В кои сфери ще се развиват руско-българските икономически връзки?

Русия смени търговския си представител в България
21 фев 2019 07:34,
35
В кои сфери ще се развиват руско-българските икономически връзки?
Снимка: Reuters

Най-големи перспективи в търговско-икономическото сътрудничество между Русия и България виждаме в иновационните и високотехнологичните отрасли. Това каза новият търговски представител на Руската Федерация у нас Константин Артюшин, съобщава БТА.

Още по темата

Според него руско-българското икономическо сътрудничество има огромен потенциал, който по ред причини понастоящем не се използва оптимално.

Артюшин изрази очакването на руската страна за по-нататъшно развитие на взаимоизгодното сътрудничество между двете страни в енергийната сфера, в реализацията на инфраструктурните и логистичните проекти, в селското стопанство и фармацевтиката. При това, от гледна точка на нереализирания потенциал от сътрудничеството, най-перспективни също така биха били и сферите на IT-технологиите, енергетичното и транспортното машиностроене, селскостопанското машиностроене и медицинската промишленост, допълни той. Това са изключително важни и много перспективни области, в които бихме могли да си сътрудничим, отбеляза търговският представител на Руската Федерация у нас.

"Приветстваме всяко взаимоизгодно сътрудничество между компаниите, независимо от категорията и размера на бизнеса, от сумата по договорите, и, дори, от отрасъла. Важното е това сътрудничество да има легален характер и да бъде изгодно за бизнеса", посочи търговският представител на Руската Федерация у нас Константин Артюшин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Той техния модел е по зле, олигарси назначени ит Путин и бивши ченгета мутри с ограбени милиарди. За какви иновации говорим, кой луд ще стартира бизнес там ако не е ппслушко или мутра?
3
9
 
6
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Под"руски търговски представител",разбирайте - шпионин.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А каква е минималната заплата в Русия?
1
15
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Колкото по-далеко от ***, толкова по-добре за страната ни!