Японски учен ще говори за бъдещето на AI в БАН

Д-р Хироши Ямакава е един от водещите японски изследователи по темата
Обновена: 27 фев 2019 08:31 | 27 фев 2019 08:10,
6
Японски учен ще говори за бъдещето на AI в БАН
Снимка: Reuters

Д-р Хироши Ямакава, директор на Лабораторията за изкуствен интелект Dwango в Токио, ще изнесе в Българската академия на науките публична лекция на тема "Бъдещето на изкуствения интелект в хармония с човека". Това съобщи пресцентърът на БАН.

Още по темата


Организатори са БАН и посолството на Япония в България. Лекцията ще е на английски език и ще бъде представена от японския учен в 11.00 часа в зала "Проф. Марин Дринов" на БАН.

Д-р Хироши Ямакава е един от водещите японски изследователи в областта на изкуствения интелект. Занимава се с невронни мрежи и интелигентен контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видяхте ли им по телевизията физиономиите на "елитните" учени, събрани в салона на БАН? 90% от тях не стават дори и за даскали по физика и математика в основно училище!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗакъснелиятНали БАН трябва да отчита някаква дейност?Поинтересувай се какви човечета са някои от РR-ите им и ще ти стане ясно защо не е било обявено така, както трябва.Дано сред най-младите да има някои, на които тази лекция ще е полезна. Защото сред хората от БАН от предишните две поколения, занимаващи се с тази тематика, имаше тук-там по някой кадърен, но те отдавна вече не са в България. За останалите не питай ...
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнглосаксонецРумбичката не е лоша машинка.
2
7
 
2
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
За тия роботи слушам от едно 30 години и няма нищо нито са заменили работната ръка нито изкуственият интелект се е развил освен да бълват едно програмирано Коничиуа друг напредък няма.
1
4
 
5
 
! Отговори
От БАН преди 5 години
На сайта на БАН обявата стои от дни. Предполагам, че и информацията до медиите е отдавна. Това, че последните са ангажирани с "по-важни теми", си е техен избор.