Опасен съсед тормози блок, съседите въоръжени със спрейове

Може ли изобщо държавата да се справи с подобни ситуации?
Обновена: 21 фев 2019 09:38 | 21 фев 2019 09:35, Петя Славова
37
Опасен съсед тормози блок, съседите въоръжени със спрейове
Снимка: архив, Reuters

Опасен съсед държи в напрежение цял блок в столичния квартал "Гео Милев", а жителите му живеят в страх заради непрестанен тормоз. Мъжът обикаля сградата, крещи и заплашва, въоръжен с тесла, с която удря по вратите на апартаментите. За това сигнализира семейство от блок 26. Живущите там са принудени да се въоръжат с паник бутон и спрейове за защита, предаде Нова тв. 

Семейството разказа още, че са загубили спокойствието и съня си и вече се страхуват за живота си и за живота на бъдещото си дете, тъй като жената е в напреднала бременност. Хората от блока предполагат, че мъжът има психични проблеми. 

"Съседът, който ни притеснява, тази нощ отново буйстваше. Опитвал се е да разбие вратата ни неведнъж. Заплашвал ни е, че ще ни убие. Често казва, че го преследват и чува гласове. Пуснали сме две официални жалби. Викали сме полиция. За момента обаче няма развитие. От полицията ни казват, че се опитват да го освидетелстват”, каза потърпевшият Иван. Съпругата му Полина допълни, че мъжът, който ги притеснява, живее сам и от време на време идва човек, който се грижи за него. По думите им съседът не излиза навън.

"Наблюдаващ прокурор по случая най-вероятно няма. Жалба до прокуратурата вероятно не е стигнала. Съветвам хората веднага да отидат в районната прокуратура и да напишат жалба, за да може мъжът да бъде настанен в психиатрия", каза психиатърът д-р Веселин Герев.

По думите му психичноболните хора обаче не могат да живеят вечно в лечебни заведения, а проблемът с осигуряването на спокойствието на околните е в комуникацията между прокуратурата, полицията и психиатричните служби.

"За да бъде настанен човек в заведение за хора с психични разстройства, той трябва да има пенсия, за да се дава тя на заведението. Много от близките на такива хора злоупотребяват, като им взимат парите, отпуснати от държавата, с идеята, че ще ги гледат", допълни д-р Веселин Герев. Лекарят също добави, че за "бърза реакция" на прокуратурата се говори за период от три седмици.

Специалистът допълни, че подобен случай съвсем не е изолиран и сподели опит със семейство, което живее с роднина, който след инсулт станал агресивен към близките си. От историята става ясно, че хората са принудени да живеят с него, тъй като държавата явно е безсилна да се справя с подобни ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова се замислих дали наистина сега в ж.к. "Гео Милев" вилнее психично болен или някой си е харесал жилището му?Може наистина да е болен и тогава не би трябвало да го оставят да живее сам. Но все пак е редно случаят да се разследва внимателно.
26
1
 
3
 
! Отговори
Продълж. на 28 преди 5 години
Тази жена била купила портиерското жилище на сградата /стаичка и санитарно помещение/. По царско време по-скъпите жил.сгради имали портиерски жилища, през соца вече не било така.Домоуправителката първо се опитвала с убеждение, а после чрез заплахи да принуди девойката да си разменят жилищата и да й доплати според данъчната оценка! Заплашвала "Ще те изкарам луда, имам връзки, ще те затворят в лудница!"Моми(ето се оплакало в ОФ, но онази била активистка там. Станал скандал и т.н.
25
1
 
3
 
! Отговори
Преди време тук преди 5 години
коментирахме случка отпреди повече от 30 г. и се оказа, че и други са я чували.На пъпа на София, домоуправителката на хубава сграда проявила майчинско съчувствие към 19-годишна студентка, чиито родители загинали в катастрофа. Но след 1 година ласкаво внимание, домоуправителката започнала по социалистически да притеснява момичето - "Редно ли е ти сама да се шириш в голям апартамент, а ние с дъщеря ми сме две и се завираме в тясно жилище до входа?" Тази жена била купила портиерското жилище.......
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Или младото семейство иска да се поразшири, като присвои жилищната площ на самотно живеещ? може и да не е добре с главата този човек, но е възможно също така това да са свободни съчинения на съседите.
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щом не е ром. той психически болен не е за първи път.убииството в пазарджик кв.марица българин убива ромско семейство в съда казаха че е псииатричен боленето това е законодатеството на българия
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като няма държава, купуваш си един ластичен харпун и като ти удари по вратата с теслата му вкарваш една стрела в краката и чакаш полицията! В липсваща държава саморазправата е позволена но ако може без крайности.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23..много подхожда за последните 30 години и за поведението на демократите...И като се вгледаш в произхода на тези демократи ще видиш че сите са изклатени от червени ***, демек от 44та!
20
0
 
7
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
Селяндуризъм - досега не съм го срещал, но много подхожда за последните 30 години и за поведението на демократите.
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21"При демокрацията е така - психично болни тормозят безнаказано останалите"При селяндуризма (комунизъм у нас никога не е имало) който все още е на Почит от 44та е така! На запад обаче не е!
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При демокрацията е така - психично болни тормозят безнаказано останалите. Това е едно от нещата, които искахте като подрипвахте и ревяхте като мага рета по площадите след 1989 година. Каквото искахте вие, това получихме всички.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Може ли изобщо държавата да се справи с подобни ситуации?"С капацитета на БКП-то - НЕ!
16
0
 
5
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
До Ужасите/Дали сте стандартен ***,вид широко разпространен в демократичната и неолиберална държава или просто сте от другия вид също толкова разпространен -тъпо и безмозъчено същество,страдащо от някаква перверзна форма на нарцисизъм
15
1
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
След като демократично-неолибералната държава абдикира от всички свои функции и остави междуличностните конфликти да се уреждат от участниците в тях.Само в много редки изключения,тя се задействуват,само след като проблема ескалира и има летален изход вследствие на конфликта.Има едно единствено обяснение,и то е,че докато хората си уреждат неща помещдуси ,те нямат време и възможност да обърнат внимание да да забележат скотската мизерия ,тоталната резруха и робска мизерия ,в която живеят
14
0
 
13
 
! Отговори
Има си ред преди 5 години
Като започнат да ми се оплакват значи... Има си ред в тази държава. Първо чакаш да те убият теб или някой твой близък, а най-добре цялото семейство ( за по сигурно). Тогава вече може да се пусне оплакване и в най - кратък срок ( година да речем) да се предпише домашен арест за извършителя например. Бил обикалял човека с тесла посред нощ ти да видиш
13
0
 
22
 
! Отговори
мак преди 5 години
Когато убие някого, или нарани, или подпали блока не дай си Боже, тогава държавата веднага ще вземе мерки и ще реши проблема на съседите му. Колко пъти става "след дъжд качулка"? Докато не стане белята институциите са безсилни или пък безхаберни, стане ли трагедия - могат всичко.
12
0
 
16
 
! Отговори
Страничен наблюдател преди 5 години
Която и партия да е дошла на власт, аз промяна не съм видял.Един такъв симпатяга го гледам вече от 25 години и нищо не са направили по въпроса.До едно време живееше с родителите си, но един ден така ги беше пребил, че ги вкара в болница и двамата, след това хората (явно си го обичат, един син им е) просто се изнесоха от апартамента.Викнат полиция, той се барикадира, след няколко часа го приберат и до 2 седмици пак си е у тях...
11
0
 
7
 
! Отговори
тавариш балалай преди 5 години
До Дикембе МутомбоВъпроса,който му задаваш е изключително труден за интелектуалната му даденост,и предстои голямо осмисляне!Така че скоро отговор не чакай!:)))
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледал е Нинова по новата им телевизия и като е чул, че тръгват по градове и села е пощръклял горкият!
9
19
 
15
 
! Отговори
Ужасите преди 5 години
Тия сноби и меки китки сигурно тропат постоянно на главата на човека и сега се опитват да го изкарат луд... Никой не е длъжен да "излиза"... София се напълни с нагли селяни... Нормално е на човек да му писне и да вземе теслата.
8
0
 
21
 
! Отговори
МОЖЕ !!! преди 5 години
СЛЕД като се ИЗПОТРЕПЯТ накрая тя/ държавата / идва и оцелелия го вкарва в затвора --защото нямаш никакви РЕАЛНИ права...