ТЕЦ- София се отказа да съди малките длъжници

Под 1% били потребителите с големи борчове за топло
24
ТЕЦ- София се отказа да съди малките длъжници
Снимка: Dnes.bg

"Топлофикация - София" вече няма да завежда дела срещу клиентите, които дължат малки суми. Това заяви за БНР изпълнителният директор на дружеството Кремен Георгиев.

Още по темата
Потребителите, срещу които има заведени дела, са между 12 и 17 хиляди годишно, което е под половин процент от абонатите, уточни Георгиев.

"Практиката досега беше, че при задължение над 50 лева и непостигане на какъвто и да е консенсус на комуникацията с абоната, поне да се започне съдебна процедура. Тази практика също няма да продължи, защото за 5 лева, за 50 лева или за 5 хиляди лева, работата, която върши юрисконсултът, е една и съща. На практика си губи смисълът за такива малки суми да се хаби ресурс", каза изпълнителният директор на дружеството.

Приоритетно "Топлофикация" ще завежда дела за дължими суми над минималната работна заплата, т.е. 560 лв. В момента текущите задължения на дружеството към "Булгаргаз" са 140 милиона лева, но една трета от тях са начислени авансово за месец март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: делотецсметки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
В момента преди 5 години
сметката ми за парно е 150 лв. прогнозно, до момента според топломера ми са ми надвзели 250 лв от началото на сезона. Като от 2000 г. сметката ми не е надвишавала 120 лв.Какви са тези прогнози не знам, при връщане на парите, а те всяка година ми надзимат едни 150 лв. за отоплителен сезон се губят с ДДС, а плащам ДДС при прогнозната сума.Оправданието някой не е осигурил достъп.Всеки месец трябва да се мерят топломерите, и да не се наказват редовните платци.6 г. БГ не спазва Директива на ЕС,
12
0
 
2
 
! Отговори
Промени преди 5 години
Предвиждат се промени в "Закона", какви не знаем, би било хубаво да има публични дебати, след Директивата на ЕС от 2012. и решението на ВАС. Имаше инженер купува апартамент в нова сграда, договорката със строителя е да не минават тръби през апартамента му за топла вода и парно.Въпреки това получава сметки за парно и подгряване на топла вода.Не може сградна инсталация за двустаен да е 70 лв. без да ползваш парно, а ако тристаенползваш 125 лв.Тук е ключът от бараката. Не ползваш 70,ползваш 125
11
0
 
8
 
! Отговори
Аритметиката им куца преди 5 години
Цитат: "Потребителите, срещу които има заведени дела, са между 12 и 17 хиляди годишно, което е под половин процент от абонатите, уточни Георгиев" - изп.директор на Топлофикация. Я да сметнем: ако 17 000 дела били = нула цяло и пет процента от абонатите, то колко ще са абонатите? Сметката не прави ли 3 400 000 абоната? Топлофикацията ли пак ни премята с изчисленията си, или те така са си свикнали - да ни лъжат NON STOP.
10
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Демек идат избори,не че не виждаме всякакви "ремонти на ремонта",но друго си е главният спонсор на Партията,да удари едно рамо .
9
1
 
4
 
! Отговори
Вили преди 5 години
Цената на парното се определя така, че да покрие сметките на неплащащите. Иначе топлофикациите ще фалират. Така добросъвестните които си плащат сметките плащат и за наглеците които се топлят на чужд гръб. В момента 25 процента от клиентите на Топлофикация София не си плащат сметките. Неплащането на сметки е вид кражба.
8
0
 
6
 
! Отговори
я па ти преди 5 години
До Анонимен Няма глоби, които не могат да се обжалват, независимо от размера им. И отдавна е така, още от 2012г. - Решение 1 на Конституционния съд.
7
4
 
5
 
! Отговори
отново преди 5 години
богоизбраните българи се измъкнаха сухи от водата,после искат да им вярваш,че плащат,отоплението им излиза безплатно и пак реват негодни.ците.
6
5
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Ковачки може да е всякакъв, но откакто тези негови хора поеха Топлофикация София това е първото нормално решение. Въпрос на проста сметка и облекчение за десетки хиляди българи.
5
3
 
5
 
! Отговори
От Канада преди 5 години
До Анонимен:Стига лъга бе! В Канада няма "детски", социялните са за ограничени до 6 месеца и са колкото да не умрат от глад.
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Канада социалните са 1600$ на месец за тричленно семейство (може да се получава доживотно) детските са 650$ на месец за дете. Каква Европа какви 5 лева?
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кой получава сметка 50 лева? Сметките хвърчат нагоре и няма спиране, няма развод, дори посмъртно няма прошка! Клиентите не са като мюфтийството, Бойко да им опрощава сметките! Не се опитва поне да намали чантаджиите в Топлофикация.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В същото време обаче, минку рушвета масово пише глоби до 50 лева, за да не може да се обжалва и да се превърнеш автоматично в длъжник. Откачена комунизогерберасточенгесарска работа.
1
2
 
22
 
! Отговори
... преди 5 години
И значи какво излиза пъро топлофикация е вземала такси от тия дето съди, после се оказва, че към фактурата която получавам и която могат да разчетат само няколко събрани на куп гениални учени с IQ поне 200, та се оказа, че и там съм плащал същите тия такси и сега това се опрощава на топлофикация т.е. тия 15-20 милиона дето са си събрали от длъжниците и ония 30-40 милиона събрани от фактурите някой от топлофикация а може би и партия ГЕРБ са си ги сложили в джобчето и за това не се говори! Така ли