"Манастирски ливади" на протест, няма места в ясли и градини

Хората питат ще започне ли строителство на обещаните сгради
23 фев 2019 15:38, Красимир Ангелов
109

5413 гледания   |  Още видео

Протест срещу липсата на места в кварталните ясли и детски градини се проведе в столичния квартал "Манастирски ливади".

Според организаторите, на родителите се налага да водят децата си далеч от домовете им и на неудобни локации.

Протестиращите се обърнаха към кмета на район "Триадица" Николай Терзиев, като питат защо за миналата година в района е имало само 50 свободни места в детските ясли и дали някога ще започне строителството на обещаните им нови детски градини.

Повече за протеста вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 седмици
.. около тях, хем обществото да им доплати разликата, до цените на другите места, където подобни проблеми са по-малки, но жилищата съответно са по-скъпи. Балъците обаче намаляват. Това е накратко цялата ситуация, хм, Умнико.
99
0
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 седмици
И все пак ще си направя труда да те светна, че устройствените планове са публични и купувачите са могли съвсем спокойно да проверят, колко детски градини има предвидени за това място( частни парцели, ако не си разбрал вече) В цената на жилищата е калкулирана липсата на детски градини наблизо, а и на начални училища. Жилища в София се предлагат на много места не само там или квартал "Витоша". Няколко кресливи бгмами от квартала искат хем да са платили по ниска цена за жилища с липсващи неща..
98
0
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 седмици
"а къде е тая държава, дето издава разрешителни за строеж" То няма много смисъл да ти отговарям, че не държавата прави градоустройствения план, а всички тези в ливадите са на реституирана земя и никой не може да ги спре да си построят, каквото си искат и точно това са направили. Да търсят после от някой да им направи канализацията, тротоарите, училища- еми мога само да се изсмея, общината и да иска не може нищо да им построи, защото там не остана общинска земя, то едно дърво няма, няма смисъл...
97
0
 
5
 
! Отговори
и гризнаха дръвцето преди 3 седмици
Всеки софиянец знае какво беше преди на този терен наречен"Манастирски ливади".Застроиха блокове без да оправят инфраструктурата.Там има три улици.В този така наречен квартал се заселиха най-големите селяци.Наблъскани нагъсто без никаква околна среда,дали много пари,продали къщи и ниви на село.И те се мислят за баровци и бели хора.
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Друг град
А работа има ли? Врем се, не щот ни е много хубаво с тия наперени "кореняци", ами щот нема работа. Ако имаше, да не сме луди да дишаме най-мръсният въздух в Европа.
95
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Totenkopf
Абе умнико, а къде е тая държава, дето издава разрешителни за строеж, пък не мисли после за благоустройствен план. Искат хората нормални условия за живот. Вместо да се ядем едни други, ако вземем, че изядем тези, които не си вършат работата, нещата ще се наместят. Обаче май по-добре в бяла държава, с осигурена детска градина, в по-добре в уреден свят. Терминал 2 и тук ще останат "кореняците" и патладжаните. Едните ще реват, че няма кой да им плаща наеми, а другите помощи.
94
3
 
3
 
! Отговори
Сам преди 3 седмици
Много жлъч и злоба се изписа
И съм сигурен, че половината от плюещите не са софиянци, а столичани. В София имаше достатъчно детски градини преди. Но, София имаше 500-600 хиляди жители. След 1989г градините се продадоха или реституираха - зона Б5, къщата на Попа, къща.на ул. "Цар Шишман" и още много. Сега градините не стигат в цяла София. Плащаме данъци и те са за това
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Манастирски е пълно с частни детски градини и забавачки! Какво ми хленчат тия скъсани шушляци, с кредити до живот...
92
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Манастирски ливади е гетото на бялата раса
91
0
 
11
 
! Отговори
Предприемач преди 3 седмици
Като сте много отворени, съберете си родителите пари, постройте градина и я дарете на общината. Все е останал някой тротоар за застрояване при вас. Не може все на държавата и общината да се чака, при условие, че сте нямали разума да си купите жилище в нормален квартал. Вие сами спомогнахте презастрояването на Ман. Ливади. Смешна работа, като кафевите се молите и искате
90
0
 
18
 
! Отговори
Башка Луд преди 3 седмици
Га плащахте "на зелено", не ревахте, сега ревете!
Защо не гледахте градоустройственият план преди да инвестирате в тези архитектурни безумия?
Тези кошери нямат никяква инфраструктура, нито зелени площи, нито нормални улици, съобразени със застроената площ!
Така е, корупцията е гадно нещо, ама го разбираш, когато ти опре яйцето на г....
89
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами в селата от,които са дошли сигурно има места.
88
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защо раждате в тая скапана държава, бе? Та да си задоволите мерака, че сте станали родители. Да си видите семката, както викат селяните. Или да сте като другите да не ви говорят зад гърба. Пък то детето да му мисли какъв живот го чака след 20-тина години, важното е сега да се накефите. Ревете сега, че нищо не е като хората. Оня пък и пари иска да му дават стимул било. Пфуу, бетер м-л.
87
1
 
23
 
! Отговори
E2- E4 преди 4 седмици
В "Манастирските ливади" няма нито един общински терен, върху който да се построи детска градина. Всичко бе реституирано в "реални граници". Включително и улиците . . .
86
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мале,ще се изядете бе хора. Давайте го малко по-леко. София не е Ню Йорк.
85
1
 
37
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 седмици
Най тъпите селтаци в София, мега овчари, повръща ми се само като ги слушам как говорят. То в квартала, ако семейството няма две коли си е откачена работа, няма откъде един картоф да си купиш, то улици няма, тротоари няма, никаква инфраструктура, но така е в богаташките квартали на Европа и света. Тротоари няма защото никой не ходи пеша по тях, една лавка няма, откъдето да си купиш вестник или цигари, градски транспорт също. Те богаташки квартал са си построили искали училища. Миризливи,тъпи овце
84
0
 
25
 
! Отговори
Лоренцо преди 4 седмици
Те в ,,ливадите,, го карат като през средновековието акат и пикат в гърнета, и после го изсипват през балкона а на улицата тече фекална вада....
Та кво ми казвате за тоз средновековен квартал?
83
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До бай Х /№69/

Реститутът не може да направи нищо, ако не му бъде разрешено. Във всяка община има съответни служби, които се грижат за архитектурата и озеленяването. При тях отиват не реститутите, а строители-хитреци, които издирват собствениците на реституирани парцели и най-напред им предлагат да купят земята им. Обикновено реститутът не е толкова улав и не ще пари, а обезщетение в квадратни метри. Спазаряват се и строителят хуква по инстанции с подкупите, приготвени в джоба му.
82
1
 
16
 
! Отговори
Идея преди 4 седмици
Задължително да отработят по 5 години на такива обекти онези, чиито деца безплатно ползват детски ясли и детски градини!
Няма едни да лежат, да папат социални помощи и да правят деца за забавление и за още помощи, а ние да ги отрупваме с привилегии - включително и безплатни за тях ясли и детски градини, а за нашите деца там да няма място, въпреки че ние работим и плащаме данъци!
81
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По родните ви места има места бол. Да не са ви карали на сила да ставате софиянци. Ай сиктир.