Helpbook: Опасни шахти, паркиране в градинки, лошо осветление

Сигнали от граждани към платформата на Investor Media Group
22 фев 2019 18:15, Анисия Иванова
9

Снимка: Helpbook

За пореден път в платформата на Helpbook.info получихме сигнал за разрушени и опасни шахти. В резултат на продължителното бездействие, некачествените материали и ерозия шахтите са се превърнали в дупки с ръждиви метални скелета, стърчащи от тях.

Ето какво ни написа авторът на сигнала: "В отсечката на пешеходната част покрай метрото Младост - Мусагеница на ул. "Проф, Марко Семов“ се натъкнах на няколко опасни шахти - желязото е ръждясало, бетонната отливка е разрушена, а на нейно място зеят големи дупки. Моля, вземете мерки за подмяната докато някой пешеходец не си е счупил крака или по-лошо.“

Получихме още едно оплакване за същата отсечка. Лошо осветление през тъмните часове на денонощието, по трасето се придвижват малки деца, а за преминаването на детски колички общината явно не се е погрижила. "Натъкнах се на множество изгнили ламарини на тротоар като луфта между поставената ламаринена плоскост и плочките е достатъчно голям, за да причини травми на пешеходците, особено в тъмното. Местоположението е покрай метрото, посока Младост - Мусагеница, ул. "Проф, Марко Семов". Бих посочила и задължителните инвентарни номера на уличните стълбове, но такива липсват. Моля за проверка и последващи действия от ваша страна!“

За изцяло отворена шахта в район "Възраждане“ получихме сигнал, придружен със снимки. От тях се вижда, че опасната шахта се намира пред офис на фирма, където се наблюдава засилен пътникопоток.

Преминаваме към проблема с паркиране в градинки около блоково пространство. Сигналът е насочен към район "Красно село", а поводът: "Зелената площ между блокове 113 и 114А в жк "Хиподрума“ е превърната в паркинг, улица "Феликс Каниц“ тъне в кал заради колите, които паркират там. Моля, да се вземат мерки от отговорните институции, нарушителите да бъдат наказвани. Няма да е лошо да се вземат превантивни мерки, като се изградят прегради, които да пречат на паркирането в зелената площ."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 5 години
До АнонименДругарю червен селянин , такива като тебе са критикарите на всичко в София. Не мога друго да ти кажа освен да си ходиш от там където няма проблеми . От такива като тебе София е заприличала на село.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само сигнализираме, но и получаваме нелепи отговори! Защо плащаме на кметицата и общинари? За да ни пращат за зелен хайвер, да хвърлят пари по няколко пъти за едни и същи улици и да се чудят как да ни нахлузят и поддръжката на междублоковите пространства и тротоарите? Я у лево и къш към Картофоландия!
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе човече анонимно какъв сигнал ще подаваш за това че няма къде да спрат хората ,за да си вземат децата ученици?Ти замисляш ли се изобщо за проблема или просто обичаш да искаш пишеш сигнали и оплаквания.
4
2
 
10
 
! Отговори
Приликата преди 5 години
Още помня как сириец казваше по телевизията, че улиците в България и Алепо си приличат по дупките, но тук не сме били бомбадирани.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде да подам сигнал от МВР да си свършат работата и да глобяват неправилно паркиралите. Всеки ден от 17:00 до към 18:30 става тапа на бул. "Христо Ботев" до 32 СУ заради неправилно паркирали коли.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечната кметица ,протежето на Б.Б.Къде е.Със сигурност си напълни гушата като кметица.Всичко е в швейцарски банки.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо прегради за паркиране трябва да нпарвят асфалтирани паркоместа там, както правят навсякъде по света.