Завърналите се: Асен Кехайов – етичен хакер и спец по "Крав мага"

Българинът се завръща в родината, за да предаде знанията си
28 фев 2019 17:07,
63

В "Завърналите се с Петя Кертикова" ви срещаме с един изключителен българин – етичен хакер и главен инструктор по израелската система за самоотбрана "Крав Мага", съобщава Bulgaria ON AIR
Още по темата

Когато не е в залата Асен Кехайов проверява системите за сигурност на международни корпорации за милиони долари. Успява да влезе там, където никой друг не може да стигне. Получава възможност да стане американски гражданин благодарение на спортните си успехи, но не се възползва.

Асен е учил в Италианския лицей, а след това следва в сферата на "Сигурността" в Нов български университет. Той решава да продължи образованието си в Сан Диего по специалност "Киберсигурност".

Завръща се от Съединените щати, за да предаде своя опит тук и се надява още българи да го последват.

"Искам да дам на младите хора в България път и надежда, и цел да се борят и да постигнат мечтите си. Искам да им предам моя опит да идат да учат и да се върнат в България, за да допринесат за подобряване качеството на живот тук", сподели той пред Петя Кертикова.

Работата му напомня известни холивудски сценарии, включващи хакерски атаки и пробиване на сигурността на различни корпорации. В момента те следят различни сайтове, които създават нелегални дейности по света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само завърнал се с диплома нищо не означава особено за тази специалност.Вярно имат доста теоритично знания, но в практиката са пълни 000-и със самочуствие без покритие.90% от тях напускат, имат големи изисквания, но в реалната работна среда едва малък % се справя.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не е от Бургас момчето? Ходи като батка. Корав, много корав биткаджия. Бря, бря.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мама и тати да кажат колко са наляли досега в образованието му. И накаря пак те ли ще му намерят работа?
36
1
 
2
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
Момчето има компания в Далас, не знам колко се е 'завърнал'. Има си профил в LinkedIn
35
2
 
18
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
Поредната глупост, като вчерашния бисер, където се твърди, че в София било по-добре от Лондон.
34
2
 
20
 
! Отговори
gyuro umnik преди 5 години
учил в Италианския лицей,където не се влиза по успех, а само с връзки, следва НБУ и после в платен американски ВУЗ.. е..a си..
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Библиотекарския и Военната академия има същите специалности Киберсигурност ама са с код - направление администрация и управление.. а не информатика или инженерство.
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
такива специалности киберсигурност са за полицаи и воненни - не инженери , началници .. Този не имал подготовка от италианския лицей и Нов Български за да запише баш компютърна сигурност .. Това е много математика.. Къде в лицей и в НБУ математика .. Уничил за полицай слушалка сега се прави тука на хакер..
31
2
 
20
 
! Отговори
До Цонко преди 5 години
Браво.Така не се бях смял от доста време!
30
2
 
15
 
! Отговори
читател преди 5 години
Няма етичен хакер. Хакерат си е хакер.Няма и италиански лицей в България.Твърде много грим за обикновен шмекер.
29
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След италианския лицей е записал Нов Български защото в СУ няма да го приемат .. Може и дипломата да не са му признали от италианския лицей.. била е за професионален бакалавър
28
16
 
21
 
! Отговори
Цонко преди 5 години
Като ви чета коментарите, няма как да не се сетя за онова знаменито стихче на Радой Ралин:Срещнали се на полянка, прабългарин и славянка.Цуни гуни,вади тури-народили чyкундури.Хем е*ливи,хем крадливи-най-вече,завистливи.Злобата и завистта ще ви затрият. В състояние сте и слънцето да оплюете и да го откажете да изгрява вече!
27
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трудно мога да повярвам на мъж, който си скубе веждите. Успех.
26
1
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Сладур е, но защо стойката и походката / вж. в парка/ му е сто на ***? Прекалено е прегърбен, като че нещо му тежи!
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв опит не може да предаде този , защото нищо не струва, тука са най-добрите фирми и си наемат персонал от СУ и ТУ.. А за хакерство и защита в СУ има специалност не се казва комп.защитата, а друго , която е супер трудна и никой не я записва на 2-3г. има 1-2 двама дипломирали се .. Мениджъра на Рила солюшън дека го награди президента я завърши с 2-3г. закъснение..
24
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите обичат новини за размазани по пътищата и убити от бой.. като им пуснеш хубава новина и им става гадно и се ядосват
23
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това момче е направило повече от всичките тука *** от 80те процента на иво христов злобни долни малки л а й на дето бачкат по 12ч за 500 лв и псуват по форумите са да им олекне малко от жалкия им живот. Няма такъв нас ран народ като бгтата да плюят по всички а самите тях да ги мързи да си мръднат пръста..
22
3
 
9
 
! Отговори
ЗА НЕЕРАЗБРАЛИТЕ ! преди 5 години
СМЕНЕТЕ "ПЛОЧАТА"ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРОУЧВАТЕ,ПУБЛИКУВАТЕ,АФИШИРАТЕ ДОСТИЖЕНИЯ,ИМЕНА,СЪДБИ НА УСПЕШНИ БЪЛГАРИ РЕАЛИЗИРАЛИ СЕ В ЧУЖБИНА.ТОВА КОЕТО ТЕ СА ПОСТИГНАЛИ С МНОГО ТРУД,УЧЕНИЕ,ЗНАНИЯ В ЧУЖДА СРЕДА.ТОВА ИСКА УМ,ВОЛЯ,ЗНАНИЯ - НЕ ГИ ОТЧУЖДАВАЙТЕ С *** ИНИЦИАТИВИ ЗА " ЗАВРЪЩИ СЕ"УСПЕШНИТЕ,ИНТЕЛЕГЕНТНИТЕ ДОСТИГНАЛИ НИВО В ЧУЖБИНА НЕ СА СРЕД "ЗАВРЪЩАЩИТЕ СЕ"
21
3
 
8
 
! Отговори
МЕЖДУ ДВА ФАСА преди 5 години
Много негативизъм в коментарите...В крайна сметка ползата от подобни материали е всеки от нас да погледне в себе си и да си зададе някои съществени въпроси: какво е моето място в живота, в какво съм силен и в какво не, какво да променя, как да се развивам... Ей такива неща. А не да седим пред компютъра и да хейтваме в паузата между два фаса.
20
3
 
9
 
! Отговори
РАЗБРАЛИЯ РАЗБРАЛ ?! преди 5 години
"СЪН В ЛЯТНА НОЩ" Е ДА ВЗИМАШ ЖЕЛАНОТО ЗА РЕАЛНОСТОСОБЕНО ПО ВЪПРОСА ЗА ЗАВРЪЩАЩИТЕ СЕ И СПЪТВАЩИТЕ:ПРИЧИНИ,КАЧЕСТВОСТАТИСТИКАТА Е НАУКА ЗА ЦИФРИ,СРАВНЕНИЯ,КАЧЕСТВАДО СЕГА: НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО - САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И РАЗКАЗИ ЗА НЯКОЛКО ЗАВЪРНАЛИ СЕ НЕУДАЧНИЦИ