"Манастирски ливади" на протест, няма места в ясли и градини

Хората питат ще започне ли строителство на обещаните сгради
23 фев 2019 15:38, Красимир Ангелов
109

Протест срещу липсата на места в кварталните ясли и детски градини се проведе в столичния квартал "Манастирски ливади".

Според организаторите, на родителите се налага да водят децата си далеч от домовете им и на неудобни локации.

Протестиращите се обърнаха към кмета на район "Триадица" Николай Терзиев, като питат защо за миналата година в района е имало само 50 свободни места в детските ясли и дали някога ще започне строителството на обещаните им нови детски градини.

Повече за протеста вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
.. около тях, хем обществото да им доплати разликата, до цените на другите места, където подобни проблеми са по-малки, но жилищата съответно са по-скъпи. Балъците обаче намаляват. Това е накратко цялата ситуация, хм, Умнико.
93
0
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
И все пак ще си направя труда да те светна, че устройствените планове са публични и купувачите са могли съвсем спокойно да проверят, колко детски градини има предвидени за това място( частни парцели, ако не си разбрал вече) В цената на жилищата е калкулирана липсата на детски градини наблизо, а и на начални училища. Жилища в София се предлагат на много места не само там или квартал "Витоша". Няколко кресливи бгмами от квартала искат хем да са платили по ниска цена за жилища с липсващи неща..
92
0
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
"а къде е тая държава, дето издава разрешителни за строеж" То няма много смисъл да ти отговарям, че не държавата прави градоустройствения план, а всички тези в ливадите са на реституирана земя и никой не може да ги спре да си построят, каквото си искат и точно това са направили. Да търсят после от някой да им направи канализацията, тротоарите, училища- еми мога само да се изсмея, общината и да иска не може нищо да им построи, защото там не остана общинска земя, то едно дърво няма, няма смисъл...
91
0
 
5
 
! Отговори
и гризнаха дръвцето преди 5 години
Всеки софиянец знае какво беше преди на този терен наречен"Манастирски ливади".Застроиха блокове без да оправят инфраструктурата.Там има три улици.В този така наречен квартал се заселиха най-големите селяци.Наблъскани нагъсто без никаква околна среда,дали много пари,продали къщи и ниви на село.И те се мислят за баровци и бели хора.
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Друг градА работа има ли? Врем се, не щот ни е много хубаво с тия наперени "кореняци", ами щот нема работа. Ако имаше, да не сме луди да дишаме най-мръсният въздух в Европа.
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До TotenkopfАбе умнико, а къде е тая държава, дето издава разрешителни за строеж, пък не мисли после за благоустройствен план. Искат хората нормални условия за живот. Вместо да се ядем едни други, ако вземем, че изядем тези, които не си вършат работата, нещата ще се наместят. Обаче май по-добре в бяла държава, с осигурена детска градина, в по-добре в уреден свят. Терминал 2 и тук ще останат "кореняците" и ***. Едните ще реват, че няма кой да им плаща наеми, а другите помощи.
88
3
 
4
 
! Отговори
Сам преди 5 години
Много жлъч и злоба се изписаИ съм сигурен, че половината от плюещите не са софиянци, а столичани. В София имаше достатъчно детски градини преди. Но, София имаше 500-600 хиляди жители. След 1989г градините се продадоха или реституираха - зона Б5, къщата на Попа, къща.на ул. "Цар Шишман" и още много. Сега градините не стигат в цяла София. Плащаме данъци и те са за това
87
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Манастирски ливади е гетото на бялата раса
86
0
 
20
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Га плащахте "на зелено", не ревахте, сега ревете!Защо не гледахте градоустройственият план преди да инвестирате в тези архитектурни безумия?Тези кошери нямат никяква инфраструктура, нито зелени площи, нито нормални улици, съобразени със застроената площ!Така е, корупцията е гадно нещо, ама го разбираш, когато ти опре яйцето на г....
85
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами в селата от,които са дошли сигурно има места.
84
1
 
24
 
! Отговори
E2- E4 преди 5 години
В "Манастирските ливади" няма нито един общински терен, върху който да се построи детска градина. Всичко бе реституирано в "реални граници". Включително и улиците . . .
83
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мале,ще се изядете бе хора. Давайте го малко по-леко. София не е Ню Йорк.
82
1
 
38
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Най тъпите *** в София, мега овчари, повръща ми се само като ги слушам как говорят. То в квартала, ако семейството няма две коли си е откачена работа, няма откъде един картоф да си купиш, то улици няма, тротоари няма, никаква инфраструктура, но така е в богаташките квартали на Европа и света. Тротоари няма защото никой не ходи пеша по тях, една лавка няма, откъдето да си купиш вестник или цигари, градски транспорт също. Те богаташки квартал са си построили искали училища. Миризливи,*** овце
81
0
 
26
 
! Отговори
Лоренцо преди 5 години
Те в ,,ливадите,, го карат като през средновековието акат и пикат в гърнета, и после го изсипват през балкона а на улицата тече фекална вада....Та кво ми казвате за тоз средновековен квартал?
80
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай Х /69/Реститутът не може да направи нищо, ако не му бъде разрешено. Във всяка община има съответни служби, които се грижат за архитектурата и озеленяването. При тях отиват не реститутите, а строители-хитреци, които издирват собствениците на реституирани парцели и най-напред им предлагат да купят земята им. Обикновено реститутът не е толкова улав и не ще пари, а обезщетение в квадратни метри. Спазаряват се и строителят хуква по инстанции с подкупите, приготвени в джоба му.
79
1
 
16
 
! Отговори
Идея преди 5 години
Задължително да отработят по 5 години на такива обекти онези, чиито деца безплатно ползват детски ясли и детски градини!Няма едни да лежат, да папат социални помощи и да правят деца за забавление и за още помощи, а ние да ги отрупваме с привилегии - включително и безплатни за тях ясли и детски градини, а за нашите деца там да няма място, въпреки че ние работим и плащаме данъци!
78
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По родните ви места има места бол. Да не са ви карали на сила да ставате софиянци. Ай сиктир.
77
6
 
19
 
! Отговори
:) преди 5 години
Като минавам по центъра, внимавам да не ми падне някой прогнил балкон на главата и се чудя на кореняците как нямата 500 лв да си сложат една нова дограма на прозорците.
76
30
 
7
 
! Отговори
:) преди 5 години
Тука разни пенсионери с 300 лева пенсия, живеещи в мухлясали апартаменти на по 100 години в центъра на София си повярвали, че са по-висша класа от хората в Манастирски ливади. Центъра е пълна смрад.
75
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Обеля квартири и места в детските градини места бол! Какъв е проблема??