Разбита настилка, кал... Тротоар – за пешеходци или коли?

Тротоар в кв. "Лозенец" скара столичани и общината
Обновена: 4 мар 2019 10:16 | 4 мар 2019 10:05,
12

Тротоар в столичния квартал "Лозенец" се оказа причина за сблъсък между граждани и община. Мястото се води тротоар, но на него липсва стабилна настилка. Вместо това пешеходците трябва да вървят в кал, необезопасени плочки и камъни.

Тротоарът е станал и място за паркиране на автомобили, въпреки че има забранителен за това знак. Автомобилите биват вдигани от паяк дори и с платен документ за "зелена зона". Всичко това се случва на улица "Митрополит Кирил Видински".

"Когато трябва да ти вдигнат колата, общината спазва всички изисквания. Тези тротоари са така от години. Освен знака, няма никакви обозначителни белези какво всъщност е това – тротоар ли е, не е ли? Това изглежда като капан за автомобили, които да бъдат вдигани. Давал съм няколко сигнала към институциите. Състоянието на тротоара е от поне 7 години, поне според Google Street View", обясни Георги Иванов, който живее в кв. "Лозенец".

По думите му Столичната община се справя чудесно да глобява нарушителите, но когато тя направи грешка започва прехвърляне на топката от институция към институция.

Кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков каза пред Bulgaria ON AIR, че ежегодно се ремонтират отсечки от градската среда.

Конкретно за улица "Митрополит Кирил Видински" от общината казаха, че тя принадлежи към Борисовата градина. Това означава, че ремонтът може да се направи, едва когато се одобри новият устройствен бюджет на парка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да излязат на протест селяните от Лозенец.
10
0
 
3
 
! Отговори
беше чисто преди 5 години
До баткаКакъв джиб в Лозенец само селяни и трактори.Какви къщи с лозници имаше цели паркове.
9
3
 
2
 
! Отговори
батка преди 5 години
голямя работа ей няколко плочки се били счупили къде да си паркирам джипа кметицата направи още паркинги и аз плащам данъци
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сваляме кметицата на бандитска партия Герб насочваме средства приоритетно за асфалтиране цялостно на улици , а не всяка год.да се кърпят дупки и парите да отиват в пар-.каса на Герб , за тротоари , по които няма да си трошиме краката , за паркинги и столицата ни леко - полеко ще светне..
7
1
 
2
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
До Анонимен"V djobovete na u4iteljata po ruski fandakova milionerka ot bkp familia posluschnizsta"Ето и от такива "неписмени" сме на това дередже!
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
V djobovete na u4iteljata po ruski fandakova milionerka ot bkp familia posluschnizsta na gerb v eu takav kmet njana scredili remonti i to s eu pari i komisionni sa djobovete i dalaverite zentara raskopsn grosno ujasno mrasno v dofia zentar rasbiti trotoari plahove mischki tova li e eu stoliza sofia a danazi pladchtame i to skapi sa bokluka na milionetite ot gerb i dr v nc i pravitelstvo
5
0
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
Никой вече не е в състояние да въведе ред по улиците и тротоарите в градовете ни. Жалко и опасно за хората!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този да вземе да си върне книжката! Знак забранено паркиране и престой, отменя текстовете за паркиране на тротоар в зоната на знака. А тротоарите им са в това състояние, защото спират с колите си върху тях. Не може настилка предвидена за 150 кг, да се натоварва с 500! Вижда се, че част от плочките са начупени.А този със спарка, ако паяк вдигне колата, дължи времето за което е преместена и глобите на паркинга независимо, че не е в наета сесия. И едни 200+ кинта ще ги дръпнат от картата ну.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същият е случаят с ул. "Георги Стаматов" в Надежда. Кал и локви като морета, но не била в регулация.Апропо, миха ли улиците, както обяви кметицата, че не разбрахме кога е станало това?
2
2
 
10
 
! Отговори
Край преди 5 години
Според общината софянци не искат тротоари - искат да си паркират колите по тях. Ми за какво ги правим тогава - за да ги къртим с двутанни джипове.Направете един референдум - да има ли тротоари в София. В нормалните страни има но българина е доста крив човек - може да реши всичко да е асфалт за да си паркират которите.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Arhitekta na sofia na besilkata na schenker....