"Манастирски ливади" на протест, няма места в ясли и градини

Хората питат ще започне ли строителство на обещаните сгради
23 фев 2019 15:38, Красимир Ангелов
109

Протест срещу липсата на места в кварталните ясли и детски градини се проведе в столичния квартал "Манастирски ливади".

Според организаторите, на родителите се налага да водят децата си далеч от домовете им и на неудобни локации.

Протестиращите се обърнаха към кмета на район "Триадица" Николай Терзиев, като питат защо за миналата година в района е имало само 50 свободни места в детските ясли и дали някога ще започне строителството на обещаните им нови детски градини.

Повече за протеста вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е как ше има места, то всички селяни там се заселиха, продадоха си нивите и хоп, софиянци.
73
0
 
48
 
! Отговори
Защо? преди 5 години
Защо, мили хора купувате имоти в квартали без канализация и инфраструктура? Не мислихте ли, че някой ден ще имате деца и няма да е зле да има градини и училища?!?
72
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който гласува за ГРОБ няма право да протестира!!!!!!!!!
71
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платете си на частен инвеститор да ви построи. Държаната е построила там където е било планирано. Това е все едно да застроя Горублянското поле и да искам държавата да ми строи детски градини и училища.
70
8
 
17
 
! Отговори
до бай Х преди 5 години
В Борово до панелките има вековнни дървета, има и паркинги и въздух и добре че е е това соц строителство , иначе щеше да и като лозенец и много дреги бетонирани квартали.Но най-добре е Хиподрума, тихо и зелено
69
4
 
8
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Не правете деца, щом няма места.И без това ,децата няма да имат бъдеще в ***.
68
0
 
29
 
! Отговори
бай Х преди 5 години
Както казва 56 цът , най-важно е градското планиране ! В София такова липсва - реститутите на земя правят каквото си искат , строителите -също и накрая се получава пренаселен нов квартал без градинки , без нормални улици , без едно дръвче !!!! В ,,Борово" , под Т.Каблешков има панелни блокове , едни от най-старите , обаче покрай тях е супер - голямо отстояние един от друг , цяла гора между тях , места за паркиране...!
67
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въобще недоумявам, коггато някой се радва на Фандъкова, София е презастроена, унищожават се паркове и градинки, няма места за децата, мръсотия и купища кучешки ***... За сравнение в Истанбул всеки квартал се планира д поркове, градини, училища, джамия и всичко което ще им трябва и едва после започват жилищата.
66
13
 
3
 
! Отговори
До българин преди 5 години
Викаш ясли и градини трябва да се строят там където не живее никой, а?! Не в кварталите с най-голяма гъстота на населението, където има най-голяма нужда а на къра, дето има простор. Умен си, трябва да ти се признае :)
65
4
 
2
 
! Отговори
българин преди 5 години
До donАбсолютно си прав !!
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Набутвайте се всички в центъра.
63
4
 
17
 
! Отговори
българин преди 5 години
Вие се набутвайте ако може още по-вече на тия ,,ливади" , нагъчкайте се един връз друг , пък после търсете ясли и детски градини !!!!!
62
1
 
19
 
! Отговори
Гост преди 5 години
На кмета Терзиев му е през х..Важно е строителния бизнес да върви.Никой не го е грижа за будалите ,които стават роби за да ги правят тях богати.Какви детски градини,те първо улици да направят.Няма оправия. И сега на местните избори пак трябва да си ги изберем....
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Младост 1 до бл.46 има готова детска градина, която общината ползва от години за работно място на 20-тина примитивни чиновника.
60
2
 
25
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Кални ливади ли точно на протест? Галошковците ми те...
59
7
 
27
 
! Отговори
don преди 5 години
До до 15 И кога тази стара София е била много красива,и аз съм пропуснал да забележа?Това е най-мръсната и миризлива столица която съм виждал.Преди около 30г се връщах от Прага,щях да повърна след няколко мин в красивата София.Сега есъщо. Изключвам центъра и няколкото модерни сгради,а и палатите на посткомунистическите крадци.Всичко друго е очукани панели и курници от соца.Къде я виждате тази красота?Вие виждали ли сте красив град?София е едно кално село в сравнение с други европейски градове
58
0
 
13
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
До цът "Толкова им е акъла на софиянци."И за кои "софиянци" говориш? В Пловдив, Варна, Бургас и в цялото "БГ" е нетърпимо. Само дето в София е екстремно!
57
4
 
22
 
! Отговори
ДА Бе преди 5 години
Ми да не сте си копуваш жилища в пустинята бе.Държавата ви е виновна че сте прости и *** пък и нагли.
56
2
 
34
 
! Отговори
цът преди 5 години
То затова в други страни се прави градско планиране. Първо се разчертават парцелите и се трасират бъдещите улици, прекарват се ток, вода, газ. Планират се бъдещите социални услуги - училища, детски градини, поликлиники, църкви ако щете. Чак след това започва продажба на парцелите, като там където се изкупят над определен процент вече се изграждат улици, училища и т.н. А сега кажете: така ли изградиха Манастирски ливади??? Толкова им е акъла на софиянци.
55
2
 
7
 
! Отговори
До РАШКО-52 преди 5 години
Рашко,вие колко братя и сестри сте бе? Този вашия етнос е доста многодетен.Какви данъци за децата бе ,точно обратното колкото сте повече ,толкова повече получавате.И ергенски данък няма вече.Ти самият явно още си дете.