Засилен трафик: Протест блокира входа на София за час

Очакват се около 300 000 автомобили да влязат в столицата
Обновена: 4 мар 2019 18:59 | 4 мар 2019 18:49, Анисия Иванова
15

Очаквано засилен трафик в последния от празничните дни. Близо триста хиляди автомобила се очаква да влязат в столицата до края на деня.

Тапи има на тунел "Витиня", където обаче има и засилено полицейско присъствие. Там униформените следят най-вече за шофиране в аварийната лента.

Колоната от автомобили стигаше до над 3 километра, а за задръстването допринася и ремонтът в района, който продължава вече повече от година над срока за изпълнение, съобщи Bulgaria ON AIR.

От "Пътна полиция" обявиха, че днес не е имало сериозни инциденти през деня, а засиленото им присъствие допринася за отговорното поведение на водачите. Тежкотоварните камиони все още са спрени, но те се връщат на пътя в 20:00 часа.

На входа на София откъм магистрала "Тракия" също имаше задръстване, което беше причинено от блокирано кръстовище от жители на квартал "Горубляне", които за втора поредна неделя излязоха на протест.

Демонстрацията им продължи около час, а движението беше отбивано още при село Герман. Стигна се и до напрежение между полицаи и протестиращи, защото те не бяха допуснати да излязат на пътното платно.

От Столичната община обясниха, че гражданите нямат право да блокират път, а само да се съберат и да изразяват тихо недоволството си и без да пречат на движението.

Иначе протестът на хората е продиктуван от това, че Столичната община иска да направи парк върху терени, които са собственост на жители на "Горубляне".

Хората казват, че в продължение на години са плащали данъци и искат дебат, за да се реши как да им върнат парите, които са вложили в земи, които сега не могат да използват.

След края на протеста движението в района е нормално интензивно за подобен ден. Жителите на "Горубляне" обаче казват, че следващата неделя протестът им ще се проведе отново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невинните селяни се завръщат с 300 хиляди автомобила и мрънкат, защото някой им е нарушил правото на селски комфорт. Времето се затопля, а оттам нараства и селският устрем да излезеш навън в неделя и да се поблъскаш с другите селяни на "Витошка", като задължително си домъкнеш вонящия селски *** в просмукан с аромата на цигари и бира анцуг, който пък си наместил във вонящия си дизеляк, който пък ще инсталираш артистично на някой тротоар, защото общината ти дължи паркинг. Безценно!!!
11
2
 
6
 
! Отговори
един ВЪПРОС преди 5 години
До 123В Германия дали магистралите са им толкова тесни като нашите?
10
5
 
17
 
! Отговори
Fen преди 5 години
Събра ли се група *** и блокират входа на столицата. Що, щото искат да лапат от имоти, за които преди много години са получили обещетение. След това са им били върнати отново. Навремето тези имоти са били поля и въобще не са били в София. Сега струват доста и въпреки че един път вече държавата им ги плащала и сега ще ги плати на тях им е малко. А най-гадното от всичко е, че заради тях и некадърните полицаи. Хиляди граждани стават заложници. Защо искат всички да ги намразят не знам.
9
4
 
9
 
! Отговори
До №8 преди 5 години
Само така. Време е Ушев да гладува ! 1312
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото повече протести, толкова по-малко рушвети за милю. Само глад за тях.
7
4
 
7
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
До 123Ти четеш ли какво съм написал,магистралата е тясна за този трафик през 2019 година?През 1979 година беше перфектно ШИРОКА.
6
4
 
32
 
! Отговори
123 преди 5 години
До УчуденЩо не шофираш в аварийната в Германия например?!Защото ще ти вземат и кръщелното. Аман от селски тарикати!Ами ако трябва да мине линейка за някой твой близък, неда си Боже?!
5
23
 
4
 
! Отговори
До "Учуден" преди 5 години
Аз също, големите моралисти и овци нека си чакат в колоната и да се приберат вкъщи 2 часа след мен - джигита.
4
3
 
17
 
! Отговори
Бела Жига 1.9 TDI преди 5 години
Жителите на Горубляне са объркали дните, вчера беше НЕДЕЛЯ!
3
25
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
''Там униформените следят най-вече за шофиране в аварийната лента.''-Като е тясна магистралата и там ще шофирам.
2
2
 
31
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
''Тапи има на тунел "Витиня"-Това го четем вече от три-четири години, за това време в НОРМАЛНА държава ще изкопаят и направят два тунела като ''Витиня''
1
8
 
35
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Като протестират, защо не го правят пред общината в работно време, а си изкарват яда и злобата на невинните граждани?