Луксозна къща, скъп столичен квартал. А собственикът – краде ток

Екипи на ЧЕЗ констатираха нарушение от вилата за седми път
15 мар 2019 13:35, Красимир Ангелов
81
Луксозна къща, скъп столичен квартал. А собственикът – краде ток
Снимка: Булфото, архив

Екипи на ЧЕЗ Разпределение установиха за седми пореден път луксозна къща в столичния квартал Киноцентър-Драгалевци да консумира неправомерно електроенергия, съобщиха от електроразпределителното дружество.

Компанията е подала за пореден път сигнал до органите на МВР.

Къщата е с преустановено електрозахранване заради неплатени задължения от 2017 г., а клиентът е с образувано досъдебно производство през 2018 г., които са заради предходните нарушения, добавиха от ЧЕЗ.

Кражбите на електроенергия на къщата до момента са реализирани чрез директно присъединяване към електроразпределителната мрежа. Установеното днес нарушение е направено чрез изграден допълнителен кабел под земята.

От дружеството посочиха, че 26 процента от нарушителите са регистрирани повече от веднъж за кражба на ток, като 980 от тях са с над 3 съставени протокола през последните три години.

Заради това, от ЧЕЗ Разпределение обявиха, че очакват нови правила, които да въведат строги санкции не само по отношение на цената, но и по отношение на срока за дотаксуване на електроенергия за некоректните потребители.

Кражбите на ток влошават качеството на електроенергията за всички клиенти. Необходимо е да има обществена нетърпимост, ускорени процедури, ефективни и по-тежки санкции срещу извършителите, за да се защити интересът на коректните граждани, пише в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
4
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
Работих известно време за Гамма Електрик,една от неголемите фирми,подизпълнители на ЕРП.Доста често се сблъсквахме с този проблем.В крайградските зони чудеса сме виждали.Струва ми се,че засилването на контрола и драконовски санкции,а и тяхното изпълнение са голяма част от решението
63
0
 
9
 
! Отговори
неразбрал преди 5 години
Защо не пишат чий е палата в Драгалевци?И защо 7 пъти е останал ненаказан?Друг е въпроса че всички ЕРП-та ни крадат ежеминутно , а самите ЕРП-та бяха откраднати от държавата ,с помощта на крадливи политици.И някакви Гинки-анонимки се оказват притежатели на милиарди.В държавата на тиквите нищо не може да ме учуди.Факт.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Змията докато не погълне друга змия змей не става.
61
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ози крадец трябва да е от ГЕРБ. Проверете му мазето дали има суджуци
60
2
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Шам-пи-он!!!Фук да систам!!!
59
1
 
5
 
! Отговори
Кирчо преди 5 години
Мразя мастика без айрян........
58
1
 
32
 
! Отговори
читател преди 5 години
На магистралата за Варна, преди Ябланица, има огромна незаконна маала, на държавен и общински терен. Няма улици, няма парцели, няма нотариални актове.Но има бол ел. енергия, всички къщи са подключени.И сигурно си мислите че плащата?
57
2
 
22
 
! Отговори
Стар електричар преди 5 години
Костов, пак ли ти бе??? Айде спри се вече,а???
56
3
 
42
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Трябва да се промени закона.Крадците да се съдят и когато е рецидив,както е в случая трябва затвор и много солена глоба.Не може аз да си плащам а някои тарикати да крадат.
55
6
 
7
 
! Отговори
АВС преди 5 години
тоя крадец случаино да не е ром-или българин боже мои чудеса стават в бг роми крадат роми бият роми не закони къщи виште какво правят бг а сега всички бг да мълчат за ромие тоя бг сложи капак на всички роми ромите прд тоя са кокошкари
54
0
 
37
 
! Отговори
21967 преди 5 години
За седми пореден път!!! Чадърите са много, явно е. Защо не наобиколят и в Бистрица, Камбаните, Симеоново, Бояна, Княжево? Ама в тези квартали не припарват и от КАТ. Защо ли? Не споменават името на крадеца - има права, нали!
53
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В драгалевци, най - големият крадец е драгалевския мавър. На него обаче никой нищо не му прави.
52
4
 
27
 
! Отговори
Американ преди 5 години
В така мразената от мнозина Америка подобните са в пандиза, а в Бг си крадат на свобода и изглежда никой не иска да ги спре. А вие им плащате масрафа, понеже тока поскъпва отчасти и заради масовите кражби.
51
7
 
27
 
! Отговори
Какво преди 5 години
Този крадец трябва да е от ГЕРБ. Проверете му мазето дали има суджуци
50
3
 
19
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
Българите крадaт за да живеят и живеят за да крадaт. Живот и начин на употреба!
49
5
 
38
 
! Отговори
Честен преди 5 години
Чета:"Е той затова е богат щото краде, в БСП също всички са милионери.". Лъжльоооо, защо изопачаваш истината? А тя е:На 10.Септември.1944 г., партизаните в България наброявали многократни повече отколкото на 8.септември. На 11.Ноември.1989 г., наследниците на 10-то септемврийските партизани, масово се измъкнаха / като пръд*ня из *** /от редиците на БКП и станаха демократи. И строят-строят: кой 6 апартамента, кой къща в Халкидики, кой в Барселона ..ТОВА е истината за мошениците от ГЕРБ!
48
3
 
25
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
КРАЖБИ: София - луксозна къща, София - кмет, София - Премиер, София - ГЕРБ.Какво толкова се учудвате? Бойко Борисов управлява - да се краде е достойно както и да си ГЕРБ!
47
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми тая къща трябва да се отоплява/охлажда то не е само да откраднеш да я построиш! Поддръжка трябва! Значи, трябва да откраднеш повече!То и ба'т Бойко строи магистрали, но после кой ще ги поддържа... Ние-е-ее!
46
2
 
8
 
! Отговори
готин преди 5 години
тия от чез са голями аидуци гледаите в неделя по нова пазкритието на васко мавриков и ще видите какви са кражбисти,,,,,на чез шефа по наказание го пратили в България за определен период,тои не иска сега да се прибира обратно в чехия а живее под наем в симеоново в 3етажна къща
45
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пет пари не давам,да не би фирмите свързани с ток да не крадат от хората?