва да им помогне да стъпят на краката си!Сами няма да успеят да се справят,отдали са се на депресия,може да стане и по-лошо ако не се вземат в ръце.
38
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз предложих на един просяк да му дам 50 лева за да прекопае една градинка 400 квадрата, с уговорка да идва всяка седмица за по 50 лева. И о чудо, нямало да работи за без пари :)От тогава не давам на никой, ако ще да се влачи по корем и да си носи червата под мишница
37
9
 
1
 
! Отговори
доволен селянин преди 5 години
Ора сайта е голема работа га пуснах обявата за помощ га пристигная социалните с каса вино е те ся ме чека работа