Търсят се шофьори, ватмани за София... Средната заплата – 1800 лв.

Освен скок на заплата, ще има възможност и за бонуси до 100 лева
Обновена: 14 мар 2019 09:06 | 14 мар 2019 09:06, Камелия Цветанова
142
Търсят се шофьори, ватмани за София... Средната заплата – 1800 лв.
Снимка: Димитър Кьосемарилев, Dnes.bg

До 100 лева бонус допълнително ще получават шофьорите на автобусите от градския транспорт на София.

Столичният кмет Йорданка Фадъкова вече предложи техните заплати да бъдат увеличени за втори път през тази години.

Още по темата
Градският транспорт в София се оперира от 4 дружества, но и с много сериозна субсидия. Увеличението, което предлагам е второто, от февруари шофьорите получиха 10-процентно увеличение на заплатите“, обясни тя пред БНТ.

С новия скок на заплатите средната заплата на водачите в градския транспорт ще стане около 1800 лева.

Въпреки това в момента има нужда от допълнително 251 души, които да возят софиянци.

"В процентно изражение този недостиг е 13%. По дружества недостигът е със следната структура: 116 са липсващите ватмани и шофьори на тролеи и 135 са свободните места за шофьори на автобуси", отчете кметът.

Според нея работата е много трудна, шофьорите носят голяма отговорност.

"Нашата политика е за използването на градски транспорт, тази година ще сме подменили 90% от автобусите, обновили сме и тролейбусният парк с почти 90 %. Освен всички останали ремонтни дейности, другата седмица предвиждаме деконструкция на трамвайната линия по улица "Каменоделска", каза още Фандъкова.

Според нея обаче темата със заплатите доста се политизира.

"Увеличението им ще дойде от бюджета на Столична община. Икономиката на София се развива. Това е реалното увеличение на заплатите, всичко останало е подстрекаване", коментира тя.

През месец април се очаква да приключат ремонтите по "Графа".

"В проекта бяха заложени ограничители, но те предизвикват, не само по естетически причини, но и от гледна точка на безопасност проблеми. Ще трябва да съгласуваме тази промяна, моето мнение е, че тези ограничители трябва да бъдат сменени с по-безопасни", каза още Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам колко са *** по-добре да не учат за мед сестри че ще избият народа
37
3
 
28
 
! Отговори
само пример преди 5 години
преди години учих в англия и бях започнал работа в някаква фабрика за храни, на поточна линия, с доста лелки от бг, които за 3 години не бяха научили и 1 дума. на 4тия ден шефката дойде и каза: ти си единственият легален с работна виза, а и си избрал да учиш, защо си губиш времето на линията? фирмата ни е малка, не можем да прахосваме образовани хора за пакетиране.и ме изпрати към логистиката в офиса. вечерта лелките дойдоха червени от завист и ме нарекоха 'мръсен връзкар'. нашенски манталитет.
36
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kакви са тези простотии? 1800 лв заплата на тея дето карат като бесни, затварят врата пред носа ти и псуват като каруцари? Тази държава е пред закриване!!!! Това са хора прости , а тези носещи материално отговорно задължение, а хората които по цял ден работят като волове с по 700 лв!!!! ВИНАГИ СА СЕ ЛАНСИРАЛИ ПРОСТАЦИ И НЕВЕЖИ !!!!
35
1
 
14
 
! Отговори
ss преди 5 години
ами много интересно как една млада ще отиде да учи за мед сестра да получава 500лв докато ако върти геврека и псува ще взема 2000 ?
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли защо заплатата в градския е ниска тя е ниска в цяла София но кой подби цената на заплатите селяните
33
3
 
8
 
! Отговори
САМО ДАНЪЦИ И ТАКСИ преди 5 години
САМО ДАНЪЦИ ТАКСИ И НИКАКВО КАЧЕСТВО НА РЕМОНТИТЕ
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо лъжат за заплатите?Шофьорите не получават 1800 лева.Получават около 900-1000 в най-добрият случай.
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 100 лв бонус годишно при минимална глоба за несъобразена скорост от 200 лв. (една глупост, която я има само в кочинката). фъндъкова, ти имаш ли книжка за ватман?
30
6
 
19
 
! Отговори
Предприемач преди 5 години
Всички заплати трябва да се повишават. На шофьора е поверен живота на стотици пътници. Заплатата трябва да е минимум 2500 чисто.
29
1
 
29
 
! Отговори
дедо ви преди 5 години
Пазара е свободен бе пич,явно никой не иска да бачка тая тежка и отвратителна работа щом и парите не дават стимул-отиди ти да караш рейса! И на тираджиите им дават 5000 лева запата и там няма много желаещи-защо ли?
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софиянец ане столичанин давам на Фандъковия *** 2000 лева заплата да кара тролей айде ***
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1800 лв заплата беше добра преди 10 години и ако тогава бяха мислили, нямаше да има сега недостиг на работници.
26
1
 
28
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Уха 100 лв бонус. То направо шофьор да си. С тези заплати скоро ще се закрие този транспорт. Карат хората да мизерстват и да крадат нафта за да си платят тока и парното. Смешки. А шефчетата им взимат по над 5000 лв. заплата. Как може да се разчита на един шофьор на рейс да е концентриран, като в главата му са само сметки и стотинки да закърпи месеца
25
3
 
13
 
! Отговори
успех преди 5 години
Хахаха, в цял свят хората с вишО образование са ценни, само тука още от соца все им се подиграват, докторчето, инжинерчето, архитектчето, по лесно било да вземеш вишО отколкото да запазиш няква книжка дето всеки *** може да изкара. С това мислене няма да имаме ръст на БВП, няма да останат и Лекари, учители и т.н. А ако правителството освободи пазара на труда, шофъори ще се намерят Молдовците само питат, на запад където все гледате шофъори са предимно черни и такива умници от изт. Европа.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплатите навсякъде са ниски, но базата от времето на Тодор Живков беше ниска . Сега наистина се увеличават всяка година, но не може да скочат двойно. Така, че ще продължава липсата на качествена работна ръка навсякъде.
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
докато не изчезне 'феноменът', наречен 'еми токова даваме в българия', няма да има работещи в тази страна. като искаш немска кола, плащаш немска цена. като искаш образован в чужбина или да върнеш български работник оттам, му предлагаш повече, отколкото взема там. просто е, няма нужда от предвъкване, конференции, стратегии и оплаквания, че нямало работници.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами няма шофьори! какво правим?
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1800, но след данъците 1100. Как да не отидат да редят продукти в Лидъл?
20
1
 
23
 
! Отговори
Гордея се с това преди 5 години
Че след 89г. не работих нито един ден за мизерни подаяния и за обогатяване на разни паразитно живеещи администратори--мога да съм автобусен шофьор ,но не бих се мъчил по над 12часа на този трафик и този мръсен въздух за мизерни подаяния ,да не забравяме ,че и всеки момент можеш да попаднеш в затвора заради някой неправилно пресичащ или такъв който иска да надбяга автобуса ---- И ДА НЕЗАБРАВЯМЕ ,че в София са най--добре платени--- в другите градове мизерията е още по-голяма...
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже съм български алчен искам пет бона заплата иначе няма за какво да се говори