Славчо Велков не напуска НС, става съветник на Нинова

Парламентът гласува оставката му като народен представител
14 мар 2019 13:20,
14
Славчо Велков не напуска НС, става съветник на Нинова
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Червеният депутат Славчо Велков, който хвърли оставка като депутат, отрече да има политически подтик в решението му. Той разясни и че не напуска парламента, а ще бъде личен сътрудник и съветник на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата

В началото на днешното пленарно заседание парламентът гласува оставката на Славчо Велков. Като мотив за напускането на Народното събрание той посочи влошеното си здравословно състояние и необходимостта от възстановяване.

"Имам нужда от възстановяване, но до есента ще бъда във форма и очаквам да бъда вкаран отново в игралното поле. Няма политически подтик, с Нинова сме беседвали, тя е наясно. Оставката за мен не означава напускане, тя означава оставане, тъй като аз ще бъда тук като личен сътрудник и съветник на Нинова по въпросите на националната сигурност и специалните служби", обясни вече бившият соцдепутат.

Той добави и че следващият в листата, който ще заеме неговото място, е Георги Вергиев. Според Велков е вероятно той да заеме и мястото му в парламентарните комисии, в които е член и зам.-председател.

Славчо Велков благодари и за добрите на думи по негов адрес от страна на "Воля" и шеговито изрази надежда, че напускането на парламента на партията на Марешки не е свързано с неговата оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом ще съветва Нинова по националната сигурност значи е на заплата при Решетников.
10
0
 
1
 
! Отговори
koko преди 5 години
Slavcho e pechen i znae kakvo pravi.Dobre e rechil. . Zdrave i kasmet mu pogelavam.
9
2
 
5
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Комунист ,социалист мечта ми е голяма .Да станат да крадат , лъжат и убиват . боядисат и пак на власт да са .Нагли жалки твари от блатата *** с *** и Лъжата .Те водачи им са славни все наведени и с много тайни.Род родина те предават и геза си даже те подават.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплатата ще върви.
7
4
 
11
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Е,... Колко е болен тоя чингиз, бе...??!Не умре ли вече...??????
6
5
 
15
 
! Отговори
:) преди 5 години
Болен,ама друг път.Другар до смъртния си одър не изпуска кокала на властта.
5
6
 
19
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 5 години
"Експерта" по национална сигурност Славчо Велков никога не е бил оперативен работник в някоя служба. Той е бил обикновен "тиловак" За неходилите в казарма, ще кажа, че ТИЛ беше армейската служба за продоволствия. А там се крадеше като за световно.Нелогично е Нинова да има за съветник експерт по крадене при положение, тя самата е с майсторска степен в тази категория. Но...колкото повече, толкова повече ...!
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велинградско ченге
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омръзна ни да гледаме сценки по подаване на оставки и после пак обратно да са по един или друг начин във властта или близо до властта и бизнеса. Това го наблюдаваме вече от 30 години при всички партии без изключение.....
2
4
 
14
 
! Отговори
somebody преди 5 години
Агент "Пеев" е голям капацитет по национална сигурност и самолети! Готов е да служи на любимата партия дори и яко е малце болен!
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За НС е болен , а за съветник на Нинова , не.Явно Нинова нещо го баламосва.Явно в НС се скъсват от работа , а при Нинова ще гледа през прозореца като Радев.