След "Виетнамски общежития" - апартаменти от контейнери?

Общината иска да предложи по-добри условия на живеещите там
Обновена: 2 мар 2019 09:32 | 1 мар 2019 22:35, Екип на Bulgaria On Air
28

От години столичните "Виетнамски общежития" са трън в очите на живущите в квартал "Красна поляна". Не един и два протеста през годините са изисквали от Общината разрушаването им. Там живеят социално слаби, но условията са далеч от приемливи.

На мястото на тези общежития се предвижда изграждането на апартаменти от товарни контейнери. 

"След като жителите на "Виетнамските общежития" си тръгват, те стават дом за социално слаби. Много хора са минали оттам. Тези сгради са в трагично състояние – не стават за нормален начин на живот. Финалният проект на планираните нови жилища изглежда много по-добре, отколкото "апартамент от контейнер" звучи. Тези апартаменти ще бъдат в пъти по-хубави от сегашните ужасни условия", категоричен бе Георги Миланов от Инициативния комитет "За Красна поляна".

По негови думи в "Денят ON AIR" Общината иска да предложи на хората, живеещи в момента там, по-добри условия на живот.

"Но никой не иска да си напусне мястото, което обитава. Комплексът "Виетнамски общежития" ще бъде съборен. По-добре да приемат по-добрите условия. Тези апартаменти от контейнери са като сглобяеми къщи. В тях ще има топла вода, отопление, кухни – всичко нужно за един дом. Чакаме ясен краен срок от Общината за премахване на тези общежития. Засега имаме само добри намерения. Проблемът съществува и ние искаме да го премахнем. Но нищо не може да стане без лостовете на управляващите", подчерта Миланов пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте ни облъчвали с поредната пропааганда за правата на един етнос. Знае се кои живеят във въпросните общежития, разбрахме че ще им бъдат дадени нови жилища. Само защо избягвате един важен въпрос: За чия сметка ще бъдат построени тези нови прехвалени жилища? Пак ли ще има гювеч за ромовете? Или те ще си платят новото строителство?
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай *** 2Не гледайте само по снимките, и не слушайте хвалбите. Жилища от метални контейнери имат и доста минуси, и някои плюсове. Като метална конструкция са абсолютно са устойчиви на земетръс, и са доста пожароустойчиви. Но вътрешните им ПВЦ-облицовки по стените и тавана ги правят пожароопасни заради многото пластмаси. Паропропускливост на стените=0, поради което е неминуемо образуването на мухъл отвътре. Нямат стабилността на монолитната сграда, постоянно се клатят и пода пружинира, и ощ
4
7
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Българйя, е, подсъдна,..
3
0
 
16
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До бай ганьоАма те нашите социално слаби ще ги завлекат на вторични суровиниНогу джилязо бате
2
2
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
идеята за дом от контейнери е страхотна,разглеждалсъм направени такив в ютуб има страхотни евтини варианти за ниско бюджетно жилищечак лично на мен ми се е присквало да се захвана с такъв проект,смятам че са леснопрактично евтино и бързо решение за изграждане на общински домове или за соцялно слаби като покачество не отстъпват на тухлен дом за живеенеидеални са и за вила а няколко долепени един до друг и облицовани изобщо не са по лоши от къща,вярвам че и са земетръсно устойчиви повече :))
1
3
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Нещо не разбрах.Ще строят сграда от корабни контейнери ли.Малко налудничаво ми изглежда