Цветанов упрекна Нинова: БСП с нова фалшива новина за ГЕРБ

Лидерът на БСП се заиграва с етническата толерантност, смята той
Обновена: 6 мар 2019 15:20 | 6 мар 2019 15:15,
47
Цветанов упрекна Нинова: БСП с нова фалшива новина за ГЕРБ
Снимка: архив "Булфото"

Цветан Цветанов определи като фалшива новина и лъжа критиките на соцлидерката Корнелия Нинова, че отхвърлянето на ветото на президента е поредната сделка между ГЕРБ и ДПС. Той заяви и че червената шефка се заиграва с етническата толерантност в страната и така застрашава националната сигурност.

Още по темата
По-рано Нинова нападна управляващите, че от ГЕРБ са се договорили с движението, а цената за това са поправките в закона, според които ще се опростят всички задължения на вероизповеданията до края на миналата година. Дълговете на Главното мюфтийство, които вероятно ще бъдат опростени, са няколко милиона лева, а на православната църква - няколко хиляди лева.

"Твърденията за сделка между ГЕРБ и ДПС са фалшиви новини, лъжи и неистини. Когато не участваш в заседанията, няма как да си обективен в декларациите си", отвърна задочно Цветанов на Нинова.

Той посочи, че темата за финансирането на вероизповеданията е обсъждана на КСНС при президента и тогава всички партии са постигнали консенсус. Затова и със законодателно решение вероизповеданията вече получават субсидия.

"С промените и закона, който приехме в края на 2018 г., дадохме възможност българските вероизповедания да получават необходимата субсидия за заплати и осигуровки. Сега казусът е, че православната църква получи своите субсидии, изплати своите възнаграждения, а българските мюсюлмани, имамите и Мюфтийството не получиха тези средства. Ако бъдат получени, те веднага трябва да отидат за покриването на тези задължения, които са натрупани под една или друга форма, разясни Цветанов.

Според него с тези си изказвания Корнелия Нинова се заиграва с етническата толерантност, а това е взривоопасно за обществото и страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
АРЕ, ЧУПКАТА! ЧАО! преди 5 години
До Анонимен 39"Отиваш на пазара за Тиква, но се оказва, че тя върви с Пъпеш, Смрадли(в)ка, Патица, Фъндък от Самоковско, на Бика рогите, Суджук по добруджански и цяла каруца оборски тор! Сменям пазара!"--------------------------------------------------------------------------И хич не се връщай!
38
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Новината сигурно не е била фалшива, но тъй като Корнелия Нинова я обяви предварително, на Цецо му се наложи бързо да даде заден ход.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гроб са шайка алчни крадци и национални предатели!Очевидно е вече!
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРОЗНИК
35
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми чи то ДПС нали е креатура на БСП. Какво искат да ни каже Нинова?
34
3
 
12
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
ГерБ ще гласуват за опростяване на 8 000 000 лева на главното мюфтийство, проекторешението е внесено в НС. Има го вече и в медиите.
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отиваш на пазара за Тиква, но се оказва, че тя върви с Пъпеш, Смрадли(в)ка, Патица, Фъндък от Самоковско, на Бика рогите, Суджук по добруджански и цяла каруца оборски тор! Сменям пазара!
32
4
 
14
 
! Отговори
Да де преди 5 години
На корупцията, кражбите и герберастката простотия, Тиквоний и Цвъ Цвъ им казват просперитет на България. Отврат.
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички новини за ГЕРБ са ФАЛШИВИ!!!
30
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля, след изборите да поместите пред всяка изборна секция снимките на онези, които ще си признаят, че са гласували за ТОВА нещастно създание!
29
4
 
30
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 5 години
Ако БСП бъдат заличени и изтрити от регистъра, този мозъчен тръст и банкянският Мадуро с кой ще се оправдават, че са некадърни и много крадливи?
28
23
 
6
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Той заяви и че червената шефка се заиграва с етническата толерантност в страната и така ЗАСТРАШАВА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ .Това е така, защото "Кухата диня" се мисли за недосегаема, закони не я ловят и може да да произвежда лъжи след лъжи. Тя и Ташко (по същият повод, за отровената вода в я. Искър) имат обща килия в Централен Софийски
27
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите партизани в поведението си копират кремлевската шайка ,то и друго не може да е , нали в 1944 г от забранена партия ги сложиха на власт .
26
16
 
6
 
! Отговори
Другия с коня преди 5 години
Пишете си,,,,,Демокрация е.....Червени ***....Пишете си....Още дълго само ще си пишете по Форумите....
25
30
 
11
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Изтрещялата от властови амбиции *** от Крушовица вече не може да се владее и съвсем затъна в лай.ата.
24
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този още ли е тук, да стяга куфарите и да бяга далеч от България, докато не го е настигнало народното възмездие
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не обича Флориан Флорианов!
22
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, че е кукла на Методиев Борисов е повече от ясно. От едно котило са и си знаят дупките. А пък аз изобщо не съм от тях е отдавна не разчитам на заплата или финансиране от държавата. Изкарвам си парите въпреки политиците в страната.
21
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Цветанов каже нещо, то не са негови мисли, защото той такава мозъчна функция няма! По-добре погледнете кой му дърпа канапчето между двете големи уши.
20
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е този Цветанов, че ще опрощава пари ? Дълговете са натрупани от заеми, взети от банки. Когато си продаде апартамените, тогава може да дава съвети за опрощаване. Заради такива като него и Методиев Борисов, държавата емитира заем за 16 милиарда лева. Да си продават имотите гласувалите за Герб и да си изплащат заемите. Некадърното им управление е причината повечето пенсионери да получават пенсии от около 150 евра, а хората да емигрират масово от страната. С прости ченгета толкова.