Фандъкова: Разреждането на линиите не е решение!

Не бива да се сравняват условията за граждани и шофьори
22 фев 2019 15:15, Боряна Павлова
44
Фандъкова: Разреждането на линиите не е решение!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разреждането на линиите на градския транспорт не е решение за проблемите с условията на труд на шофьорите, заяви столичния кмет Йорданка Фандъоква. Тя коментира направени по-рано днес предложения на синдикатите за разреждане на градския дневен транспорт и отпадане на нощния в столицата, съобщи БТА.

Фандъкова допълни, че основна задача на Столична община е да осигури добро обслужване на гражданите на София. Според нея обсъждането за ефективността на нощните линии може да се коментира и в комисиите на общинския съвет. Фандъкова напомни, че тази мярка е въведена пробно и тепърва предстои да стане ясно до колко тя е ефективна.

Още по темата

 

Тя отбеляза, че не е правилно да се противопоставят условията за граждани с условията за шофьорите.

Кметът посочи, че причината за нуждата от допълнителен труд е известна - това е недостигът на шофьори, и допълни, че само преди месец във връзка с неговото решение са увеличили с 10 млн. лв. средствата за възнаграждения в транспорта, след дълги и тежки преговори със синдикатите. Изплащането на увеличените средства трябва да започне от този месец, каза още Фандъкова. Тя отбеляза, че според синдикатите средната брутна работна заплата в дружествата е около 1500 лв., а на водачите тя е около 1800 лв.

Фандъкова допълни, че са отворени да продължат диалога със синдикатите. Ще разгледаме много внимателно всички предложения, които са насочени към подобряване на условията на труд на всички шофьори, каза още кметът.

Тя е поискала от директорите на общинските транспортни дружества да се спазва законодателството при полагането на извънреден труд.


44
Още от София
Helpbook: Опасни шахти, паркиране в градинки, лошо осветление
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
4
 
! Отговори
Терсенето преди 3 седмици
Във София сме, зле. Боже боже. Първо във София оргинални софиянци почти няма. Аз съм от село. Малко градче във подножието на Стара планина. Обиколил съм света няколко пъти, вие новите " софиянци" сте точно от селата и паланките извадени. ***, но за сметка на това нахален, че да видят всички. Боже, Боже.
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Решението е в часовете когато се возят малко хора да не минават автобуси.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някакви тук избраха некадърната Фандъкова, а сега викат - повече няма да гласувам за ГЕРБ. Точно заради тях в София сме зле. Сигурното е, че и следващият път ще гласуват пак за някой, за който после пак ще казват, че няма повече да гласуват за него. И така докато са живи.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
1800, ама бруто, с по 100 часа на месец извънредно каране н Кметът Фандък да каже основната колко е, а не стъкмистика някаква- виждате ли, шофьорите вземат голееми пари...
39
4
 
0
 
! Отговори
75 години преди 3 седмици
Защо всички твърдите, че селяните ни заливат от 30 години насам, като много добре знаете кога се отприщва селската (прогресивна) инвазия към София.
38
3
 
4
 
! Отговори
Тинев преди 3 седмици
До Софиянец
Искаш да се връщаме АМА НЯМАААААААА!
Вече се научихме от вас как се краде народна пара, как се източват фондове, как се цуца от програми ................ ПРЕКВАЛИФИЦИРАХМЕ се вече пич!
И ние станахме мошен*ици!
37
2
 
10
 
! Отговори
Край преди 3 седмици
Повече няма да гласувам за ГеРБ. Само некадърност и кражби.
36
0
 
9
 
! Отговори
100% преди 3 седмици
Решението е тази некадърна кметка да се маха!!! Трябва кмет Инженер!
35
1
 
7
 
! Отговори
пойк преди 3 седмици
Ако имат акъл от МВР ще се светнат, че возенето от Люлин до Младост със 111 и от Кр.поляна до Гео Милев със 72 безплатно за индобългарите, увеличава възможностите им да крадат в другия край на София безпроблемно.
34
2
 
6
 
! Отговори
пойк преди 3 седмици
Вижте новите 111, станаха на кочини за 1 месец, индобългарите са 70% в тях- без билети, но с музика и бири в ръцете. Въобще не знаят за какво служи перфоратора. Да се назначат кондуктори като в провинцията и транспорта ще е чист и не толкова пълен, може някои хора да слязат от колите
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГЛАВНИЯТ ПРОБЛЕМ НА СОФИЯ СА ОРДИТЕ ОТ СЕЛЯНИ, КОИТО Я ЗАЛИВАТ ОТ 30 ГОДИНИ НАСАМ! КМЕТИЦАТА (САМОКОВСКО) И КУРНЕЛА (ВРАЧАНСКО) СА СЪЩО ОТ ТЯХ.
32
1
 
2
 
! Отговори
Терсенето преди 3 седмици
До Край

Хамбург, Лондон, Париж, Кайро, Хонг Конг, Ню Йорк, Мексико Сити и така нататък. Селящината не е изобретена във София, има места където всеки мяукащ, ще ви се стори като английски лорд, със 1000 Акра провинциално имение.:)
31
3
 
0
 
! Отговори
До 25 преди 3 седмици
Нещо си искал да кажеш явно но не ти сее получило и това с 80% ,онагледява твоя интелект.Явно от скоро си в София и не знаеш къде и в какво се намира тя.
30
9
 
2
 
! Отговори
възрастен преди 3 седмици
Кметицата си е екстра за софиянци.За,, софийските жители",които тъгуват за родните места и родният си ,,град на мичтити",както се изказа ,,идно момичи",може и да не е добра.А за платените голобради тролчета пък хептен.На който не му харесва метрото и градският транспорт и не помни раздрънканите и вечно претъпканите ,,Икаруси и вопъла",,Сбийте се навътре," зъзненето по спирките, ,дрънчащите заледени трамваи ,да попита по възрастните какъв беше градският транспорт./примерно от Люлин или Дружба/
29
9
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 седмици
Само сляп не може да види че града е практически засипан с коли. Няма град колкото София в Европа в който да е толкова евтино и безотговорно да имаш кола. Няма град в който да можеш да паркираш на тротоар/градинка и да не ти вземат седмичната заплата. Българите сме диви и прости и управниците ни с право ни презират и доят и стрижат.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никога повече няма да гласувам за нея защото ни излъга за Борисовата.
27
4
 
10
 
! Отговори
Край преди 3 седмици
Показателно за дивашкия популизъм на кметицата - В синята зона вече се търси място по 5-7 минути за паркиране. Цената очевидно трябва да се вдигне. ОБАЧЕ до изборите това няма да стане - иска простите да я обичат и да и гласуват.
Същото е и с паркирането по спирките на градския транспорт - мигат по 3-4 коли "аварирали". Глобени няма.
Тази женица ред не желае да налага интересува я само да харчи бюджета и парите от ЕС.
26
0
 
5
 
! Отговори
До 20 Не ги слушайте преди 3 седмици
Написал си типично популистки предложения, всяко едно от което е смехотворно, ако се замисли човек, какво всъщност предлагаш. Заради такива като теб, всеки ден ни цакат с нещо ново, защото "хората така искали".
25
1
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Основният проблем за придвижването в София е изключително лошата организация на движението и паркирането, която при кметовете от ГЕРБ се влоши около 150 пъти. Това доведе до това, че много от онези 80% смятат, че в София колите са много и трябват ограничения, а всеки нормален човек знае, че огранченията не помагат в такива случаи, а винаги водят до по-лошо, но как да го обясниш на онези 80%, които са като зациклила грамофонна плоча.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Тинев
Като си се наврял в секция София каква новина очакваш точно? За Каспичан ли?