Силно запрашаване на въздуха в Горни Богров

Големи количества прах идват от хвостохранилище "Челопечене"
Обновена: 2 мар 2019 20:10 | 2 мар 2019 20:06,
3


Силно запрашаване в софийското село Горни Богров и по магистрала "Хемус".

В Горни Богров е разположена и мобилна автоматична станция за извършване на непрекъснато вземане на проби с цел изследване качеството на атмосферния въздух в района.

Наличието на големи количества прах идват от повърхността на хвостохранилище "Челопечене“, извън производствената му площадка.

Запрашаването е следствие от засушаването на повърхността на хвостохранилището и силния вятър. Работата на инсталацията е преустановена.

Ще бъдат наложени санкции на собственика на източника на замърсяването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Изток преди 5 години
Целта на борисов-колко се може по наизток,отровните производства.Далеч отБанкя.Там монтира и завода за ***.Добре, че е гръцка технология та за нищо не става.Да се закрият хвостовитеями, се иска средства,които на фандъко-ва не се дават.Ако кмета се случи оттози район,ще натори западна София зада има равновесие.Разбира се,акоБанкя изпадне.
1
1
 
3
 
! Отговори
Съболезнования преди 5 години
Честити ви увеличен брой ракови заболявания в района! В друга страна щяха излезнат на бунт хората и да гледаме размирици по тв, ама тука излезна един дет си личи, че не знае за какво става дума и казва - няма проблеми и овцете му верват.. Ай честит ви празник по случая.. Независиме сте да..