Една бележка, нищета, но и алкохол... Люлинската съдба на Слави и Маргарита

Те молят за храна и помощ... Но заслужават ли я?
Обновена: 21 фев 2019 09:06 | 21 фев 2019 09:06,
117

"Добри хора, ако имате храна за изхвърляне, не я хвърляйте. С моя съпруг останахме без приходи, разболяхме се и останахме без храна..."

Това гласи надписът на бележка, която беше разлепена на няколко входа в столичния квартал "Люлин". Само за часове тя обиколи социалните мрежи и предизвика вълна от съчувствие.

Наред с призивите на съпричастност обаче, бележката беше придружена с десетки коментари на съседи и познати на семейството, представящи една по-различна гледна точка.

"Жената, която се казва Маргарита, дойде в 6:00 часа сутринта, за да иска пари за алкохол. Твърдеше, че мъжът ѝ ще умре без него. В този блок живеят добри хора, но те изчерпиха кредита им на доверие", казва пред Bulgaria ON AIR Емил Славов, един от съседите на семейството.
 
Маргарита и Слави са събрани под покрива на панелния си апартамент от общата неволя. Тя, вдовица от пет години , правила неуспешен опит да работи в чужбина, а днес изгубена между опита да спасява себе си и човека, с когото живее на семейни начала.

Слави, дълго време работил в медийната сфера, по-късно създава фирма, която след години фалира. И той се оказва изгубен – между, както сам я определя, тежка форма на депресия и алкохолизъм.

Именно те го довеждат  до това днес ръцете му да треперят, а на въпроса кога е пил за последно, той отговаря, че първото му питие е било още рано сутринта. За същото потвърдиха и от кварталния магазин.

В крайна сметка, след призива за помощ се отзовават много хора.

Познати на Маргарита и Слави казват, че това няма да реши генерално проблема им. Потърсихме и съседката им Юлия, живееща в същия вход, майка на тежко болно дете. Тя описва Слави като добър и дружелюбен . Промяната станала внезапно и той се превърнал в коренно противоположен човек.

Юлия обаче не ги съди, въпреки че смята, че Слави и Маргарита просят.

"Не сме в техните обувки. Не знаем какво се случва в тях", смята Юлия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
10
 
! Отговори
мид преди 5 години
Лечението на депресия и алкохолизъм не е ли безплатно или поне по-евтино от алкохола и цигарите за някакъв период ?
35
18
 
8
 
! Отговори
Чарлз Дарвин преди 5 години
Няма страшно, че намаляваме като нация. На никого няма да липсват тия двамата. Държавата се чисти по естествен начин от излишния лош материал. Това в природата се нарича естествен подбор.
34
8
 
6
 
! Отговори
SSniper преди 5 години
Да изтеглят един голям кредит и да не го връщат, това в бг е честа практика. Ако се появи случайно ЧСИ, няма проблеми, обикновено са дебели и бавноподвижни, лесна мишена, дори и да ти треперят ръцете.
33
21
 
12
 
! Отговори
Жесток но справедлив преди 5 години
Никаква милост - имал депресия. Ах, пусти глад....как едно време нямаше депресии....и нямал пари, а за пиене има пари. Ай, сиктир!
32
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
първа помощ за тях е специализирано заведение за лечение на депресията и зависимостта от алкохол, след адекватно лечение хората сами ще си стъпят на краката!
31
9
 
21
 
! Отговори
Джили преди 5 години
Точно в момента пред общината ни се раздават чували(не преувеличавам) с продукти на "соц.слабите " , а в магазина има опашка от същите, които купуват 7 дейс кроасани и такива неща пак цял чувал. Въпросът ми е как имат пари за луканка (5,00лв) а нямат за сол (0,37ст)
30
10
 
27
 
! Отговори
2018-2019 преди 5 години
Не знам дали забелязвате но клошарите се увеличиха значително,а просяците главоломно!Извод:Държавата е в тежка криза!
29
7
 
12
 
! Отговори
Адам Смит преди 5 години
Животът в панел те превръща в ***, това е истината.
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано си видял как се изкарва хляб господин сержант че досега не си
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам за армията и за града ни не се вижда че е се пиян ми и се присмива горен има
26
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Тодор Живков и социализма когато бяхме с Русия хората живееха бедно и всичко си изяждаха и нищо не оставаша за кофита да ровят пенсионерите и пенсионарите гладуваха, а при демокрацията и ЕС българите живеят богато и изхвърлят много храна за да могат пенсионерите да ровят в кофите и да се хранят.
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В капиталистическите държави хората зимат мерезета по 5 хил евро а храната е безплатна.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано подиграваш хората които мислят нормално всеки ден господин сержант
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано подиграваш хората които мислят нормално всеки ден господин сержант
22
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко знае и всичко може шапка му свалям
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сержант Тони Гетов Нешев ще оправи всичко компетентен е Добро утро присмехулни сержант е царя на тв и сметките в квартал дикисан
20
8
 
8
 
! Отговори
Бай Митьо преди 5 години
Наздраве Маргарита и Слави! Поркайте си и хич да не ви дреме!!!
19
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алкохола вкарва в тежка зависимост и веднъж станал алкохолик човек, сам, не може да излезе без помощ от психиатър и терапевт. Има клиника и този човек е за там.
18
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Независимо от алкохола тези хора може и да заслужават помощ, Не знаеш кой как го е ударил живота. Затова са нужни повече данни при събирането на средства, за да се знае кой какъв човек е, какъв стандарт поддържа. Не е едно и също едно семейство да живее под наем и без доходи, друго да има доход ххх лв. и хх имота, които просто не иска да продава, обаче има познат в някоя медия или фондация, изпишат сметка и превеждайте.
17
10
 
14
 
! Отговори
доволен селянин преди 5 години
и язе съм за помощ ако може ора по 5 литра винце и кило ракия ми стигат денескаПОМОЩ