"Горубляне" на протест: Плащат данъци, а не ползват терените!

Протестът вероятно ще затрудни трафика на влизане в София
4 мар 2019 12:32,
28

Собственици на терени в квартал "Горубляне" ще излязат на протест. Демонстрацията ще се състои от 16.00 ч. на кръстовището на "Цариградско шосе" с ул. "Павел Красов" и "Димитър Пешев". Oчаква се сериозно да затрудни трафика от и към София, предава Bulgaria ON AIR.

Недоволството на местните жители е продиктувано от това, че 23 години плащали данъци за терените си, които обаче не можели да използват, а Столичната община е решила върху тях да разположи нов парк в "Младост" – "Източен".

"В края на работния ден в петък разговарях с представители на кабинета на столичния кмет Йорданкa Фандъкова, тъй като тя е единствената, която може да разреши или забрани протеста ни. Оттам ме увериха, че той не е забранен, нито пък са променени мястото и времето за провеждането му. И всеки опит на полицията да го осуети ще се счита за нарушение", отбеляза един от организаторите на протеста Ина Катрабанова.

На предишния протест, на 24 февруари, полицията състави актове на гражданите, обвинявайки ги, че нямат право да блокират входно-изходната артерия на София. В момента те ги обжалват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: протестГорубляне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
ГОРУБЕЦ преди 5 години
Тази земя ни прави свободни хора. За това толкова много искат да ни я вземат. БЪЛГАРИ ПАЗЕТИ СИ ЗЕМЯТА, ИНАЧЕ НИ ЧАКА РОБСТВО, ТОЗИ ПЪТ ЩЕ БЪДЕ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 500 ГОДИНИ!!!!! Всички които дойдоха на власт след 2000г се опитват с различини законови промени да ни я вземат. За това не можем да я ползваме и за това протестираме. Ако законите са справедливи нямаше да сме на улицата.
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми обработвайте ги, не съм съгласен с държавни пари да се прави инфраструктура!
21
4
 
14
 
! Отговори
Генчо преди 5 години
Ето ,това е прословутия ръст на икономиката ,с който ГЕРБ ни лъже и демагогства. От такива далавери ,като такса смет и данъци за неизползвани от хората имоти ,вземат незаконни пари и ни лъжат ,че икономиката била в разцвет. От 28-9 милиарда заложени приходи в бюджета ,23-4 милиарда са от фалшиви данъци ,такса смет и други далавери.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неможе да искаш от ромите пари. Защото ще се почувстват дискриминирани. Нито ЧЕС нито СОФ. ВОДА може да им вземе пари. Едва ли някой на който му влезнали в градината да му платят. Ще му ударят пс тояги по гърба и районното в Младост ще се чуди тоя що ни занимава.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почне ли да се защитават собствениците на имоти. Трябва да се промени някои неща в конституцията. Това значи колективите да се разпаднат. А разпаднатли се колективите. Разпада се КОНСТРУКЦИЯТА НА КОРУПЦИЯТА. НЯМАЛИ КОРУПЦИЯ ПАДА МАФИЯТА В ДЪРЖАВАТА.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тия куки как ще ги търсят за работа като никога не са работили и нямат професия.. Винаги са на ясла в МВР.А то ги използва точно за тая рекетьорска дейност.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На няко в имотите им построиха сладкарници, градинки, паркинг.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В целия ЕС ЧАСТНАТА ЗЕМЯТА Е НЕПРИКОСНОВЕНВА.. Частния индивидуале труд е защитен от институциите. Тук тази дейност е силно рекетирана от куки на ниско ниво. Които изкарават с плячкосване некоя облага. Познават се по меките им пръсти и че не са нито в продуктите нито в услугите. Хората ги виждат и ги отбягват.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не дейте така бе хора. Какви протести, така се клати стабилността на негово величество генерал Борисов. Ангажират се ушевите, които вместо да се занимават с тънки нещица като рушвети, ***, далавери, дрога, оръжия, фалшиви книжки, каналджийство, драпане на макарите, вие им причинявате стрес. Лоши хора ей.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До4. Е как ще видиш ако си засади домати пред паркинга. И трудът му отива на вятъра само след няколко дни.Нито една институция няма да му защити инициативата. А точно обратно ше му намера параграф и ще го глобят. Такъв индивидуалист задължително но смазва държавата..
13
1
 
14
 
! Отговори
Дърт комунист преди 5 години
То да е само Горубляне и Панчарево, Казичене, Лозен, Герман Кривина.Навсякъде има проблеми . Няма канализация,площадки за деца,улици в кал тротоари липсват.Никога водоноска не е влизала е кварталите от 89а.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да имаш ,,апартамент,, да му плащаш данъци и да не го ползваш.Няма такива управници . Поредната кражба разпродадоха всички общински парцели на свой хора сега дойде ред на частниците .
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България, пирамидата на съсловието е обърната. Коня е поставен зад каруцата. Пройзводител или в услугите извън колектива е неприето. . Той няма бъдеще не е в корупцията.
10
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DA BADAT GLOBENI SOLENO,ZATOVA CE ZATVARYAT PATNO-TRANSPORTNA ARTERIA S NAZIONALNO ZNACENIE.
9
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво за протеста на робите на болшевизма. ТАКА ТРЯБВА НА ХИЛЯДИТЕ СЕЛА , КВАРТАЛИ , ГРАДОВЕ.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само в Горубляне е така.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да пройзвежда колкото за него. Но да е в конкуренция с колектива от партията или поставени лица е забранено.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До4. Е като не садят домати. Какво прави държатава - община София, за това , че им съсипа имотите. И им експлоатират имота без пари.
5
3
 
10
 
! Отговори
Румен. преди 5 години
До 4. Много повърхностно мислиш. Тук не е Германия. Да се зачита частната собствено неприкосновенаПроизвозство от СОБСТВЕНИК НА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ , АКО ИМА ТАКЪВ РЕКЕТА МУ Е 100% ОТ СЪОТВЕТНОТО РАЙОНО ОТ МВР.. Това показва опита от много места.Такъв ИНДЕВИДУАЛЕН пройзводител на жито, домати, алкохол Е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО. Такъв може да има ако е с протекция на партия , държава МВР местна власт.
4
9
 
13
 
! Отговори
681 преди 5 години
Никаква стопанска дейност не виждам във въпросните ниви!И горублянци плюскат турски домати и египетски компир, но не се хващат за мотиките.А други им докараха пътища, ток и вода до тях...Сега е времето да ударят келепира, като ги продадат отново - това е целта на играта с нивите.