Помощи за бебета за някои? Няма дискриминация!

Трябвало да се стимулира отговорната раждаемост
Обновена: 5 мар 2019 20:01 | 5 мар 2019 19:52, Камелия Цветанова
17
Помощи за бебета за някои? Няма дискриминация!
Снимка: Булфото, архив

Според Карлос Контрера, председател на групата “Патриоти за София“ в Столичния общински съвет (СОС) и автор на програмата за помощи за бебета за образование родители, тя не е дискриминационна.

Още по темата
Той смята, че приемането на една подобна програма е началото на един процес за стимулиране на отговорната раждаемост.

"Това е една отделна мярка, но тя показва отношението на местната власт към семейството“, коментира общинарят пред БНР.

Предложението на ВМРО е родителите в столицата с поне средно образование да получават еднократно помощ за раждане и отглеждане на дете от 200 лева, за второ да получават 500 лв., а за трето – 1 300 лв.

Програмата вече е внесена и се разглежда в постоянните комисии на СОС. Процесът ще бъде относително дълъг, защото това е  вид подзаконов нормативен акт и трябва да бъде прецизиран.

"Още, когато представяхме програмата, аз заявих, че ние сме отворени за предложения, защото в никой случай не робуваме на принципа, че това е най-идеалното, което сме предложили“, обясни Контрера.

Според него само хора, които не са чели програмата смятат, че става дума за дискриминация.

"Още, когато представяхме програмата, аз заявих, че ние сме отворени за предложения, защото в никой случай не робуваме на принципа, че това е най-идеалното, което сме предложили“, обясни Контрера.

Според него, предложената програма не е дискриминационна срещу определен етнос още повече, че ромските организации твърдят, че в България има десетки хиляди образовани роми, включително с висше образование.

"Те, ако отговарят на тези критерии ще се възползват. Къде тук е дискриминацията?“, отсече Контрера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
прилагайки тази логика -> БГ-тата са безполезни и тотално ненужни за света И тнт - сещай се доколкото можеш с двете си БГ мозъчни клетки ...
15
2
 
22
 
! Отговори
Подкрепям! преди 5 години
Тук някакъв ром преди време пишеше, че ромката можела да ражда колкото си иска деца, дори и 20, това било нейно право! Значи има право да създава човешки същества, за да ги обрече на гладна с_м_ъ_рт? Или има право да ни изнудва ние да ги храним, вместо да родим второ дете за своето семейство?НЕ ИСКАМ ПАРИТЕ ОТ МОИТЕ ДАНЪЦИ да се дават на безотговорни хора! Волята ми е да подкрепям себеподобни, за да има моето дете нормална среда от себеподобни връстници!
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е особено умно, защото ще ни атакуват тазните НПО-та...въпреки публичната тайна, че в някои скандинавски държаво, подобни закони работят от години. Според мен е много по-умно да се спрат всякакви плащания в брой за всички. Минаваме на приспадане от данъци или плащане на разни такси, като например за детска градина. Ако никога не си плащал и не плащаш данъци, може да приспаднем на член от семейстеото. И тук може да се заиграем,за първо дете толкова по-малко данъци, за второ толкова и т.н
13
0
 
15
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До до 9В случая не се наказва бебето,а родителите му!И то напълно заслужено!В България средното образование е безплатно и задължително до 16 години!Значи тия са в издънка и трябва да си понесат последствията.Иначе реално погледнато защо пък да се стимулира раждаемостта на ненужни за страната индивиди,като може със същите пари да се подпомогнат полезните?Ама май обществото не е узряло за това иначе необходимо решение.
12
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и както продължение от по-долу - проблема на БГ-тата не са им бебетата на ромите , а това че самите БГ-та ги мързи да правят и да гледат бебета .При това колкото по-образовани - толкова повече ги мързи .А мързела - нищо не го лекува , и никакви безумни закони за помощи не моигат го излекува . Там природата ги оправя нещата .
11
24
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
абсурден казус е да бъде наказвано едно бебе заради родителите си !Абсурден и правен и морален и всякакъв казус е !Само дви-клетъчно-мозъчни БГ-та могат да из---ат такава глупост.
10
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо парична помощ? Примерно за една година да се опрости еди си кой данък. Родителите сами да избират кой точно. Ако плащаш данъци, всичко е точно. Ако не плащаш...живот!
9
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен до 4 преди 5 години
Бебето не е виновно за нищо че се е родило от неграмотни родители, проблема е че това дете е направено с една единствена цел за пари. Трябва да се спре порочната практика да се раждат деца, които ще бъдат също толкова непълнценни както и техните родители. С какво могат да помогнат тези неграмотни родители на своето дете да се изгради като човек и да се образова. А ти ако имаше една мозъчна клетка щеше да се сетиш, че това е правилно решение.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Атипомощта не е за бебета, а за родители с новородени бебета. На бебето пари не му трябват.
7
0
 
10
 
! Отговори
Didi преди 5 години
Капка . Но пак е по добре от 0000000.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То това е само малка част от проблема. Колко хиляди роми взимат помощи ежемесечно по над 1000 лв на дете. С тоя закон бълха ги ухапала...
5
2
 
23
 
! Отговори
Didi преди 5 години
Не . Не са с две мозъчни клетки тезззз с този закон. А са виновни родителите с многото деца . Които ги правят заради помощите . (Ха сега се сетете за етноса )
4
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе помощите са за бебетата . И всички бебета са равни.какво е виновно едно новородено бебе за това какви са родителите му ?да не би то да си ги избира ?Такава просто-тия само БГ-та с 2 мозъчни клетки могат да го измислят !
3
3
 
35
 
! Отговори
Didi преди 5 години
Има и то много . Образованието и образованите хора са тези които пълнят хазната и е нормално те да получават за това повече блага от . ...... Най на края един нормален закон.
2
44
 
4
 
! Отговори
Ати преди 5 години
Щом помощите са за бебета, какво значение има образователния ценз на родителя/родителите?! Според мен това е дискриминация не само към родителите, но и към децата.
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
fake news.