Животът в София поскъпва. Специалисти: Нормално, заплатите са високи

Увеличават се и туристите, подчерта Емил Хърсев
20 мар 2019 09:10, Красимир Ангелов
175

Българската столица София отбеляза сериозно изкачване в класацията на най-скъпите градове в света, като вече заема 90-а позиция. Париж е на върха в класацията на най-скъпите градове заедно с Хонг Конг и Сингапур.

Проучването сравнява цената на общите артикули в 133 града. Българската столица бележи сериозен скок в цените през последната година, като по този начин попада в топ 12 на най-бързо поскъпващите градове.

Финансистът Емил Хърсев обаче категорично не се съгласи с твърдението, че цените са повишени, а заплатите били същите. По думите му в студиото на "България сутрин" доходите в София са нараснали и икономическата наука казва, че следва повишение на цените.

"Също сериозен фактор, който никой от статистиците не отчита , това е увеличаващият се дял на туристите спрямо основното население", подчерта финансистът. Хърсев допълни още, че средната заплата у нас се вдига, а скокът на София в класацията за скъпи градове бил заради гаф в методиката.

Хърсев, заедно с с икономиста Гарабед Минасян обаче се съгласиха, че София не е България и животът в други градове в нашата страна не е толкова скъп.

"Тук разходите са повече и доходите са повече - съвсем нормално е. Животът в столицата не е толкова показателен за живота в страната изобщо. Той изглежда значително по-различен от столицата", каза Минасян пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сеянинъАми тогава не идвай! Стой си на чист въздух, гледай си крави и хич не се бутай където не ти е мястото.
4
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефе, Емил Хърсев каза, че заплатите в София масово се повишавали... сещай се! Не можем да оставим експертите да говорят празни приказки, нали така?
3
5
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, аз на него ли да вярвам или на фиша за заплатата си? Моя заплата не е мръднала от 3 години! А цените колко се вдигнаха, а?
2
4
 
45
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Помните ли я култовата реплика от филма "История на света" от Мел Брукс? - "БЕДНИТЕ ДА ГО ДУXAТ":)))
1
5
 
88
 
! Отговори
Красимир преди 5 години
Само за обикновените хора животът поскъпва... за Цв Цв и компания цените на апартаментите падат. Че и безплатни суджуци им дават